dimarts, 30 de març del 2010

Campionat de Catalunya Cadet i Sub-21: Les Dates

Finalment s'ha sortit de dubtes. La incertesa que comportava veure les dues proves en un mateix dia ha estat ratificada per la pròpia federació que ha confirmat que els Campionats de Catalunya Cadet i Sub-21 es celebraran el mateix dia. Serà el pròxim dia 2 de maig en el pavelló poliesportiu de La Mar Bella.

Segons la nota oficial: “Un cop realitzat el sorteig dels competidors d’aquests 2 campionats, informarem dels horaris de la competició”.

Us deixem l’enllaç a la circular d’ambdós campionats AQUÍ.

dijous, 25 de març del 2010

1er. Open Taekwondo Catalunya Salou 2010


El punt i final d’un atapeït mes de març el dóna el primer Open de Taekwondo Catalunya Salou 2010 en les modalitats de Pumses i Combat infantil.
Serà a partir d’aquest dissabte i s’allargarà fins diumenge en el pavelló municipal d’esports d’aquesta població de la costa tarragonina.

Aquest Open que té el recolzament de la Federació Catalana de Taekwondo està organitzat per la UTBM i l’Ajuntament de Salou. S’organitza tant en masculí com en femení per a competidors de 6 a 14 anys. L’allau d’inscripcions a desbordat a la organització que tot i preveure una gran assistència, s’ha vist sorpresa per la gran resposta del taekwondo català amb el nombre d’inscrits.

Des de aquestes ratlles desitgem que aquest campionat sigui un èxit, alhora que encoratgem i animem als esportistes més joves en la seva participació en aquest campionat.

Us deixem l’enllaç a la Web oficial on podreu consultar entre altres, els horaris tant en tècnica com en combat, les incidències, els sortejos de Pumses etc.
La Web Oficial AQUÍ.
La Llista d’Inscrits i de Clubs AQUÍ.

dimecres, 24 de març del 2010

Junior d'Espanya: Suárez en Acció

Hem pogut gaudir un altra vegada dels dos últims combats d’Alejandro Suárez.
En aquesta ocasió gràcies a l'oportunitat que ens dóna el canal de televisió de la WTF (Dartfish.tv - Channel World Taekwondo Federation), ja que han publicat uns quants vídeos de l'últim Campionat d’Espanya Junior, celebrat a La Pobla de Mafumet aquest dissabte dia 20 de març.

Precisament entre ells, hem trobat els que van permetre a Suárez proclamar-se campió després d'una gran i brillant actuació.
Us deixem els enllaços pertinents de la semifinal i de la final del jove del Jan-Su Figueres que va aconseguir el primer lloc en el podi en categoria lleuger.

Semifinal: Eduardo Longobardi (Balears) vs. Alejandro Suárez (Catalunya) AQUÍ.
Final : Jonathan Narvaiza (Navarra) vs. Alejandro Suárez (Catalunya) AQUÍ.

dimarts, 23 de març del 2010

Obert de Holanda 2010

Després del Campionat d'Espanya Junior ens fixem amb un dels Opens veterans a Europa. Es tracta del Obert d’Holanda en la seva trenta-setena edició que s’ha disputat aquest cap de setmana a Eindhoven.

Podríem deduir que la coincidència amb l’estatal Junior ha estat un dels factors que han provocat que Espanya no desplacés a aquesta ciutat holandesa cap equip, però el que ens sorprèn és que s’hagi desaprofitat l'oportunitat de continuar sumant punts dins el rànquing de la WTF ja que en aquest campionat catalogat com a classe A, si hi han participat alguns dels rivals directes dels espanyols.

Us deixem els enllaços corresponent a les lliguetes i classificacions:
Els Resultats del Dissabte 20 AQUÍ.
Els Resultats del Diumenge 21 AQUÍ.

diumenge, 21 de març del 2010

Campionat d'Espanya Junior 2010. La Crónica

Suárez coronant el podi en Lleuger masculí (Foto Tracey Fisher)

La Pobla de Mafumet s'ha quedat petita a l'acollir el campionat d'Espanya Junior 2010. Gran èxit de participació i de públic que ha envaït aquesta petita població i que ha animat al llarg de tot el dia als esportistes que ens han premiat amb un gran espectacle.

El gimnàs ha desplaçat 2 competidors a la població tarragonina, el banyolí Josep Planella i el darniuenc Alejandro Suárez.

Englobats els dos en lleuger masculí ens han fet gaudir de bones sensacions i nervis, encara que ha estat Suarez qui ha demostrat que avui la pedrera gironina té el futur assegurant amb la seva presència.

Planella ha començat bé i amb ganes, controlant el combat davant Javier Alvarez (Asturies) i superant-lo per 4 a 2, però en el segon el castellà-manxec Carlos Garcia li ha privat d'accedir a quarts al perdre per 3 a 2 .

Esborrades una de les opcions a medalla, només ens quedava l'esperança que Suárez aconseguís la fita.
I Alejandro ha estat el revulsiu necessari per a animar-nos a tots i vibrar amb el seu bon taekwondo.
La seguretat que desprèn es tradueix en temors pels adversaris: Ha començat donat una lliçó de convicció davant el murcià Raul Esquiva qui ha caigut per KO quant el marcador ja reflectia un 6 a 1 . El següent a provar la categoria de Suarez ha estat Alvaro Redondo (Castella-Lleó) que ha caigut per 9 a 0 .
La semifinal davant Eduardo Longobardi (Balears) ha estat molt intensa i renyida. La confiança i la fe li han permès remuntar un marcador en contra, acabant imposant-se al mallorquí a les acaballes del tercer assalt per 7 a 6 . L'escull final per a aconseguir l'or passava per superar a un ràpid i tècnic Jonathan Narvaiza al que Suárez no li ha donat opcions i en un gran combat s'ha imposat al navarrès per 10 a 3 .
Sense dubtes, un gran premi per a un gran campió que mereix les millors de les nostres enhorabones.

Enhorabona que també tenim que estendre a la resta dels catalans, perquè l’or del empordanès no ha estat l’única medalla per la delegació catalana, 4 ors, més 4 plates i 5 bronzes ha estat el botí aconseguit aquest dissabte.
A Alejandro l’han acompanyat al damunt del podi amb el seus respectius ors, Laia Martinez (Lleuger femení), Mariona Leyes (Pesat femení) Daniel Quesada (Super Lleuger masculí) i Alan de la Rocha (Semi Pesat masculí).
Les plates en femení han estat per Judith Baeta (Gall), Elisabeth López (Super Lleuger) i Silvia Casado (Pesat) mentre que en masculí només Bernat Sierra (Mini Mosca) ha aconseguit la segona posició.
Els bronzes ha estat per Sara De Clara (Gall femení), Melody Ramirez (Lleuger femení), Nicole Marquez (Super Leuger femení), Aida Àlvarez (Semi Mig femení ) i Rafael Duran (Mig masculí).

Aplaudir a l’equip català doncs amb aquest resultats Catalunya s’ha proclamat campiona en la general per equips davant Madrid i Euskadi.
En el global en femení Catalunya ha assolit també la primera posició davant les comunitats de Euskadi i Madrid, mentre que en masculí s’ha aconseguit la segona posició darrera Madrid i davant Andalusia.

No hi ha hagut incidències remarcables. Ens comencem a acostumar (o resignar) que els protectors electrònics puguin tenir els seus petits errors o fallades tècniques que solen solucionar-se amb bastant rapidesa per part dels seus responsables.
Capítol a part el tema arbitral. Ens han agradat, en general, bastant els arbitratges però ens costa una mica de digerir els continus errors en alguns d'ells. A aquestes alçades de temporada no es poden fer invents deixant que arbitrin en campionats d'aquesta categoria gent que no apliquen el mateix criteri que es veu en altres pistes. Tampoc entenem com grans arbitres del panorama nacional estaven absents en una fita tant important com és el campionat d'Espanya Junior. Hem trobat a faltar bastants dels que, amb la seva sola presència ja donen aquella autoritat i imparcialitat que tots sempre volem.

Destacarem el molt bon ambient viscut en la graderia amb una gran complicitat entre pares, familiars i amants d'aquest esport, cosa que és d’agrair molt en els temps que corren.
Per a finalitzar volem agrair també les mostres afectuoses de felicitacions per part de gent de tota Espanya que s'han dirigit a nosaltres per a encoratjar-nos a seguir amb la tasca que realitzem des d'aquest Blog.

Us deixem l’enllaç amb els resultats oficials AQUÍ.

Nota de la Redacció:
Per els qui estigueu interessats en algun pes en concret o amb tots els resultats i classificacions, disposem de les lliguetes amb els tots resultats.
Si ens envieu un correu, us els farem arribar amb molt de gust. (Recordeu-vos de deixar el vostre E-mail)

dijous, 18 de març del 2010

Guerra de Preus, o Preus de Guerra?

Com en les millors caceres. Sembla que s’hagi obert la veda i algú busqui el millor racó del bosc per aconseguir una peça que últimament corre molt de presa...
Bé, de fet, la peça a la que ens referim no pot córrer, com a mínim tota sola. Necessita una mica d’ajuda, una espècie d’assistència que ve de la mà del ser humà. Més ben dit, del peu i, especificant una mica més, podríem substituir la nomenclatura “humà” per la de taekwondista. I és que és aquest el que precisament li dona vida desprès de que se la calci i amb autoritat la guií cap al objectiu fixat: el peto o el casc.
La peça a la que ens referim també te diversos noms: mitjons, “patucos”, “tobilleres”... ens referim com ja heu deduït als protectors dempeus.

I es que avui en dia, i amb l’avanç de les noves tecnologies que ja s’apliquen en el nostre esport, la posada en escena dels protectors electrònics ha vingut condicionada amb la necessitat de que una de les parts que conformen aquest cercle sigui responsabilitat del competidor.

Al principi, tothom se’n feia creus de que uns mateixos protectors els utilitzessin un bon nombre de competidors i que en un mateix campionat poguessin aguantar tanta “batalla”. No fa falta ni dir, les sensacions de posar-te’ls després que ho haguessin fet vés a saber quanta gent.
S’ havia de trobar una solució que fos sabia i raonable i que acontentés a tothom. Això és el que pensàvem nosaltres, però no els responsables de fabricar-los que ja tenien fetes les seves prediccions. Només era qüestió de temps.
Un temps que finalment ha arribat amb la determinació de que cada competidor ha de tenir els seus propis protectors. Fins aquí, la lògica no ens permet posar damunt la taula cap queixa contra aquesta desició.

Malauradament ja hem començat a veure que la cosa fluctua com una ona. Deixant de costat que fa poques setmanes (concretament el mateix dia del Universitari de Catalunya) l’ estoc dels protectors es va exhaurir i els interessats en aconseguir algun parell es varen quedar amb les ganes, no acabem de entendre la disparitat de preus dels mateixos.

Us volem recordar que el passat mes de desembre en la celebració del Open d’Espanya per a clubs a Cartagena, es van posar a la venta en el stand de Daedo els mateixos protectors a un preu de 36 euros per als particulars i 26 per els clubs (la nota de la Fet AQUÍ).

Fent la ruta per la Web hem descobert el següent:

En el proper Open d’Holanda, l’ organització posarà a la venta dins el pavelló els protectors Daedo a 35 euros la parella (l’ enllaç AQUÍ).

Segons la ETU en la seva pàgina (l’ enllaç AQUÍ), en el sènior d'Europa a celebrar a St. Petersburg el pròxim mes de maig, si les federacions els encarreguen anticipadament abans del 26 d'abril a la casa Daedo, la quantitat a desemborsar serà de 26 en contra dels 31 del preu "normal".

Desconeixem si en el Open d'Espanya del mes d'abril es podran adquirir en el stand que cada any tenen també Daedo en el pavelló i, si és així , quins preus seran els oferts.

El que si podem confirmar és el preu de venta per als particulars en la botiga oficial. Aquest dimecres dia 17 era de 37 euros.

De la mateixa manera que ens imaginem que és un negoci on com a tal es té que recuperar part de la inversió efectuada, no acabem d’ entendre aquesta disparitat de preus on l’única cosa que es demostra és que falta una mica d’ètica professional cap al potencial i “obligat” comprador que som els taekwondistes.

Ja fa temps que ens preocupa seriosament aquest esport titllat per a molts com “elitista”. I no ens referim amb aquesta paraula a que els millors practiquen taekwondo, si no que cada vegada és més car practicar-lo, arribant el cas de desbancar altres esports que tenien fama de ser exclusius “per a rics”.
La prova per esbrinar-ho és ben senzilla , si anem sumant totes les despeses derivades de viatges, llicencies, canvis de graus, material, etc., al final de l’any surten unes xifres esgarrifoses per als temps que corren i per a qualsevol família normal.

Això sense oblidar-se que no només es necessiten els protectors Daedo, si no també els Lajust (doble despesa) en els campionats on els protectors escollits siguin aquests.
A l’espera de que Adidas (o una altra marca) torni a treure el nas (amb la conseqüent inversió amb uns altres protectors), un ja comença a tremolar perquè les “mesures d’higiene” ens obliguin dintre poc a adquirir també els cascs electrònics.

dimecres, 17 de març del 2010

Junior Espanya, Obert Holanda, Tècnica Ripoll...

Tal com us varem dir fa pocs dies, la roda de competicions segueixen comprimint aquest mes de març. La prova la tenim aquesta setmana amb tres de ben diferents.

La primera i més rellevant és el campionat d’ Espanya Junior 2010. En aquesta ocasió la ciutat escollida per aquesta prova és La Pobla de Mafumet.
Serà aquest mateix dissabte dia 20 a partir de les 8 del matí en el pavelló municipal d’aquesta població tarragonina.

La Circular AQUÍ.

El mateix dia comença l’Obert d’Holanda que s’allargarà fins diumenge. Aquest Open també està catalogat com a classe A, entre altres per l’antiguitat del mateix. Aquest any compleix la seva trenta-setena edició, confirmant-lo com un dels grans veterans dins Europa. Desconeixem a hores d’ara si la federació espanyola o algun club de la península hi participa, però desprès del d’Alemanya celebrat aquest darrer cap de setmana més la coincidència, precisament, del junior estatal tenim els nostres dubtes de que així sigui.

La Circular AQUÍ.

I per finalitzar, el diumenge 21 la capital del ripollès acollirà el III campionat de tècnica “Comtal Vila de Ripoll” en les categories infantil i adult.

La Circular AQUÍ.

Sens dubte, un altre bon cap de setmana per els amants del taekwondo.

dilluns, 15 de març del 2010

Obert d'Alemanya 2010. El Segon Dia

Han pintat bastos pels competidors espanyols que amb només dos ors, dues plates i dos bronzes han tancat la seva participació en l’Open d’Alemanya.

Les esperances de veure pujar al cap damunt del podi un nombre més elevat de esportistes no ha estat possible i finalment Joel González i Andrea Rica (ors) han estat els encarregats de rentar la cara a la participació espanyola amb la col·laboració de Sandra Lorenzo i Estefania Hernandez (plates) més els bronzes de Raul Martinez i Adrian Cifuentes.

A les dues medalles aconseguides ja el dissabte per Raul Martinez (bronze) i Estefania Hernandez (plata), en la diada del diumenge s’hi han sumat les quatre restants.
L’or de Joel González confirma un altre cop per els més escèptics (si es que a hores d’ara en queda algun) que avui per avui no te rival que li faci ombra en -58kg.
El català ha afegir un altre títol a la seva vitrina després de 5 combats i superar en la final al rus Alan Nogaev per 8 a 4.
Idèntic paper el de la gallega Andrea Rica (-57 kg) que també amb 5 combats s’ha desfet molt ajustadament de la alemanya Janina Kubitzki . Rica no es queda enrere i amplia el seu currículum amb un nou èxit en la seva carrera esportiva.
La madrilenya Sandra Lorenzo (-73 kg) també s’ha afegit al carro dels medallistes amb la seva meritòria plata. A estat a un pas de pujar al cap damunt del podi, però la russa Anastasia Baryshnikova ha estat qui l’hi ha impedit aconseguir aquesta fita.
Finalment, l’únic bronze del diumenge se l’ha endut Adrian Cifuentes (-54 kg). El canari ha caigut en semifinals davant el xilè Camilo Perez per 2 a 4.

Amb aquest resultats Espanya ha quedat classificada en 5 posició en el global per països darrera de Alemanya, Rússia, Canadà i la Xina Taipei.

Us deixem les lliguetes i els resultats en el següents enllaços:

Llista 1, AQUÍ.
Llista 2, AQUÍ.
Classificació per Categories AQUÍ.
Classificació per Països AQUÍ.

diumenge, 14 de març del 2010

Obert d'Alemanya 2010. El Primer Dia

Si a Mèxic els junior no van tenir el paper que tots desitjàvem, en l' obert d’ alemanya les coses segueixen el mateix patró amb els sèniors.

Almenys en la primera jornada de competició on només s’han aconseguit dues medalles: Raul Martinez (-74 kg) s’ha penjat el bronze en masculí (-74 kg), mentre que en femení Estefanía Hernandez (-62 kg) ha caigut en la final davant la canadenca Karine Sergerie havent-se de acontentar amb la plata.

De la resta de categories disputades avui, tot i que en algunes s’ha fregat podi, el resultat ha estat negatiu tant en femení (-46kg, -49 kg i - 67kg), com en masculí (-68 kg, -80, -87 i +87).
Esperem que aquest diumenge les coses canviïn i es puguin assolir uns resultats millors.

Els Podis del Dissabte AQUÍ.

dissabte, 13 de març del 2010

Obert d'Alemanya 2010. El Llistat

Confirmats 725 esportistes els qui prendran part en el Obert d’Alemanya.
Disposem del llistat dels espanyols desplaçats a Hamburg i esperem no haver-nos deixat cap nom al fer la tria.
Us recordem que a més de la Federació Espanyola de Taekwondo, varies territorials i clubs han aprofitat l’ocasió que dona el prestigi d’aquest campionat per portar-hi competidors.

El llistat és el següent:
(entre parèntesi el nombre total de competidors inscrits en cada categoria)

Sènior Femení -46
254- ANGUITA ROVIRA, ANA, SPANISH TAEKONDO FE 1
257- BRAVO ZAMBRANO, BEATRIZ, SPANISH TAEKONDO FE 1
271- QUINTANA SAGUER, ODETTE, SPANISH TAEKONDO FE 1
273- TORRONTEGUI RONCO, ELAIA, SPANISH TAEKONDO FE 1
(24 Competidores)

Sènior Femení -49
281- CEJAS PORCEL, LAURA, SPANISH TAEKONDO FE 1
299- YAGÜE ENRIQUE, BRIGITTE, SPANISH TAEKONDO FE 1
(25 Competidores)

Sènior Femení -53
316- MARINO TORRADO, REBECA, SPANISH TAEKONDO FE 2
319- PALMA, BEATRIZ, SONG CHAN HO GRANA 2
320- RIVERA GARCIA, JANIRA, SPANISH TAEKONDO FE 2
321- RIVERA GARCIA, ZAIRA, SPANISH TAEKONDO FE 2
327- TILVE COSTAS, NAZARET, SPANISH TAEKONDO FE 2
328- URRIOLA ATECA, LAURA, SPANISH TAEKONDO FE 2
(29 Competidores)

Sènior Femení -57
332- CASABELLA SANCHEZ, ANNA, SPANISH TAEKONDO FE 2
334- DURAN MORALES, BEATRIZ, SPANISH TAEKONDO FE 2
351- RICA TABOADA, ANDREA, SPANISH TAEKONDO FE 2
(28 Competidores)

Sènior Femení -62
371- HERNANDEZ GARCIA, ESTEFANIA, SPANISH TAEKONDO FE 1
387- VAZQUEZ VALLES, DIANA, SPANISH TAEKONDO FE 1
(33 Competidores)

Sènior Femení -67
400- MATUTE GOMEZ, LEYRE, SPANISH TAEKONDO FE 1
402- PINEIRO DEVESA, LUA, SPANISH TAEKONDO FE 1
403- RUIZ BRAVO, NOELIA, SPANISH TAEKONDO FE 1
408- WILLEMS HOUBEN, TAMARA GOOD, SPANISH TAEKONDO FE 1
(17 Competidores)

Sènior Femení -73
417- JORQUERA NAVARRO, ANA, SPANISH TAEKONDO FE 2
420- LORENZO RODELAS, SANDRA, SPANISH TAEKONDO FE 2
(18 Competidors)

Sènior Femení +73
248- SIMON ALAMO, ROSANA, SPANISH TAEKONDO FE 2
(13 Competidores)


Sènior Masculí-54
456- CIFUENTES DIEPA, ADRIAN, SPANISH TAEKONDO FE 2
460- GALAN ABELEDO, SIRAC, SPANISH TAEKONDO FE 2
461- GONZALEZ CORREA, SAMUEL, SPANISH TAEKONDO FE 2
467- MONTES RUIZ, RAUL, SPANISH TAEKONDO FE 2
(23 Competidors)

Sènior Masculí-58
486- GONZALEZ BONILLA, JOEL, SPANISH TAEKONDO FE 2
(31 Competidors)

Sènior Masculí-63
506- AGUILAR ROPERO, MARIO, SPANISH TAEKONDO FE 2
525- JUAN, FERNANDEZ, CGTD 2
532- MARRON JIMENEZ, JAVIER, SPANISH TAEKONDO FE 2
533- MENDEZ JIMENEZ, JOSE LUIS, SPANISH TAEKONDO FE 2
(43 Competidors)

Sènior Masculí-68
549- AGUAYO, JUAN CARLOS, CHONG HONG 1
550- AGUILAR ROPERO, CARLOS, SPANISH TAEKONDO FE 1
561- FERNANDEZ REY, JOSE, SPANISH TAEKONDO FE 1
563- GARCIA HEMME, ERIC, SPANISH TAEKONDO FE 1
580- MARI PUERTA, CESAR, SPANISH TAEKONDO FE 1
581 MARTIN, FRANCISCO, SONG CHAN HO, GRANA 1
(57 Competidors)

Sènior Masculí-74
611- BOUZAS SOMOZA, RAUL, SPANISH TAEKONDO FE 1
630- MARTINEZ GARCIA, RAUL, SPANISH TAEKONDO FE 1
641- SEIJO GIEBELS, CHRISTIAN, SPANISH TAEKONDO FE 1
(44 Competidors)

Sènior Masculí-80
657- CASAS TRAVER, JUAN RAMON, SPANISH TAEKONDO FE 1
665- GARCIA HEMME, NICOLAS, SPANISH TAEKONDO FE 1
664- FERNANDO, RASCADO, CGTD 1
(49 Competidors)

Sènior Masculí-87
701- BERNAL RUIZ, ALBERT, SPANISH TAEKONDO FE 1
707- GARCIA AGUADO, JON, SPANISH TAEKONDO FE 1
(27 Competidors)

Sènior Masculí+87
428- TORRES PACO, RAFAEL GREGORIO, SPANISH TAEKONDO FE 1
431- BERNAL FERNANDEZ, MIKEL, SPANISH TAEKONDO FE 1
434- CARBO MUNOZ, ARAM, SPANISH TAEKONDO FE 1
442- MARTINEZ CID, JAUME, SPANISH TAEKONDO FE 1
(24 Competidors)

dijous, 11 de març del 2010

Obert d'Alemanya 2010

Atapeït mes de març on cada cap de setmana trobem una competició per a seguir.
Aquest proper toca l’Obert d’ Alemanya que, amb 746 participants confirmats de 322 clubs tornarà a donar emoció a un cap de setmana previ al open de Holanda i al estatal junior.

La selecció espanyola participa en aquest campionat classificat com a classe A per la W.T.F. amb el seu equip oficial. Destacarem entre els components la presència de Odette Quintana i Javier Marrón.
També diferents territorials (entre elles la catalana) s’ha sumat en la participació d’aquesta prova, desplaçant a Hamburg part dels seus respectius equips.
Apuntarem que en aquesta ocasió, dels protectors electronics escollits són els Lajust i tal com passa amb els Daedo, cada competidor es té que fer responsable de portar els seus propis protectors dempeus ja que l’organització no els subministrarà.
Aixó si, en cas de no disposar-ne, es podran adquirir en el mateix pavelló el dia de la competició.

La Web Oficial AQUÍ.
La Circular AQUÍ.

dimecres, 10 de març del 2010

8è Campionat del Món Junior. El Desenllaç i Quart Dia.

No hem viscut l’emoció del directe que pot oferir veure "in situ" un campionat com aquest, però deduïm que els pocs podis aconseguits fins ara han suposat una pressió massa alta per els qui tenien la responsabilitat final d’intentar rentar una mica la cara i millorar uns resultats massa discrets per a un potencial com és l’espanyol.

Mèxic, país amfitrió, no serà recordat per haver estat el talismà necessari perquè es poguessin assolir uns èxits que demostressin que en el nostre país, aquest esport continua en pas ferm cap un lideratge defensat pel país bressol del taekwondo, Corea.

Perquè avui les sensacions eren bones i plenes d'esperança. Ens les han donat primer Daniel Quesada (-63 kg) quan s'ha desfet del representant de Xina Taipei (antiga Taiwan), Huang Shu Te, per 9 a 4, mentre que en femení, Celia Tortosa (-46kg) feia el mateix contra la representant del mateix país, Tzai Tsu per 7 a 2 .
Malauradament, Quesada s'ha vist obligat a disputar el punt d'or en el segon combat (5 a 5) contra Berk Sungu (Turquia) i la loteria de passar a la següent ronda s’ha decantat per a aquest segon.
S'ha contagiat també Tortosa de la mala sort del català, la madrilenya a seguit els mateixos passos que el seu company al deixar escapar l'oportunitat de passar a quarts al perdre amb un ajustat 6 a 7 contra la bielorussa Anastasiya Safronava.

Menys sort ha tingut Elisabeth López (-55 kg). La també catalana no ha pogut passar a setzens al caure davant l'alemanya Celik Yonca per 4 a 6.

Si no havíem sofert bastant fins a ara, el sorteig i horaris ens ha deparat l'última sorpresa: el company de Figueres, Alejandro Suarez ha estat el darrer competidor en tancar la representació espanyola a Mèxic.
Suárez (-59 kg) ha començat bé i segur. Zein Hillow de Suècia ha caigut per 12 a 2 i Grassick Conor (Irlanda) no ha pogut frenar a l’empordanès (6 a 2). Els deures en quarts de final de superar-los no ha estat possible ja que el coreà Jeong In Chang s’ha imposat al català per 2 a 6.

Tancada ja aquesta octava edició del campionat de món destacarem el gran nivell de tots els països participants on sense gaires sorpreses i fent cas a les seves participacions en altres proves, queda reafirmat que Corea, Iran, Xina, Turquia (per aquest ordre en la classificació final en el medaller) son avui per avui uns grans rivals a superar. Espanya ha quedat en la dinovena posició.

Especificant més, veiem con el masculí la suma del punts ha donat la següent classificació: Iran 68, Corea 62, Turquia 49, Rússia 41 i Mèxic 40.
I en femení la següent: Corea 82, Xina 52, Turquia 41, USA 32 I Croàcia 27.

A partir d'ara, el repte no només passarà per corregir errors, s'haurà de treballar la psicologia per a tornar a donar confiança als nostres esportistes i posar en el seu lloc el nom d'Espanya dintre la selecta roda dels millors països en aquest esport. Des de taekwondo Banyoles volem animar i donar les gràcies a tots els competidors perquè sabem que han lluitat amb cor i ànima, han donat tot i molt més, però desgraciadament, aquesta vegada no era ni el lloc ni el moment.
Ànims, a seguir treballant per a aconseguir aquest somni i moltes gràcies per aquests dies de plena intensitat que ens heu fet viure.

Els resultats Oficials del pesos disputats fins avui AQUÍ.
El Rànquing per Països en Masculí AQUÍ.
El Rànquing per Països en Femení AQUÍ.
El Rànquing per Medalles AQUÍ.

dimarts, 9 de març del 2010

8è Campionat del Món Junior. El Tercer Dia

Moltes seleccions ha fet els deures aquests darrers mesos, creixent amb nombre de competidors i la qualitat d’ells. Una d’aquestes podria ser perfectament la turca, que aquest darrer any ha demostrat sobradament el intractables que poden ser damunt del tatami, o potser també la iraniana, si féssim cas als darrers contrincants que els hi a tocat als espanyols en aquest campionat del món.

Si fins ahir, les seleccions que han tallat més bacallà han estat la xinesa i la coreana (en femení porten 3 ors) en masculí la cosa està més ben repartida amb els dos ors de Mèxic, Iran i Corea.
Això vol dir que tots els països volen deixar clar a la resta que cadascun d’ells (psicologia competitiva?) que són una selecció jove, forta, potent, mentalitzada i amb corda per estona.
Potser a la hora de la veritat una sèrie de circumstàncies els privarà de demostrar realment fins a on es pot arribar (a vegades la lògica és il·lògica), però mirant cap als de casa, aquest dilluns ens han demostrat que la constància i continuïtat al final dona els seus fruits.

I es que finalment les medalles han arribat. Tres meritoris bronzes de la mà de Laia Martinez, Manuel Beloqui i Gaspar Trabalón:

Isabel Sanchez (-42 kg), ha caigut per la mínima davant la xinesa Ren Dandan per 3 a 4.
Katia Calvar (-59 kg) ha superat amb comoditat a la islandesa Ingidborj Gretarsdottir per 6 a 0, però en el següent davant la russa Ekaterina Kusheleva per 2 a 3. La gallega s’ha quedat a un pas de medalla.
Cristian Soriano (-45 kg) ha guanyat al canadenc Maxime Huot en el punt d’or desprès del 4 a 4, tot seguit s’ha desfet de l’americà Gabriel Chadis per 8 a 6, però en els maleïts quarts ha caigut davant el turc Ibrahim Pak per 5 a 8. El murcià s’ha quedat així, a les portes d’aconseguir la medalla.

Medalles que si han arribat finalment gràcies al paper de la catalana Laia Martínez (-52 kg), que ha superat a la japonesa Miyu Matsui per decisió arbitral, a la canadenca Charlotte Brown per 1 a 0 i en quarts superant a la russa Elena Flegontova per 6 a 5. Assegurat el bronze, el pas següent era anar a la final, però la qui ho ha aconseguit ha estat la croata Tanja Rastovic per 14 a 1.

Manuel Beloqui (Madrid, -78 kg), ha eliminat per ordre a Ryan Arcaina (U.S.A.) per 8 a 3, al serbi Viktor Milovanovic per 5 a 3, a Abilkas Yerzhan (Kazakhstan) per 11 a 4 però en semis el coreà Kim Je Geun s’ha endut la victòria en un disputadíssim combat per 12 a 10.

Gaspar Trabalón (-78 kg) ha estat el tercer representant en aconseguir el bronze. L’andalús ha superat a Benjamin Gilmore (Canadà) per 8 a 1, al grec Aik Tamazian per 5 a 2 , a passat a semifinals desprès de que es desqualifiqués al serbi Stojan Rabijac per una acció antireglamentària però Darvishhardouei Morteza de Iran ha estat qui finalment a accedit a disputar la final que precisament a guanyat.

En la classificació general per equips, Espanya ocupa la 5 posició en masculí mentre que en femení ens tenim que desplaçar fins la tretzena per trobar-nos en el rànquing.

Esperem que, en aquesta darrera jornada, Alejandro Suárez, Daniel Quesada, Elisabeth López i Celia Tortosa puguin afegir algun metall més que ampliï la collita espanyola i faci escalar posicions en les classificacions per països.

Els resultats Oficials del pesos disputats fins avui AQUÍ.

Banyoles Sense Llum

La Carretera de l’estany totalment tallada al transit per la caiguda d’arbres i cables.
Banyoles també pateix les conseqüències del temporal de neu.
La capital del Pla de l’ Estany se suma al gran nombre de ciutats de Catalunya que han quedat col·lapsades i sense llum.
El tall en aquest subministrament des de les 6 de la tarda de ahir dilluns i a hores d’ara encara sense restablir, ens ha impedit elaborar la crònica del tercer dia de competició.
Si us podem avançar que finalment s’han aconseguit les desitjades medalles. Tres bronzes per la catalana Laia Martinez, el madrileny Manuel Beloqui i l’andalús Gaspar Trabalón.
Intentarem oferir-vos la crònica complerta avui dimarts últim dia de competició amb tres catalans damunt el tatami: Alejandro Suárez, Daniel Quesada i Elisabeth López, juntament amb la madrilenya Celia Tortosa.

dilluns, 8 de març del 2010

8è Campionat del Món Junior. El Segon Dia

El patiment dels propis companys queda reflectit en aquesta imatge
(Foto: Federació Espanyola de Taekwondo)


S'ha notat certa millora en aquest segon dia de competició, però el podi continua girant l’esquena als espanyols. No arriba aquesta desitjada medalla que acabi d’obrir la llauna a les esperances de donar alè i confiança al combinat estatal.
Avui, tot i el bon començament de tots ells, de mica en mica les il·lusions han quedat aturades per la dura competència.

El qui ha estat més a prop d’ aconseguir-ho ha estat Cristian Albadalejo (-48 kg), que no ha donat cap opció al azerbaidjanès Huseyn Mehralivev al superar-lo per 12 a 0. Li ha tocat el torn al brasiler Luis Máximo tastar l’empenta del murcià (9 a 5). Aconseguida la fita d’ arribar a quarts, el repte per superar-los passava per derrotar a Iran, però en una acció discutida, ha estat Admadi Danial qui s’ha assegurat el bronze al guanyar finalment per 5 a 8.

El madrileny Alvaro Zamorano (-51 kg) també s’ha plantat damunt el tatami amb moltes ganes. S’ha desfet amb molta facilitat del representant de Puerto Rico, José Alvarado abans del previst quan el marcador reflectia un 14 a 1 al seu favor, però en el segon combat davant el rus Alexey Denisenko ha caigut per 1 a 8.

L’andalús Antonio Leo (-73 kg) no ha volgut ser menys i ha superat en el seu primer combat al seu contrincant, el costaricenc Santillan Diomedes per 7 a 2. Però en setzens el francès Mickael Munier s’ha endut el passi a quarts al imposar-se al espanyol en el punt d’or després de finalitzar el segon assalt amb empat a 8.

En femení, les noies també han començat bé, però sense tenir continuïtat. Thais Garcia (-44 kg) ha superat en un combat d’infart a la canadenca Victória Chong per 12 a 11, però la valenciana li esperava en el seu segon combat a la temuda Iran amb Maryam Shirhajani con a rival a superar. Lamentablement, Garcia ha caigut per 4 a 6.

La segona representant femenina, Maria Isabel López (-63 kg) no s’ha complicat gaire i en el primer combat ha superat a Zhaleng Zhanbota per 7 a 0, però seguint les passes de la seva companya, no ha passat del segon davant la francesa Haby Niare per 4 a 7.

Per aquest dilluns dia 8 la oportunitat serà per Cristian Soriano (Murcia), Manuel Beloqui (Madrid) i Gaspar Trabalón (Andalusia) en masculí.
Les fèmines tindran representació de la mà d’ Ana Isabel Sánchez (Murcia), Laia Martínez (Catalunya) i Katia Calvar (Galicia).

Els resultats Oficials del pesos disputats fins ara AQUÍ.

diumenge, 7 de març del 2010

III Campionat de Tècnica “COMTAL VILA DE RIPOLL”

Disposem de la circular del tercer campionat de tècnica “Comtal Vila de Ripoll” en categories infantil i adult i absolut i promoció.

Organitzat per l’Ajuntament de Ripoll i amb la col·laboració del Gimnàs escola Le Young de Ripoll i la representació territorial de Girona, aquest campionat es celebrarà el proper 21 de març en el pavelló municipal de aquesta població a partir de les 9 hores del matí.

Us deixem la circular AQUÍ.

8è Campionat del Món Junior. El Primer Dia

La selecció espanyola desplaçada a Mèxic (Foto www.tkdmexico2010)

Finalitzat el compte enrere, aquest dissabte s'ha donat el tret de sortida en el que és el 8è Campionat del Món Junior de Taekwondo.

Molts dels esportistes han estat esperant des de fa dies l'inici de la competició amb els lògics nervis que comporta una gran cita com és aquesta.
L'equip espanyol que s'ha estrenat en aquest dissabte mundialista, amb 3 competidors dels 5 pesos programats per a avui, no han pogut donar la desitjada medalla pel combinat desplaçat a la ciutat de Tijuana (en femení, Espanya no ha presentat participants en els pesos -68 i + 68 kg).

En -49 kg, la gallega Lucía Ferrari ha caigut en preliminars davant la ucraïnesa Zuzana Dobovyk per 3 a 10. Lucía era l'única representant femenina del dia.

En masculí, el valencià Daniel Ros (+ 78kg) s'ha trobat amb el xinès Han Cho Tsung, al que no ha pogut superar (6 a 8), mentre que el canari Rayco Pérez (- 55 kg) ha pagat cara la victòria contra el francès Jordan Sabatier (10 a 9) al lesionar-se de retruc en el genoll, cosa que ha condicionat que en el següent combat contra el grec Petropoulos Vlasios no estigués en plenes condicions físiques i hagués d'abandonar en el segon assalt pels constants dolors i al témer els metges, que la lesió es pogués agreujar.

Demà (avui) pels que llegiu aquesta notícia el diumenge, el torn per Cristian Albadalejo (Murcia), Alvaro Zamorano (Madrid), Antonio Leo (Andalusia), Thais García (València) i Isabel López (Murcia).

Els Resultats Oficials del dia 6 AQUÍ.

divendres, 5 de març del 2010

Pre-Olímpic 2010 Tijuana (Mèxic). El Segon Dia

Les esperances de afegir més competidors en el Olímpic, passaven per intentar, com a mínim, passar de quarts de final.
Lamentablement, el nivell (exceptuant casos molt concrets de països on aquest esport, apart de minoritari és pràcticament simbòlic) dels competidors obliga a emprar-se a fons, donar el millor d’un i tenir, a més, una mica de sort.
Aquest còctel, però, a vegades no dona el que s’espera i la realitat és totalment contraria a valors preestablerts.
Això és el que ha succeït en la segona i última jornada del preolimpic.

Primer Estefanía López (-44 kg) davant la ucraïnesa Iryna Romoldanova que ha caigut en preliminars i en el punt d’or després de hagués remuntat el combat. L’ha seguit en femení, la seva companya madrilenya Gema Armesto (-55 kg) que tot i fer un gran paper s’ha quedat a les portes de la classificació: ha passat ronda davant la representant de Ghana Adjoa Asatewaa, superant a la tailandesa Napa Angfuloy i plantant-se en quarts contra l’anglesa Jade Jones a qui no ha pogut superar en el punt d’or.

En masculí les coses no han anat millor ja que ni Carlos González ni Francisco Padín han pogut passar de preliminars.
El canari Carlos González (-48 kg) no ha pogut amb el de Jordània Ahamad Al (4 a 2), mentre que el gallec Francisco Padín (-63 kg) ha fet el mateix davant el representant de Costa d’Ivori Georges Kobenan per 6 a 5.

Rússia i el país amfitrió, Mèxic, han estat les seleccions que ha aconseguit el nombre més gran de classificats (5 cadascuna), seguides de Alemanya i Corea amb 4, Iran, Estats Units i la Xina amb 3, i amb dos representants Egipte, Cuba, Turquia, Ucraïna, Jordània, Canadà i França.
Espanya, podrà participar amb un sol representant (Nagore Irigoien) en el proper Olímpic Juvenil juntament amb la resta de països que han aconseguit classificar només un esportista.

Les Classificacions oficials AQUÍ.

dijous, 4 de març del 2010

Pre-Olímpic 2010 Tijuana (Mèxic). El Primer Dia

Nagore Irigoien aconsegueix el bronze i el primer bitllet.

Hem anat a dormir tard “gracies” a la basca Irigoien que, amb molt d’esforç i convicció, ha aconseguit classificar-se per als pròxims Jocs Olímpics de la Joventut desprès que, abans i en masculí, la mala sort s’hagi aliat amb el murcià Samuel de la Calle.

De la Calle (-55 kg) li ha tocat una lligueta dura i complicada (de fet, totes ho són) on el primer escull passava per superar al turc Seyithan Akbalik, cosa que no ha estat possible. Samuel ha hagut de dir adéu a les opcions d'anar a Singapur al caure per 6 a 0.

El gerro de aigua freda s’ha evaporat hores més tard gracies al gran paper de la competidora biscaïna que tot i no haver-se penjar l’or si ha aconseguit el desitjat bitllet.
Irigoien s’ha desfet en el primer combat de la representant de Kazakhstan Otemis Zhadyra per 4 a 1 i tot seguit a la tunicina Borji Nihel per 6 a 1.
Ja en quarts de final, la russa Silutina Daria li ha posat les coses molt difícils, i “in-extremis”, Nagore ha passat ronda en l'últim segon del combat (6 a 5).
Tot i que la francesa Haby Niare li ha embarrat el pas a la final per la mínima (0 a 1), el principal objectiu ja estava assolit.
La nostra enhorabona para Nagore.

Els Resultats Oficials del primer día AQUÍ.

Avui, el torn per la resta: Carlos Gonzalez i Francisco Padín en masculí i Estefanía López i Gema Armesto en femení.

dimecres, 3 de març del 2010

Pre-Olímpic 2010 Tijuana (Mèxic). La Mirada Crítica

Som dels que ens agrada elogiar quan les coses van bé i funcionen, però quan és al revés també creiem en la necessitat de posar al damunt de la taula el problema per a poder trobar (si escauen) les solucions oportunes.

Per això, des de Taekwondo Banyoles volem fer palès que tot i el gran desplegament propagandístic d'aquest esdeveniment, els mexicans s'han oblidat d'un detall (creiem que molt important) que ens deixa sense arguments als que intentem seguir en directe la competició.

Ja se sap que avui en dia poc és gratuït i més si és una empresa particular la que ofereix un determinat servei. Ignorem també si existeixen altres que disposin del mateix, el que si sabem és que aquí a Europa ens han “mal acostumat”.
Ens referim (també com ja molts de vosaltres heu suposat) a TaekoPlan i el seu programa per a oferir immediatament i via web els resultats de cada combat i les classificacions als pocs instants de finalitzar la prova.

De la mateixa manera que no volem creure que hagi estat un problema de pressuposts (estem parlant de un Campionat del Món amb l’afegit de acollir tot un Preolímpic), tampoc tenim la certesa de si els mexicans coneixen l’existència d’això (sense anar més lluny, aquí molt a prop ho sembla) o, simplement és que no estaven disposats a pagar per aquesta tecnologia.
El que si és cert és que en un campionat com aquest que congrega a tothom del taekwondo, no es pot permetre el luxe d'ignorar a tot el col·lectiu d'aquest esport deixant-lo sense una cosa tan bàsica com és la informació.

Potser ens haurem de menjar aquestes paraules dintre d'un parell de dies quan comenci el mundial junior (ho dubtem, però si així fora ens alegraria ja que això significaria que el podrem gaudir en “directe”), però mentre i per a molts de nosaltres, no ens entra i ens és incomprensible que un esport com el nostre continuï ancorat en el passat sense voler explotar realment les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies.

Com altres vegades, el perjudicat és l'esport en general i en aquest cas, els amants d'aquesta disciplina. Perquè la veritat, els que estem en l'altra punta del món ens mereixem, si més no, una mica més de respecte.

Pre-Olímpic 2010 Tijuana (Mèxic). Els Primers Rivals

Finalment i desprès de resoldre’s els problemes de connexions amb Mèxic, us podem acabar de confirmar els primers rivals i els dies de competició dels representants espanyols en el classificatori pel Olímpic Juvenil.

Tal com us avançàvem , el murcià Samuel de la Calle serà el qui donarà el tret de sortida avui dimecres 3 de març davant el turc Seyithan Akbalik, amb el repte de haver de guanyar 6 combats per aconseguir l’or.
Un combat menys els del canari Carlos Gonzalez qui tindrà com a primer rival Ahamad Al (Jordània) mentre que el gallec Francisco Padín se les veurà contra el de Costa d'Ivori Georges Kobeman en el primer combat dels 6 programats per l’or.
Tan González com Padin lluitaran el dijous dia 4.

En femení, la primera en trepitjar el tatami serà la basca Nagore Irigoyen (també avui) contra Otemis Zhadyra de Kazakhstan, mentre que les dues madrilenyes ho faran el dijous dia 4: Estefanía López tindrà davant a la ucraïnesa Romoldanova Iryna, mentre que la de Ghana Adjoa Asatewaa serà la primera rival de Gema Armesto.
Les tres representants espanyoles tenen cada una 5 combats per l’or.

Us deixem l’ enllaç a la Web Oficial AQUÍ.

Pre-Olímpic 2010 Tijuana (Mèxic)

Poques hores resten per l'inici de la primera cita important dintre el calendari de la WTF en categoria que precedeix a l'absolut.

Es tracta del Pre-Olímpic Juvenil, que tindrà lloc en Tijuana (Mèxic) a partir d'avui i fins demà (dies 3 i 4 de març).

Aquest campionat és l'aperitiu del que vindrà tot seguit: El 8è Campionat del Món Junior amb participació catalana.

Serà des del 6 fins al 9 de març on el combinat espanyol intentarà obtenir uns resultats que tots esperem que siguin el millors possibles. Estarem pendents de tots ells, però molt especialment dels catalans presents a Mèxic: Daniel Quesada (Ars phisica) i Elisabeth López (Chois Castelldefels), els dos actualment becats en el Car Infanta Cristina de Murcia, conjuntament amb Alejandro Suarez (Jan-Su Figueres) i Laia Martinez (Studio Fran Martín).

* Nota de la Redacció:
Problemes amb les connexions a través de la Web a Mèxic, ens han privat de poder consultar totes les prèvies per aquests dos dies.
Si us podem avançar que el murcià Samuel de la Calle serà el qui donarà el tret de sortida aquest dimecres 3 de març davant el turc Seyithan Akbalik, amb el repte de haver de guanyar 6 combats per aconseguir l’or.
Un combat menys els del canari Carlos Gonzalez qui tindrà com a primer rival Apostel Shergedion (Antilles Holandeses) l’endemà 4 de març.
Tant punt podem accedir de nou, o es restableixin les connexions via web, us oferirem el resum complert dels 6 preolímpics espanyols.

dimarts, 2 de març del 2010

2òn Aniversari

Dos anys gaudint de la vostra confiança, és el millor i únic premi per seguir al vostre costat.
A part d'agrair aquesta lleialtat que bàsicament es fonamenta a compartir les mateixes il·lusions, des del Blog TaekwondoBanyoles us volem fer còmplices del nostre esperit i us emplacem a ser, també, part d'aquesta sensibilitat.

Per això, us convidem a que continueu confiant en els nostres principis i la tasca d'informar amb simplicitat sobre el Taekwondo.

A tots els que ens seguiu, col·laboreu i ens doneu forces i suport per continuar, la nostra més sincera gratitud.

Moltes gràcies.