dimarts, 12 d’octubre del 2010

Nou Reglament de Taekwondo.

No són els primers canvis o modificacions d’aquest any (el mes de març es van actualitzar algunes d’elles i ara tornen a passar pel sedàs) i caldrà estar a l’expectativa de finalment quins són les que més afecten directament als competidors (que ara com ara és el que interessa més).

Diem això perquè després de l’aprovació per part del consell i posteriorment ratificat per l’assemblea general de la WTF aquest 8 d’octubre, tothom va una mica boig buscant què i com seran aquestes noves variants que afectaran d’una manera o una altra tant el sentit de la competició o com ser i actuar com a membre de la WTF.

En la recerca podem avançar unes quantes coses que van molt més allà de les que alguna federació tímidament a esbossat.
Creiem també que entren dins de la lògica que una porció d’aquestes noves normes siguin susceptibles als diferents punts de vista o de criteri per part de la família del taekwondo, però el que si és cert és que calia acabar amb aquest petit desordre que es veia i sofríem molts en aquest esport.

A saber fins ara i començant per la que més soroll a fet:

* Una puntada de peu amb gir al cap, saltant o amb grau de dificultat molt forta i amb espectacularitat obtindrà 4 punts. Aquest nou valor es sumarà als existents fins ara de 1, 2 i 3 punts.

* Torna la normativa de aturar el combat si hi ha una diferència de 12 punts (aplicada a partir del segon assalt).

* Tant si hi ha tres o quatre jutges de cantonada, sempre pujaran els punts quan coincideixin com a mínim 2 d’ells.

* El sistema de protesta queda suprimit, i quedarà substituït pel sistema del Vídeo-Replay.

* Els colors oficials de l’àrea de competició són el vermell i blau.

* S’augmenta el nombre de places per als Jocs Olímpics. De les 100 actuals es passarà a les 120 places.

* El certificat de DAN pot ser atorgat tant per la Kukkiwon o per la WTF.

* És oficial la llicència atorgada per la WTF per a tots els competidors de tot el món, qui no l’adquireixi, no podrà competir en cap competició oficial.

* També ens hem assabentat que arribat el cas que un president d’una federació nacional o continental no compleixin el requerit o establert en aquests estatuts, no compleixin les seves obligacions financeres o, senzillament que el comitè d’ètica de la WTF consideri les seves actuacions un greuge cap al taekwondo, podrà ser destituït del seu càrrec.

Ara tocarà armar-nos de paciència i esperar que totes les normes aprovades i recollides en el que s’anomena “WT Statutes” (que substitueix al fins ara anomenat “The WTF Rules and Regulations”) siguin publicades.

De totes maneres, qualsevol novetat que surti a la llum i sigui rellevant, Taekwondo Banyoles farà la seva entrada pertinent.