dilluns, 5 d’octubre del 2009

Trofeu Generalitat i Promoció Junior: El Dia Després

Ahir diumenge va tenir lloc a Barcelona el XV Trofeu Promoció Junior amb 45 inscrits en masculí i 13 en femení repartits finalment en 7 i 5 pesos respectivament.

El promoció, enfocat per als nascuts dintre els anys 1992-1993-1994-1995 i amb el requisit de tenir el cinturó taronja, verd o blau ha tornat a demostrar una vegada més la bona oportunitat que tenen qui per diferents motius han començat tard en el món de la competició.
S'han pogut veure bons combats i molta motivació per part de molts esportistes que han aprofitat l'ocasió per a sentir per primera vegada la pressió i els nervis que suposa lluitar davant un contrari i davant del públic. 2 assalts de 1 minut i mig amb protectors electrònics Adidas han estat el prolegomen del plat fort de la jornada: la desena edició del Trofeu Generalitat de Catalunya.

Després de la ressaca del sub-21 d'Espanya, i amb la reserva dels convocats per al Campionat del Món dintre pocs dies, no deixa de ser gens menyspreable la xifra de 82 inscrits en masculí i 48 en femení. Potser s'han trobat a faltar alguns dels "grans" del moment de Catalunya, però no per això la qualitat dels participants ha estat més baixa: Els combats viscuts han tingut un clar exponent que la categoria, aptitud, condicions i capacitat ha estat a l'alçada de les circumstàncies i del que s'espera dels competidors: combats intensos i renyits que demostren que a Catalunya continua havent-hi molt bon nivell.

El gimnàs ha dut 3 competidors en el Generalitat: La darniuenca Cristina Suàrez i els banyolins Josep Planella i Moussa Diarra. Una plata i dos bronzes collita final.

Cristina Suarez (mosca 46-49 kg) ens ha deixat amb les ganes de veure-la disputar la final després d'imposar-se a Mireia Rivera (Talma Hospitalet) per 4 a 3 i acabar lesionada en el turmell. Suarez no ha pogut continuar i s'ha vist obligada a conformar-se amb la plata.

Un xic més complicat pels representants del Pla de l'Estany que per arribar a la medalla d'or tenien cuatre combats per davant i malauradament han caigut tots dos en el tercer. Els bronzes de Josep Planella i Moussa Diarra no els podem considerar uns mals resultats després d'haver vist la seva actuació i hem de reconèixer que avui els hi ha faltat una mica més de sort:

Planella (gall 58-63 kg) ha començat molt contundent: 11 a 1 davant Daniel Nicolas (Gim Surto), ha continuat amb seguretat davant Arnau Gallardo (Bam Chun) 7 a 5, però en el combat per la plata i més pendent de les molèsties que li ocasionava la cama dreta per un cop en l'anterior combat, a perdut la concentració i Jofre Catalan (Independència) l’ ha superat per 6 a 3.

Diarra (ploma 63-68 kg) a seguit els mateixos passos del seu company: s'ha desfet amb facilitat d'Albert Sendra (Molero Sport) per 4 a 1, tot seguit i amb molta intensitat de Gabriel Bravo (Natzaret) per 12 a 5 però en el combat de semifinals i en dos assalts molt igualats ha caigut davant l'experimentat rosinc Carlos Aguilar (Joan's) per 5 a 7.

La propera prova amb la participació dels nostres esportistes serà el diumenge 25 d'aquest mes, amb el campionat de Catalunya infantil de competició. Casualment, i coincidint un altre any més amb les festes de Banyoles, esperem que això no minvi ni influeixi en el nombre dels locals desplaçats a Barcelona.

Els resultats oficials:
XV Trofeu Promoció Junior AQUÍ.
X Trofeu Generalitat AQUÍ.