dimecres, 10 de març del 2010

8è Campionat del Món Junior. El Desenllaç i Quart Dia.

No hem viscut l’emoció del directe que pot oferir veure "in situ" un campionat com aquest, però deduïm que els pocs podis aconseguits fins ara han suposat una pressió massa alta per els qui tenien la responsabilitat final d’intentar rentar una mica la cara i millorar uns resultats massa discrets per a un potencial com és l’espanyol.

Mèxic, país amfitrió, no serà recordat per haver estat el talismà necessari perquè es poguessin assolir uns èxits que demostressin que en el nostre país, aquest esport continua en pas ferm cap un lideratge defensat pel país bressol del taekwondo, Corea.

Perquè avui les sensacions eren bones i plenes d'esperança. Ens les han donat primer Daniel Quesada (-63 kg) quan s'ha desfet del representant de Xina Taipei (antiga Taiwan), Huang Shu Te, per 9 a 4, mentre que en femení, Celia Tortosa (-46kg) feia el mateix contra la representant del mateix país, Tzai Tsu per 7 a 2 .
Malauradament, Quesada s'ha vist obligat a disputar el punt d'or en el segon combat (5 a 5) contra Berk Sungu (Turquia) i la loteria de passar a la següent ronda s’ha decantat per a aquest segon.
S'ha contagiat també Tortosa de la mala sort del català, la madrilenya a seguit els mateixos passos que el seu company al deixar escapar l'oportunitat de passar a quarts al perdre amb un ajustat 6 a 7 contra la bielorussa Anastasiya Safronava.

Menys sort ha tingut Elisabeth López (-55 kg). La també catalana no ha pogut passar a setzens al caure davant l'alemanya Celik Yonca per 4 a 6.

Si no havíem sofert bastant fins a ara, el sorteig i horaris ens ha deparat l'última sorpresa: el company de Figueres, Alejandro Suarez ha estat el darrer competidor en tancar la representació espanyola a Mèxic.
Suárez (-59 kg) ha començat bé i segur. Zein Hillow de Suècia ha caigut per 12 a 2 i Grassick Conor (Irlanda) no ha pogut frenar a l’empordanès (6 a 2). Els deures en quarts de final de superar-los no ha estat possible ja que el coreà Jeong In Chang s’ha imposat al català per 2 a 6.

Tancada ja aquesta octava edició del campionat de món destacarem el gran nivell de tots els països participants on sense gaires sorpreses i fent cas a les seves participacions en altres proves, queda reafirmat que Corea, Iran, Xina, Turquia (per aquest ordre en la classificació final en el medaller) son avui per avui uns grans rivals a superar. Espanya ha quedat en la dinovena posició.

Especificant més, veiem con el masculí la suma del punts ha donat la següent classificació: Iran 68, Corea 62, Turquia 49, Rússia 41 i Mèxic 40.
I en femení la següent: Corea 82, Xina 52, Turquia 41, USA 32 I Croàcia 27.

A partir d'ara, el repte no només passarà per corregir errors, s'haurà de treballar la psicologia per a tornar a donar confiança als nostres esportistes i posar en el seu lloc el nom d'Espanya dintre la selecta roda dels millors països en aquest esport. Des de taekwondo Banyoles volem animar i donar les gràcies a tots els competidors perquè sabem que han lluitat amb cor i ànima, han donat tot i molt més, però desgraciadament, aquesta vegada no era ni el lloc ni el moment.
Ànims, a seguir treballant per a aconseguir aquest somni i moltes gràcies per aquests dies de plena intensitat que ens heu fet viure.

Els resultats Oficials del pesos disputats fins avui AQUÍ.
El Rànquing per Països en Masculí AQUÍ.
El Rànquing per Països en Femení AQUÍ.
El Rànquing per Medalles AQUÍ.

1 comentarios:

Anònim ha dit...

No se puede uno expresar mejor.
Felicitar el esfuerzo de nuestros competidores y pedir responsabilidades a quienes les toque.