diumenge, 10 de gener del 2010

El Suport Econòmic

Per respecte i humilitat no volem entrar, tot i les ganes i pressió de fer-lo, en un laberint que fins a ara a casa no ha donat resultat.
Per motius merament extra esportius (si els poguéssim titllar així), la falta d'implicació i suport per part de qui hauria de fer-lo, ha comportat que els pocs esportistes que proveeix la nostra comarca al taekwondo es basi senzillament en les ganes, il·lusió i suport econòmic que les respectives famílies es poden, o s'han pogut permetre.
Tot i aixó, pocs continuem obstinats o esperançats a demostrar que, si fins a ara i després de tants anys hi estem, és senzillament pel nostre esforç i treball.
Això potser pot semblar incongruent i fora de qualsevol lògica (nosaltres a hores d'ara tampoc les entenem), però per orgull, implicació o esperança per l'altra gent que pugui venir, encara continuem buscant aquesta motivació que ens permeti ser, créixer i continuar.
Deixant de banda que també som molt petits, insignificants si ho comparem amb el conjunt global d'aquest esport, si que ens hem fixat amb el que succeeix en les altes esferes i per altres motius.
Ens agradaria i signaríem tenir una mil·lèsima part dels problemes que deuen tenir la Federació Mundial de Taekwondo per aconseguir espònsors o patrocinadors oficials.
Perquè, la veritat sigui dita, ens ha sorprès que des de la pròpia WTF es reconegui (sempre segons Mookas) que a hores d'ara encara no es tingui un clar patrocinador global.
Si després dels Jocs olímpics del 2004 a Atenes es va aconseguir un acord amb Samsung per quatre anys, des del 2008 la federació mundial de taekwondo està òrfena de patrocinador. Podríem imaginar o intuir molts motius, però al cap i a la fi, és incomprensible que “algú” permeti arribar a aquesta situació.
La WTF tenia a la fi de l'any passat 189 membres (190 amb l'entrada a principis de gener de l'emirat de Oman) i, encara que el president de la mundial el sr. Jung Won Choue va reconèixer que “Era lamentable no arribar a un acord per a arribar a una renovació amb Samsung”, si ens ha sorprès aquesta sang freda o indiferència per a trobar a un patrocinador.
Han parlat de «Macquarie», una companyia australiana, únic patrocinador ara com ara de la WTF. "Tenim una llista de les empreses en les quals estem esperant per a obtenir un patrocini. Estem esperant resultats positius", va reconèixer el president Choue.
Tot i que hem llegit que hi ha remors que la WTF i Samsung podrien renegociar un nou contracte durant aquests any, un es pregunta que pinten (entre altres "petits" detalls) les marques del protectors electrònics en aquest pastís, després de la guerra oferta aquest últim any.

La veritat, veient això no ens sorprèn que nosaltres siguem unes insignificants engrunes en la taula d'aquest esport.

La Notícia de Mookas AQUÍ.
...generada pel discurs del president de la WTF AQUÍ.