dissabte, 20 de novembre del 2010

Torna la Polèmica al Taekwondo

Yang Shu-Chun plora dessolada després de la seva desqualificació.

Taekwondo Banyoles també ha seguit aquest dies l’enrenou viscut en els 16 Jocs Asiàtics després de la desqualificació de Yang Shu-Chun aquest dimecres.

La representant de la Xina Taipei en categoria mosca no va poder ni acabar el primer assalt (faltaven 12 segons) malgrat guanyar per un incontestable 9 a 0 a la representant de Vietnam. Els jutges van decidir sancionar-la sota la sospita d’alteració en els seus sensors dempeus Lajust.

Tots els mitjans informatius, i no solament del taekwondo, s’ha fet ressò d’aquest nou capítol en aquest esport (inclosa la pròpia web de la E.T.U.).
No és el cas de la WTF que s’ha vist enmig del foc, avivat a més, per la publicació en la web de la Unió Asiàtica de Taekwondo (A.T.U.), la seva visió del succeït i en la qual tractaven a Yang Shu-Chun de "tramposa".
Els resultats d’aquestes acusacions han estat entre altres, que la web de la A.T.U. sofrís atacs d'hackers quedant fora de connexió temporalment, crema de banderes, manifestacions de suport a l’esportista o la repulsa oficial del govern de la Xina Taipei que va amenaçar amb emprendre accions legals, portant si fos necessari, el cas davant la Cort Internacional de Justícia, sempre que abans no hi hagués una justificació o explicació raonable per part de la mateixa Unió Asiàtica de Taekwondo.

Suposem que per suavitzar la cosa, la A.T.U. avui dissabte ja ha demanat disculpes públicament, però la polèmica encara continua bé viva i ara la patata calenta la té damunt de la taula la W.T.F., ja que el cas ha estat transferit al seu comitè de disciplina.

La representant de la Xina Taipei era una de les grans favorites per guanyar en la seva categoria en terres hostils. Recordem que aquests Jocs Asiàtics s’han celebrat precisament en la Xina, concretament a Guangzhou i que la campiona olímpica d’aquest país (Wu Jingyu ) potser va tenir el camí més pla per endur-se la victòria final després que tenir fora de joc a la taiwanesa.

No entrarem a valorar la decisió presa pels jutges després de veure diferents vídeos que circulen per la web, el que si és cert és que resulta incomprensible que després de la inspecció prèvia a l’inici del combat, es determinés 2 minuts més tard i davant la superioritat de Yang Shu-Chun (6 dels 9 punts els va aconseguir en dues accions impressionants al cap de la seva contrincant) que alguna cosa era antireglamentària i que s’havia de desqualificar-la.

Caldrà veure com s’acaba netejant la cara la W.T.F. ja que, tot i semblar que s’ha comés una injustícia, també un es pot preguntar quin paper hi juguen aquí els tècnics de la Xina Taipei al permetre o ser presumiblement còmplices d’aquestes alteracions en el seu equipament.
 
Un dels vídeos representatius del que va succeir AQUÍ.