dilluns, 25 d’octubre del 2010

Taekwondo: Octubre/ Novembre. Els Propers Campionats

Torna un atapeït i molt diferenciat cap de setmana que obre les portes als dubtes de com i quins campionats finalment es celebraran fins a finals d’any.

Des d’aquest Blog, ens volem fer ressò sobre els diferents correus arribats a Taekwondo Banyoles preocupant-se i preguntant alhora, pels diversos esdeveniments, sobretot els més propers.

I és que a pocs dies per la celebració de la Copa del Mediterrani, cap notícia sura en l’ambient “taekwondistic” del país sobre aquest esdeveniment.

De la mateixa manera i incomprensiblement, encara és hora que algú posi una mica de seny i sentit comú damunt la taula i senzillament confirmi si es celebra l’Open d'Espanya per a Clubs (programat segons la web de la FET pel 13 de novembre).

Per sort i de tant en tant, hi ha gent que es pren les coses amb més serietat jugant i arriscant-se amb molta antelació amb l’escàs marge de maniobra que ofereixen els de vegades complicats calendaris.

Parlem d’una de les proves que a poc a poc, amb tranquil.litat però amb convicció i fermesa, va camí de fer-se un forat perpetu dins del calendari.
El 5è Open Nacional L’Alcora- Marina d’Or torna a oferir l’oportunitat de rodar i preparar-se a tots aquells aspirants a grans taekwondistes amb el seu campionat.
A una setmana vista ja tenen penjades les lliguetes i sorteigs (no estaria malament recordar i aconsellar que “algú” hauria d’aprendre d’això).

D’altra banda, el campionat d'Europa per equips torna a greixar la maquinaria estatal per oferir a tots els amants d’aquest esport la intensitat de veure com els de casa lluiten per fer-se un nom i una posició dins del món del Taekwondo.
Lamentablement, i seguint la tònica en que ens tenen mal acostumats la F.E.T., encara és hora de que aquesta informi o doni més dades. Com a mínim de la llista oficial de participants.
Suposem que, com és també habitual en la federació, aquesta ofereixi un parell de dies abans la informació sobre aquest esdeveniment després que els diferents Blogs del panorama nacional ja hagin fet i dit la seva.

El Resum del que ens espera:

* 30-31 d’Octubre: Campionat d’Europa per equips (Baku, Azerbaidjan)
* 31 d’Octubre: 5è Open Nacional L’Alcora- Marina d’Or
* 05-07 de Novembre: 4 Copa del Mediterrani (Hammamet, Tuníssia)
* 07 de Novembre: Trofeu Generalitat de Catalunya i Trofeu Promoció Junior
* 13 de Novembre: Campionat d’Espanya per a Clubs (?)
* 13-14 de Novembre: Open de Croàcia (Zagreb)
* 21 de de Novembre: Campionat de Catalunya Junior (2011)
* 26-27 de Novembre: Open Internacional de Paris
* 28 de Novembre: Campionat de Catalunya Infantil de Pumses

Per si no està prou comprimida la cosa, la delegació Provincial de Girona ha sortit de la hibernació i té previst realitzar el 14 de novembre per la tarda el “Campionat Absolut i Promoció de Pumses”.

Veient doncs aquesta llista no seria d’estranyar que algun campionat es veiés obligat a modificar la data en la seva celebració.

Com sempre, i des de Taekwondo Banyoles, seguirem a l’aguait de qualsevol novetat.

XXV Campionat de Taekwondo de Catalunya Infantil de Competició.

El canvi de cicle obligat en el taekwondo també ha afectat els components que formen l’equip del gimnàs de Banyoles donant com a resultat una de les representacions més baixes dels darrers 6 anys (ens hauriem de remuntar fins el 2004 per trobar només dos participants).
Però com llavors, els dos joves esportistes que han tingut l’oportunitat i responsabilitat d’aconseguir medalla en aquesta nova edició del Campionat de Catalunya Infantil de Competició no han decebut.

Tant Mariama Sidibe en femení (Grup B, 31-34 kg) com Boulaye Diarra en masculí (Grup F, 45-49 kg), han repetit els mateixos resultats aconseguits aquest darrer mes de febrer del 2010, bronze i or respectivament.

Es constata així (i a la espera d’una nova fornada de competidors) la continuïtat en els èxits en aquest esport i, en el cas de Boulaye, la confirmació del progrés d’aquest jove esportista en la modalitat de combat. El més jove dels Diarra no ha decebut i suma el seu tercer or en la seva curta participació en els infantils de Catalunya.

D’altra banda, la representació més nombrosa del gimnàs de Figueres ha fet valer el seu potencial amb 11 medalles més:

Or en masculí per Frank Gonzalez (Grup A, 23-25 kg), Pau Gonzalez (Grup C, 40-43 kg) i Jonathan Casado (Grup D, 34-37kg).

Plata en masculí per Felipe Molina (Grup A, -23kg), Izan Harinero (Grup C, 31-34 kg) i Soufiane Belkhir (Grup D, 31-34 kg).

Bronze en masculí per Oscar Ramirez (Grup A, 25-28 kg) i Yago Ayllon (Grup C, 37-40 kg).

En femení, plates per Nerea Lopez (Grup D, 29-33 kg) i Presentación Martinez (Grup C, 43-46kg) i bronze per Isabella Molina (Grup B, -25kg).

La Federació catalana de Taekwondo ja té publicats des d’aquest dilluns al matí els resultats oficials.
Els podeu consultar directament AQUÍ.