divendres, 6 de maig del 2011

Campionat del Món de Taekwondo. El Sisè Dia


Els dos bronzes aconseguits avui amplien la collita final d’aquest mundial per la delegació espanyola.
Finalment, Jon Garcia ha aconseguit el bronze al caure en semifinals davant  Yousef Karami per 0 a 7. L’iranià (bronze Copenhaguen 2009 i bronze Madrid 2005) ha tornat a conquerir el mateix títol i medalla d’or que va aconseguir el 2003 a Alemanya.

Els competidors que han representat el combinat estatal en aquesta darrera jornada de competició i en els dos ultims pesos que faltaven per celebrar han estat  Rosana Simon i Jaume Martinez.

Martinez (+87 kg) ha caigut en el punt d’or davant l’argentí Martin Sio després de l’empat a 5 en que s’ha acabat el combat de preliminars.

Simón (+73 kg) ha aconseguit el bronze i no ha pogut revalidar la corona aconseguida fa dos anys a Copenhaguen. Heeloraine Paiva de Brasil (4 a 2) i  l’ americana Lauren Cahoon Hamon (punt d’or després del 4 a 4 ) han perdut davant la canària, però en semifinals la coreana Sae Bom An s’ha imposat a l’espanyola per 2 a 8.

Espanya aconsegueix en aquesta vintena edició (la tretzena en femení) del campionat del Món de taekwondo 1 medalla d'or i tres de bronze. 
Uns resultats una mica lluny dels aconseguits fa dos anys en que es va fer historia amb tres ors, 1 plata i tres bronzes. 

En la classificació general per països en masculí Espanya ha ocupat la cinquena posició, darrera de Iran (amb tres medalles d’or, una plata i dues medalles de bronze amb un total de 74 punts), Corea,Turquia i Tailàndia.

En femení  Corea ha esgarrapat, finalment, la primera posició, seguida de Xina, França i Croàcia. Les espanyoles han caigut fins la desena posició.

Corea ha canviat en aquest últim dia la mala imatge donada en aquest campionat. Els dos ors aconseguits aquest divendres (un en masculí i l’altra en femení) no han estat suficients i els coreans han perdut la primera posició en masculí que fins el dia d’avui i des que es fan els mundials, ostentaven. 
Si han servit, en canvi, per què en femení ocupessin finalment la primera posició en el rànquing. Tot i que val la pena especificar que, mentre els ors en masculí han estat claus per aconseguir una bona classificació, en femení els metalls més petits han estat els culpables que països com la Xina quedessin relegats a una segona posició (Corea un or, dues plates i tres bronzes amb un total de 58 punts, la Xina amb dos ors i dues plates i 55 punts, i França amb dos ors i un bronze i 45 punts).

Els Enllaços:
Totes les lliguetes en Femení i Masculí amb els Resultats AQUÍ.
En la Web de la federació Mundial de Taekwondo trobareu extensa informació. Podeu accedir-hi directament AQUÍ.
...i la Web Oficial AQUÍ.