dijous, 15 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: El Segon Dia

World Taekwondo Championships Copenhagen 2009.
(Web Oficial)
El Segon dia: Ratllant la Perfecció.

Joel Gonzàlez (Tae Sport Vilafant) disputant la final davant
el mexicà Damian Villa (foto: Dansk Taekwondo Forbund)

Sens dubte, avui si podem dir que la espanyola amb dos ors i un bronze ho ha brodat.

S'obria aquesta segona jornada amb l’espera’t retorn a la competició de la balear Brigitte Yagüe després que una lesió l'apartés durant aquest darrer any dels tatamis i la veritat, veient el resultat l'espera ha valgut la pena.

Yagüe (-49 kg) ha sortit amb molta empenta i amb ganes de recuperar el temps perdut i la primera en patir-lo ha estat la belga Maryam Ismali al caure per 7 a 1. Tot seguit li ha tocat el torn a la senegalesa Mariama Diallo que ha encaixat un dur 11 a 0. Ni l'argentina Laura López ni la tailandesa Chanatip Sonkham (per aquest ordre) han pogut amb la balear i han caigut ambdues pel mateix resultat: 4 a 1.
La semifinal davant la cap de sèrie i actual campiona olímpica Jing Wu (Xina) només ha servit per a demostrar la motivació de l'espanyola. Jing a caigut per 6 a 1.
Arribats a aquest punt Brigitte no es podia permetre el luxe de deixar escapar la victòria i decebre als qui durant tot aquest dijous l'hem anat seguint: La russa Anna Sobolena s'ha dut la plata després que Yagüe hagi guanyat la final per 2 a 0 i s’emporti el tercer títol mundial de la seva carrera.

La segona representant femenina avui ha estat la gallega Andrea Rica (-57 kg.), que tot i començar amb un resultat just davant la xipriota Timothea Diola (1 a 0), davant la francesa Maeva Mussa ha canviat la mentalitat aconseguint el pas a quarts per 5 a 1. Danielle Holmquist (Estats Units) ha estat el següent graó per a assegurar-se el bronze. El resultat de 2 a 0 a permès a Andrea disputar la semifinal davant la italiana Veronica Calabrese però desgraciadament Rica ha estat superada en el punt d'or i s'ha hagut de conformar amb una meritòria medalla de bronze.

L'únic representant masculí en el dia d'avui a estat Joel Gonzàlez. El vilafanenc, englobat dintre la categoria - 58 kg. s'ha desfet amb comoditat del filipí Nicole Mapilisan per 13 a 1, el representant de Mongòlia Lkhagvadorj Dugreee no ha estat impediment per al català que ho ha superat amb un contundent 11 a 0. El següent al rebre un fort correctiu ha estat el nord-americà James Howe per 11 a 3. Mario Leal (Veneçuela) no ha estat escull per a assegurar-se el bronze i Joel s'ha imposat clarament per 8 a 2. La semifinal davant l'argentí Mauro Crismanich ha estat el combat més complicat i no s'ha resolt fins al punt d'or que s'ha dut Gonzàlez (4 a 3).

Una final desitjada i més si acaba bé. Joel Gonzàlez afegeix al seu currículum com Campió del Món Universitari 2008, el primer Campionat de Món Absolut al superar en la final al mexicà Damian Villa per 11 a 8.

Des de Taekwondo Banyoles les nostres més sinceres felicitacions a tots tres, especialment per a Joel.

Demà divendres 16 d’octubre la oportunitat per:
Masculí: -63 kg. (Javier Marrón - Catalunya) i -68 kg. (José Antonio Carregal – Galícia)
Femení: -53 kg. (Rebeca Mariño – Galícia)

Les Lliguetes amb els Resultats Oficials:

Masculí - 58 kg. AQUÍ.
Femení - 49 kg. AQUÍ.
Femení - 57 kg. AQUÍ.

Els Pòdiums d' avui dijous AQUÍ.

Afegirem també que gràcies als resultats d’ avui, la selecció espanyola lidera (momentàniament) les classificacions per equips en masculí i ocupa la segona posició en femení:

El rànquing per països en masculí AQUÍ.
El rànquing per països en femení AQUÍ.