dilluns, 6 de juliol del 2009

Universíada d' Estiu 2009. El Sisè Dia / El Final.

No ha pogut ser. En el darrer dia i en la darrera oportunitat per sumar alguna medalla més, els espanyols han continuat tenint la sort de esquena.
Noelia Ruiz cau en octaus davant la servia Andrijana Ciric per 2 a -1.
Rebeca Mariño segueix les mateixes passes davant la xinesa Yi-Hsuan Tseng per 3 a 1.
Idèntica sort per Bruno García davant el rus Dmitry Frank al perdre per 5 a 2.
Hugo Garcia passa a quarts al superar al holandès Michael Oogink per 4 a 3. L’ estonià Sten Anslan (6 a -1) no ha estat obstacle pel canari que ha vist truncat el somni de medalla en el següent combat al caure davant el turc Serdar Yuksel per 8 a 0.

Resumin aquests sis dies a Belgrad, la delegació espanyola ha tingut dues cares amb uns resultats ben diferents. Si la representació en tècnica amb només dos participants i en tres modalitats, han aconseguit escombrar amb dos ors i un bronze, en combat el balanç final recollit en els dies de competició no ha estat a l’alçada de les expectatives. L’únic or aconseguit per Estefania Hernandez ha estat el més destacable d’una desconeguda i desconcertant selecció espanyola que ens ha deixat bocabadats i sense paraules.

En el global en Taekwondo i per països, Espanya ha quedat en tercera posició darrera Corea (la guanyadora) i Iran, però es de justícia tornar a fer incís i recordar que si ha estat així es gracies al impressionant paper de Laura Kim i Mikel Martinez en tècnica.

Classificacions finals – 55 kg en Femení del Dilluns AQUÍ.
Classificacions finals – 72 kg en Femení del Dilluns AQUÍ.
Classificacions finals – 62 kg en Masculí del Dilluns AQUÍ.
Classificacions finals – 84 kg en Masculí del Dilluns AQUÍ.

Lliguetes – 55 kg en Femení del Dilluns AQUÍ.
Lliguetes – 72 kg en Femení del Dilluns AQUÍ.
Lliguetes – 62 kg en Masculí del Dilluns AQUÍ.
Lliguetes – 84 kg en Masculí del Dilluns AQUÍ.

El Rànquing de Taekwondo per Països AQUÍ.
El Medaller de Taekwondo per pesos AQUÍ.
El Medaller General de tots els esports AQUÍ.

Campionat de Catalunya Sub-21. El Dia Després

S’ha celebrat la vuitena edició del Campionat de Catalunya Sub-21 aquest diumenge dia 5 de juliol. Aquesta prova que tanca el calendari abans de les vacances de l’estiu serà recordada, entre altres, com una de les que menys inscrits ha tingut.
Ha pesat massa la decisió de suprimir els anys que fins ara estaven autoritzats degut a la imposició de la E.T.U. de cares al proper europeu, i això s’ha vist reflectit tant en la grada amb molt poca afluència de públic, com sobretot en la pista amb molt pocs participants..
La xifra dels 45 inscrits en masculí i 25 en femení son una bona mostra del filtre en que han estat sotmesos tant la federació com els clubs. Dels teòrics 9 pesos tant en masculí com en femení, només hi ha hagut representació en 7 i 5 respectivament.

La competició ha començat amb retard degut a problemes i errors en alguns pesos que han obligat a reestructurar el quadrant corresponent de nou. Això a provocat que finalment es donés el tret de sortida amb mitja hora de retard. Tot i només disposar de 1 joc de protectors electrònics Adidas per cada una de les tres pistes habilitades i haver d’esperar a que es finalitzés cada combat per a fer el canvi, s’ha pogut donar per acabada la competició abans de tres quarts d’ una del migdia.

La representació final per part del club només ha estat de tres competidors. De Banyoles Moussa Diarra en lleuger i Josep Planella en mosca i des del CAR de Múrcia la figuerenca Malen Bonilla en mosca femení.
Tres bronzes han estat els resultats finals: Diarra a guanyat a Jordi Peris (Nazaret) per 4 a 2, pero en semifinals ha caigut davant el seu botxí de l’any passat, Alex Quesada (Ars Phisica), per 3 a 6. Idèntica sort per a Planella després de lliurar el primer combat i trobar-se en el segon davant Daniel Martinez (Studio Fran). No s’ha pogut repetir el marcador de l’any passat i aquesta vegada Martinez amb molta més concentració i tranquil·litat ha remuntat i superat al banyolí per 3 a 7. En femení, Malen Bonilla s’ha desfet amb comoditat de Aida Munset (H. Argudo) per 6 a 0, però incomprensiblement, l’excés de confiança i la manca de concentració li han fet perdre el combat davant Zaira Rivera (Talma Hospitalet) per 10 a 19.

Com a nota final i després de provar tant els protectors Lajust com els Daedo, tenim que reconèixer que els Adidas cada vegada ens agraden menys: Molts combats s’assemblen més als de boxa que no als de taekwondo, apart de que el contacte entre els dos petos provoca la pujada de punts i els genolls continuen sent un bon motiu de queixa, a un només li queda l’esperança del bon judici de l’àrbitre que té que estar completament concentrat, sense caure en el parany i la pressió de alguns coachs i aplicant imparcialitat d’una manera justa.
Arribats a aquest punt ens agradaria que els Adidas fossin (com a mínim momentàniament ) retirats de les competicions si més no fins que es puguin perfeccionar alguns errors detectats ja fa massa temps. No es pot continuar pretenent que per motius merament econòmics prevalgui una decisió que passa factura quan en proves internacionals no s’utilitzen.

L’enllaç amb els resultats oficials de la Federació Catalana de Taekwondo AQUÍ.