divendres, 9 de gener del 2009

Canvis dins el Reglament de Competició

Seguint el mateix criteri d’altres Blogs i Webs ens fem ressò dels propers canvis dins el reglament de competició que el comitè executiu de la Federació Mundial de Taekwondo va aprovar el passat 15 de desembre i que es dona per suposat que serà ratificat per els membres de la assemblea general de la WFT abans finalitzi aquest mes de gener.
Entre altres punts destacats, subratllem els que ens afecten més directament :
* La superfície de l’àrea de competició torna als 8 metres x 8 metres mes l’àrea de seguretat de 1 metre per banda (total 10x10) o 2 metres més si el tapis de competició està elevat.
* La modificació dels pesos en les categories Sènior o absoluta.
* La manera de accedir a l’àrea de competició i la postura de procedir abans i desprès del combat.
* Les zones permeses en els atacs i la puntuació segons el lloc d’impacte.
* Les penalitzacions: Quines, quan i perquè es faran efectives.
* La supressió del diferencial de 7 punts o la que donava com a guanyador automàticament el competidor que arribava primer als 12 punts.
* Aclariment en les funcions dels arbitres en el combat.
* Confirmació de les categories i pesos corresponents per els propers Jocs Olímpics Juvenils de Singapur 2010.

Podeu consultar aquestes modificacions més detallades en els blogs “Alta Competición” o “Taekwondo Arrigorriaga” o en el seu format original en la web de la W.T.F.

De totes maneres i com es habitual en nous plantejaments que afecten directament al normal desenvolupament en la competició, es tindrà que estar pendent de les resolucions finals (tot i que no es preveuen més canvis dels ja publicats) i en quins conceptes es poden aplicar, ja que algunes de les modificacions tenen alguns punts que no son prou clars en la seva execució i poden comportar algunes lectures errònies.