dimarts, 31 de març del 2009

Campionat d' Espanya Cadet 2009: El Resum

Mal resultat per l’única representant de la comarca, Anna Planella, en el seu primer Campionat d’Espanya celebrat a Calp (Alacant).
Planella que sortia en Lleuger 41-44 kg. a vist com es frenava el somni de participar en el proper europeu després de perdre en el segon combat i quedant sense opcions a medalla contra la representant de Navarra.
En el primer davant Leire Arbizu (Balears) s’ha intuït des de bon principi que els nervis i la pressió podrien passar-li factura al no mostrar sobre el tatami ni la tranquil·litat ni la seguretat necessàries per guanyar, i, quasi a estat així ja que el combat ha finalitzat en empat a 3. La tensió de passar ronda s’ha diluït en el punt d’or al imposar-se amb més rapidesa a la seva contrincant.
Si desprès de guanyar el primer amb masses nervis, en el segon davant Yasmarlin Baez (Navarra), la tònica ha continuat ja que no ha aconseguit concentrar-se el suficient, mostrant una incomoditat que la navarressa ha sabut aprofitar deixant-la fora del somni, la competició i el dret a medalla per 3 a 1.
La guanyadora d’aquesta categoria ha estat sense cap mena de dubte i amb molta autoritat Sara Declara. La jove taekwondista del club Damian de Tarragona ha estat de les millors competidores del campionat. Molt motivada, agressiva, amb estil i amb molta seguretat s’ha anat desfent en espectaculars combats de Letza Aranda (Castella-La Manxa), Eva Arnaiz (Euskadi), Araceli Garcia (Andalussia) i finalment amb Yasmarin Baez (Navarra).
Pel que fa a la resta dels competidors del gimnàs de Figueres, destacar el bronze d'un impressionant José Luis Lupiañez (mini mosca) que desprès de guanyar a Canàries per 5 a 4, Andalusia per 4 a 2 i Valencia per 9 a 6 ha caigut en el quart combat davant Galícia en el punt d’or.
Zaira Harinero (ploma) també s’ha hagut de conformar amb el bronze desprès de guanyar a Canàries per 12 a 9, repetint el mateix resultat amb Andalusia mentre que amb Valencia ha caigut per 5 a 8.
Destacar també la participació d' Àlex Falgas (mosca) i Aaron Reyes (super-lleuger). Falgas, que ha guanyat el primer combat davant Navarra en el punt d’or, ha caigut en el segon davant Madrid per 1 a 5 mentre que Reyes no ha tingut tanta sort al caure en el primer combat amb el representant de Murcia per 8 a 9.
En el còmput global de Catalunya els 7 ors (3 en masculí i 4 en femení), les 6 plates (4 en masculí i 2 en femení) i els 7 bronzes (4 en masculí i 3 en femení) han donat com a resultat que la Selecció Catalana de Taekwondo es proclamés campiona tant en categoria masculina com en femenina i per equips.
Des d' aquestes ratlles volem desitjar la nostra enhorabona a tots els guanyadors y encoratjar-los tant a ells com a la resta a seguir amb el mateix esperit de treball i superació per poder continuar donant el millor per a Catalunya.
Els resultats oficials AQUI.