divendres, 5 de març del 2010

Pre-Olímpic 2010 Tijuana (Mèxic). El Segon Dia

Les esperances de afegir més competidors en el Olímpic, passaven per intentar, com a mínim, passar de quarts de final.
Lamentablement, el nivell (exceptuant casos molt concrets de països on aquest esport, apart de minoritari és pràcticament simbòlic) dels competidors obliga a emprar-se a fons, donar el millor d’un i tenir, a més, una mica de sort.
Aquest còctel, però, a vegades no dona el que s’espera i la realitat és totalment contraria a valors preestablerts.
Això és el que ha succeït en la segona i última jornada del preolimpic.

Primer Estefanía López (-44 kg) davant la ucraïnesa Iryna Romoldanova que ha caigut en preliminars i en el punt d’or després de hagués remuntat el combat. L’ha seguit en femení, la seva companya madrilenya Gema Armesto (-55 kg) que tot i fer un gran paper s’ha quedat a les portes de la classificació: ha passat ronda davant la representant de Ghana Adjoa Asatewaa, superant a la tailandesa Napa Angfuloy i plantant-se en quarts contra l’anglesa Jade Jones a qui no ha pogut superar en el punt d’or.

En masculí les coses no han anat millor ja que ni Carlos González ni Francisco Padín han pogut passar de preliminars.
El canari Carlos González (-48 kg) no ha pogut amb el de Jordània Ahamad Al (4 a 2), mentre que el gallec Francisco Padín (-63 kg) ha fet el mateix davant el representant de Costa d’Ivori Georges Kobenan per 6 a 5.

Rússia i el país amfitrió, Mèxic, han estat les seleccions que ha aconseguit el nombre més gran de classificats (5 cadascuna), seguides de Alemanya i Corea amb 4, Iran, Estats Units i la Xina amb 3, i amb dos representants Egipte, Cuba, Turquia, Ucraïna, Jordània, Canadà i França.
Espanya, podrà participar amb un sol representant (Nagore Irigoien) en el proper Olímpic Juvenil juntament amb la resta de països que han aconseguit classificar només un esportista.

Les Classificacions oficials AQUÍ.