dimecres, 3 de març del 2010

Pre-Olímpic 2010 Tijuana (Mèxic). La Mirada Crítica

Som dels que ens agrada elogiar quan les coses van bé i funcionen, però quan és al revés també creiem en la necessitat de posar al damunt de la taula el problema per a poder trobar (si escauen) les solucions oportunes.

Per això, des de Taekwondo Banyoles volem fer palès que tot i el gran desplegament propagandístic d'aquest esdeveniment, els mexicans s'han oblidat d'un detall (creiem que molt important) que ens deixa sense arguments als que intentem seguir en directe la competició.

Ja se sap que avui en dia poc és gratuït i més si és una empresa particular la que ofereix un determinat servei. Ignorem també si existeixen altres que disposin del mateix, el que si sabem és que aquí a Europa ens han “mal acostumat”.
Ens referim (també com ja molts de vosaltres heu suposat) a TaekoPlan i el seu programa per a oferir immediatament i via web els resultats de cada combat i les classificacions als pocs instants de finalitzar la prova.

De la mateixa manera que no volem creure que hagi estat un problema de pressuposts (estem parlant de un Campionat del Món amb l’afegit de acollir tot un Preolímpic), tampoc tenim la certesa de si els mexicans coneixen l’existència d’això (sense anar més lluny, aquí molt a prop ho sembla) o, simplement és que no estaven disposats a pagar per aquesta tecnologia.
El que si és cert és que en un campionat com aquest que congrega a tothom del taekwondo, no es pot permetre el luxe d'ignorar a tot el col·lectiu d'aquest esport deixant-lo sense una cosa tan bàsica com és la informació.

Potser ens haurem de menjar aquestes paraules dintre d'un parell de dies quan comenci el mundial junior (ho dubtem, però si així fora ens alegraria ja que això significaria que el podrem gaudir en “directe”), però mentre i per a molts de nosaltres, no ens entra i ens és incomprensible que un esport com el nostre continuï ancorat en el passat sense voler explotar realment les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies.

Com altres vegades, el perjudicat és l'esport en general i en aquest cas, els amants d'aquesta disciplina. Perquè la veritat, els que estem en l'altra punta del món ens mereixem, si més no, una mica més de respecte.