dimarts, 23 d’agost del 2011

Taekwondo: Universíada 2011. El Sisè Dia

(Detall de la cerimònia de clausura de la 26 Universíada d’estiu)
Hem hagut d’esperar fins la darrera jornada per emplenar una mica més el cove. Avui les fèmines s’han posat damunt de l’esquena la responsabilitat de corregir la mala impressió que el taekwondo espanyol estava donant en aquesta universíada, aconseguint dues medalles més, una de plata i una de bronze.

La càntabra Laura Urriola ha aconseguit la segona posició en -53 kg al superar a la mexicana Isabel Angelica López per 2 a 1, a la brasilera Luanna Barros per 5 a 2, a la sueca Johanna Pettersson per 2 a 1, en quarts la canadenca Ivett Gonda per la retirada d’aquesta i, ja en la final, la turca Hatice Kubra Yangin s’ha imposat a l’espanyola per 9 a 0. Medalla de plata per Laura Uurriola.

La catalana Elena Gomez (-73 kg) ha guanyat a la turca Cansel Deniz per 8 a 5 però en semifinals ha caigut contra la qui, al final, ha estat la guanyadora d’aquesta categoria, la representant de la Xina Taipei Chiachia Chiang per 2 a 10. Elena ha aconseguit el segon bronze per Espanya.

Javier Sieira (-87 kg) ha caigut en preliminars contra el filipí Jose Anthony Soriano en el punt  d’or després del empat a 6.

En la Universíada d'estiu del 2009 a Belgrad el balanç final va ser de 3 ors i 1 bronze repartits de la següent manera:
En tècnica (amb només dos participants en tres modalitats, Laura Kim i Mikel Martinez) dos ors i un bronze.
En combat amb 16 participants 1 medalla d’or.
Malgrat aconseguir en aquesta edició i en combat més metalls que en l'anterior (en total dos plates i dos bronzes), cal reconèixer que s’ha diluït el somni i el repte de esgarrapar alguna medalla més d’or.

En el còmput global per països, i entre tècnica i combats, ha encapçalat el rànquing dels cinc primers Corea amb 7 ors, 3 plates i 4 bronzes, la Xina amb 4 ors, 2 plates i 1 bronze, Rússia amb 3 ors i 3 bronzes, Turquia amb 2 ors, 4 plates i 4 bronzes i l‘Iran amb 1 or,  4 plates i  3 bronzes. El taekwondo espanyol acaba aquesta Universíada en la posició número 10.

Els Enllaços:
La Lligueta amb els Resultats en -87 kg Masculí AQUÍ.
El Podi Oficial en -87 kg Masculí AQUÍ.
La Lligueta amb els Resultats en -53 kg Femení AQUÍ.
El Podi Oficial en -53 kg Femení AQUÍ.
La Lligueta amb els Resultats en -73 kg Femení AQUÍ.
El Podi Oficial en -73 kg Femení AQUÍ.

El Rànquing per Països AQUÍ.
Tots els Podis per Categories AQUÍ.