diumenge, 21 de març del 2010

Campionat d'Espanya Junior 2010. La Crónica

Suárez coronant el podi en Lleuger masculí (Foto Tracey Fisher)

La Pobla de Mafumet s'ha quedat petita a l'acollir el campionat d'Espanya Junior 2010. Gran èxit de participació i de públic que ha envaït aquesta petita població i que ha animat al llarg de tot el dia als esportistes que ens han premiat amb un gran espectacle.

El gimnàs ha desplaçat 2 competidors a la població tarragonina, el banyolí Josep Planella i el darniuenc Alejandro Suárez.

Englobats els dos en lleuger masculí ens han fet gaudir de bones sensacions i nervis, encara que ha estat Suarez qui ha demostrat que avui la pedrera gironina té el futur assegurant amb la seva presència.

Planella ha començat bé i amb ganes, controlant el combat davant Javier Alvarez (Asturies) i superant-lo per 4 a 2, però en el segon el castellà-manxec Carlos Garcia li ha privat d'accedir a quarts al perdre per 3 a 2 .

Esborrades una de les opcions a medalla, només ens quedava l'esperança que Suárez aconseguís la fita.
I Alejandro ha estat el revulsiu necessari per a animar-nos a tots i vibrar amb el seu bon taekwondo.
La seguretat que desprèn es tradueix en temors pels adversaris: Ha començat donat una lliçó de convicció davant el murcià Raul Esquiva qui ha caigut per KO quant el marcador ja reflectia un 6 a 1 . El següent a provar la categoria de Suarez ha estat Alvaro Redondo (Castella-Lleó) que ha caigut per 9 a 0 .
La semifinal davant Eduardo Longobardi (Balears) ha estat molt intensa i renyida. La confiança i la fe li han permès remuntar un marcador en contra, acabant imposant-se al mallorquí a les acaballes del tercer assalt per 7 a 6 . L'escull final per a aconseguir l'or passava per superar a un ràpid i tècnic Jonathan Narvaiza al que Suárez no li ha donat opcions i en un gran combat s'ha imposat al navarrès per 10 a 3 .
Sense dubtes, un gran premi per a un gran campió que mereix les millors de les nostres enhorabones.

Enhorabona que també tenim que estendre a la resta dels catalans, perquè l’or del empordanès no ha estat l’única medalla per la delegació catalana, 4 ors, més 4 plates i 5 bronzes ha estat el botí aconseguit aquest dissabte.
A Alejandro l’han acompanyat al damunt del podi amb el seus respectius ors, Laia Martinez (Lleuger femení), Mariona Leyes (Pesat femení) Daniel Quesada (Super Lleuger masculí) i Alan de la Rocha (Semi Pesat masculí).
Les plates en femení han estat per Judith Baeta (Gall), Elisabeth López (Super Lleuger) i Silvia Casado (Pesat) mentre que en masculí només Bernat Sierra (Mini Mosca) ha aconseguit la segona posició.
Els bronzes ha estat per Sara De Clara (Gall femení), Melody Ramirez (Lleuger femení), Nicole Marquez (Super Leuger femení), Aida Àlvarez (Semi Mig femení ) i Rafael Duran (Mig masculí).

Aplaudir a l’equip català doncs amb aquest resultats Catalunya s’ha proclamat campiona en la general per equips davant Madrid i Euskadi.
En el global en femení Catalunya ha assolit també la primera posició davant les comunitats de Euskadi i Madrid, mentre que en masculí s’ha aconseguit la segona posició darrera Madrid i davant Andalusia.

No hi ha hagut incidències remarcables. Ens comencem a acostumar (o resignar) que els protectors electrònics puguin tenir els seus petits errors o fallades tècniques que solen solucionar-se amb bastant rapidesa per part dels seus responsables.
Capítol a part el tema arbitral. Ens han agradat, en general, bastant els arbitratges però ens costa una mica de digerir els continus errors en alguns d'ells. A aquestes alçades de temporada no es poden fer invents deixant que arbitrin en campionats d'aquesta categoria gent que no apliquen el mateix criteri que es veu en altres pistes. Tampoc entenem com grans arbitres del panorama nacional estaven absents en una fita tant important com és el campionat d'Espanya Junior. Hem trobat a faltar bastants dels que, amb la seva sola presència ja donen aquella autoritat i imparcialitat que tots sempre volem.

Destacarem el molt bon ambient viscut en la graderia amb una gran complicitat entre pares, familiars i amants d'aquest esport, cosa que és d’agrair molt en els temps que corren.
Per a finalitzar volem agrair també les mostres afectuoses de felicitacions per part de gent de tota Espanya que s'han dirigit a nosaltres per a encoratjar-nos a seguir amb la tasca que realitzem des d'aquest Blog.

Us deixem l’enllaç amb els resultats oficials AQUÍ.

Nota de la Redacció:
Per els qui estigueu interessats en algun pes en concret o amb tots els resultats i classificacions, disposem de les lliguetes amb els tots resultats.
Si ens envieu un correu, us els farem arribar amb molt de gust. (Recordeu-vos de deixar el vostre E-mail)