dimarts, 5 de juliol del 2011

X Campionat de Taekwondo de Catalunya Sub-21


El Sub-21 de Catalunya és el campionat que sol tancar la primera part de la temporada de l’any en curs. Una mica apartat d’altres competicions i encabit dins el calendari en unes dates que intenten esquivar sobretot el final d’estudis o exàmens de selectivitat de molts dels participants, aquesta prova tant posa de relleu com  passa factura a qui ha intentat compaginar els deures esportius amb els educatius. Arribar a aquestes alçades de temporada al cent per cert exigeix un esforç extra que a molts els costa combinar.
Alguns dels favorits han sofert de valent per arribar a dalt i d’altres s’han quedat en el camí, però no poden negar la evidència de que tots els participants han posat i  donat  el millor per fer-nos viure la intensitat d’aquest esport.
El gimnàs ha participat amb tres esportistes de Banyoles i un dos de Figueres amb el resultat d’un or i una plata.
L’or ha estat per un incommensurable Alejandro Suarez (-63 kg). El de Darnius s’ha proclamat brillant guanyador en -63 kg al superar a Jaume Campabadal (Sesrovires) per 15 a 3, a Sergio Illescas (Seul Polinyà) per 13 a 1, i en la final a Ahmed el Gourari (Deportivo Fran Martin) en un intens combat que s’ha decidit en el punt d’or desprès del empat a 7.
La Plata ha estat per Alassana Diarra  (-74 kg). El de Banyoles ha guanyat a Antonio Campoy (Crazy Jumpers) per 10 a 9, a Sergio Torres (Koryo Reus) per 11 a 7 i a Marc Rubio (Tkd Avellaneda) en el punt d’or després del empat a 11. Malauradament i tot sigui dit, un mal arbitratge a propiciat que Claudi Basset (Toledo Dong Yang) s’ emportés la victòria final per la mínima, 6 a 5.
Destacar la participació de tres esportistes més, els banyolins Josep Planella en -63 kg que ha guanyat el primer combat contra Kevin Hernandez (Chodokwan) per 7 a 3  i ha perdut el segon contra Ahmed el Gourari per 3 a 7 i Moussa Diarra en -74 kg que ha perdut en el punt d’or desprès de l’empat a 2 contra Antonio Iglesias (Deportivo Fran Martin).  El figuerenc Pere Rodriguez (-54 kg) ha caigut contra Raül Montes (Arts Phisica) per 2 a 15.
Es notava l’estiu a les graderies amb l’assistència de poc públic en aquesta desena edició del sub-21 i, a part d’alguns arbitratges incomprensiblement parcials cap a determinats clubs, ens ha estranyant i sorprès la manca de criteris alhora de definir el reglament. No pot ser que aquest es canviï dos vegades més del estipulat abans del inici de la competició i més si la segona vegada (passades les 11 del mati) s’obligui a parar la competició enmig de combats.
Les Classificacions Oficials AQUÍ.