dimecres, 18 d’agost del 2010

Jocs de la 1ª Olimpíada de la Joventut. Medalla pel Taekwondo

Meritori bronze per Nagore Irigoyen a Singapur.
L’única representant espanyola en la modalitat de taekwondo s’endu aquesta medalla després de superar en el primer combat a la mexicana Ana Perez en el punt d’or al que s’hi ha arribat després del empat a quatre.

El següent pas per arribar a la final passava per imposar-se a la coreana Soo Yeon Jeon, però la decisió arbitral desprès del punt d’or en que cap de les dues ha aconseguit marcar (2 a 2 marcador final dels tres assalts reglamentaris) ha deixat a la basca sense opcions per lluitar per l’or.

La coreana ha estat qui finalment s’ha proclamat campiona olímpica juvenil en aquest pes (-68) després de superar en la final a la alemanya Antonia Katheder per 4 a 1.

Meritori bronze, doncs, en aquests primers jocs olímpics de la joventut, on fins avui la delegació espanyola només ha aconseguit un altre bronze més (Aitor Martinez, natació).

La Lligueta amb els Resultats Oficials AQUÍ. 

La nota negativa i polèmica d’aquests jocs l’ha provocat de nou l’Iran en no permetre que el seu representant s’enfrontés en la final contra Israel durant el primer dia de competició.
Encara que l’Iran es va excusar que una lesió al turmell del seu competidor li impedia lluitar per l’or, ja hem vist en altres vegades (i també en diferents esports) la negativa d’aquest país islàmic a combatre esportivament contra Israel.

Molts mitjans de comunicació s’han fet ressò d’aquesta notícia i us podríem posar diferents visions i enllaços del que va passar, però al final ens hem decidit per un de molt clar i explícit sobre la situació viscuda i la malauradament, mala imatge que alguns (Iran en aquest cas) volen donar el veritable esperit de l’esport.

Podeu llegir-la AQUÍ.