diumenge, 9 de març del 2008

XVI CAMPIONAT D'HIVERN DE TAEKWONDO CIUTAT DE BANYOLES

Aquest dissabte dia 8 ha tingut lloc al pavelló de la Draga el XVI Campionat de Taekwondo Ciutat de Banyoles, competició patrocinada per l’ excel·lentissim Ajuntament i la seva àrea d’ esports i que aquest any ha comptat amb la participació de 155 competidors de tot Catalunya.

Els clubs que han fet possible que es tornés a veure la intensitat que ofereix aquest art marcial han estat el Koryo Reus, Sandow, Hermanos Argudo, Last Round Polinyà, Damian, Dinamic Gim Anglès, Gimnàs Seúl, Jorsan, Taekwondo Nazaret, Independencia, Ars Phisica i els gimnasos Jan-Su Figueres i Jan-Su Banyoles.

El campionat ha tingut lloc com es habitual al pavelló de la Draga des de les 9 del matí fins quasi les dues del migdia i s’ha repartit en dues categories, Cadets (10 a 13 anys) i Sèniors ( a partir dels 14). En la primera d’elles cada combat constava de dos assalts de un minut i mig cadascun amb 20 segons de descans, mentre en la categoria sènior la durada dels assalts eren de 2 minuts amb també 20 segons de descans.

La nostra comarca ha estat representada per 7 esportistes que ha aconseguit 4 plates i 2 bronzes.

En categoria cadets femení, la primera medalla ha estat per l’Anna Planella, tot i que va deixar perdre’s el combat en els últims moments i va caure amb Lorena Morales (Hermanos Argudo) per 7 a 8, havent-se de conformar així amb la plata en la categoria -41 kg.

En categoria cadets masculí i dins el pes semi- mini mosca, tres banyolins han estat enquadrats dins el mateix grup, Washington Freire, Gastón Pérez i Boulaye Diarra. Mentre Freire queia en el primer combat, la sort del sorteig va emparellar als altres dos banyolins a lluitar entre ells, imposant-se en Boulaye a en Gastón per 8 a 6 en un combat molt vibrant. Boulaye passava d’aquesta manera a la seva primera final peró els nervis li van fer perdre l’or per 0-1 amb Hrant Karapetyan (Hermanos Argudo).
En el grup lleuger, l’ Aurimas Narbutas no va poder passar del tercer lloc al caure davant la experiència de Jaime Gonzalez (Koryo Reus) per 7 a 0.

En categoria Sènior i dins d’un dels grups més complicats del campionat (mini mosca masculí) en Josep Planella s’imposava a Daniel Amer (Independencia) desprès de acabar el combat amb 1-1 i havent de disputar el punt d’or que el banyolí es va endur. Planella aconseguia en el segon combat el pas a la final en guanyar a Oscar Lizano (Last Round) per 8 a 5, peró en la final els nervis i una discutida decisió arbitral no van deixar que en Josep aconseguís la primera posició i es va haver de conformar amb la plata desprès de caure davant Carlos Rodriguez (Sant Cristòfol) amb un, també, ajustat 1 a 2.
Una plata que també va aconseguir Lorena Freire desprès de caure davant la barcelonina Patrícia Azcarate (Sandow) per 7 a 0 dins la categoria 59-63 kg.

Destacar, com sempre, el bon ambient i la complicitat entre tots els taekwondistes participants en aquest campionat que han ofert a més d’ espectaculars combats una lliçó de esportivitat.