dilluns, 31 de maig del 2010

Campionat d’Espanya Cadet i Sub-21. El Dia Desprès.

La Foto del Podi en categoria Cadet i gall masculí gràcies a Taekwondo Arrigorriaga: Àlex Falgas flanquejat per Kepa Arbe, Sergi Maeso (València) i Miguel Cobas (Galícia).

Després de les dues jornades de competició, els resultats aconseguits pels representants del gimnàs ha estat positiva: De sis possibles medalles, tres han estat para pels representants del club i, encara que ens hagués agradat que tots aconseguissin la desitjada medalla, l’or en cadet i les dues plates en junior han reafirmat que el paper realitzat ha estat l’acord amb el que alguns defensem fa temps amb convicció.

Temps haurà perquè a la resta el destí els posi allà on es mereixen, avui, però, toca parlar sobretot, del brillant guanyador en categoria cadet.

Àlex Falgas s'ha proclamat guanyador en gall al superar en els 5 intensos combats que ha disputat als seus contrincants.

Després que en aquest últim any la sort no l’hagi acompanyat i que les coses no acabessin de donar els fruits que nosaltres sabíem que es podien assolir, un exuberant Falgas ens ha regalat el millor premi que un pot desitjar.

La medalla d’or que de amb molt d’esforç s’ha penjat al coll és mèrit només d'ell i en molta part dels seus familiars i amics que no han deixat d’animar-lo en la seva recerca perseverant de l’èxit. Per aquesta raó nosaltres també ens la volem fer una mica nostra pel significat, valor i il.lusió que representa en les seves aspiracions en aquest esport.

Constant i pacient ha hagut de suportar moltes adversitats i cops, amb el contratemps afegit que la sort li ha donat l’esquena. Finalment, les coses s’han posat en el lloc que es mereixen i no ha estat la casualitat el que ha fet que Àlex Falgas es dugués la primera posició en aquesta categoria.

Primer davant del representant de Madrid (6 a 2), segon contra el de Castella-La Manxa (5 a 2), tercer contra La Rioja (8 a 0), quart contra Galícia (10 a 7) i cinquè contra Euskadi (9 a 4).

De tot cor, i des de aquestes ratlles, una càlida felicitació per un dels joves més carismàtics del gimnàs.

D’ Alejandro Suarez poca cosa podem afegir per ampliar els qualificatius que darrerament ens ha obligat a plasmar gràcies al seu estil. El de Darnius s’ha plantat en la final en la categoria gall en sub21 i tot i no assolir la primera posició ha tornat a justificar on és capaç de arribar amb el seu taekwondo. Ho demostra el fet de haver aconseguit la plata desprès de superar al representant de València per 11 a 8, al de Madrid per 6 a 5, al de Andalusia per 9 a 3 i caient contra Galícia per la mínima (9 a 10).

Finalment la segona medalla de plata l’ha aconseguit Malen Bonilla. També en Sub-21 i en categoria gall, l’empordanesa becada en el centre d’alt rendiment de Madrid, ha pogut disputar la final al superar a Galícia en un ajustat combat (1 a 0), tot seguit a Andalusia (10 a 5), en semifinals contra Catalunya (3 a 2) havent-se de conformar amb la plata davant també Catalunya després del 1 a 3 .

Destacar la participació de tres esportistes més en aquests dos campionats. En cadet masculí José Luis Lupiáñez (Gall) ha caigut en preliminars contra Andalusia per 6 a 9, mentre que en femení Zaira Harinero ha fet el mateix per 6 a 7.

En Sub21, i després de pujar de pes en l’últim moment, la banyolina Odette Quintana no ens ha pogut regalar la medalla i ha caigut en preliminars davant la representant de la Rioja per la mínima (2 a 3).

Us deixem l’enllaç a la Web de la FET amb els resultats oficials:

Categoria Cadet AQUÍ.
Categoria Sub-21 AQUÍ.

dijous, 27 de maig del 2010

Campionat d’Espanya Cadet i Sub-21 2010.

El Campionat d’Espanya Sub-21, conjuntament amb el Cadet, deixen aparcada (al menys momentàniament) la polèmica generada per la decisió de la Unió Europea de Taekwondo sobre els pesos i anys que es permet (o es prohibeix, depenent des de quin costat es miri) competir precisament en la categoria de menys de vint-i-un anys.

Ara toca centrar-se exclusivament en l’àmbit esportiu, perquè aquest darrer cap de setmana del mes de maig (dissabte 29 i diumenge 30) i en el pavelló ”Ducs de Palma” de la ciutat de Pilar de la Foradada (Alacant) tindrà lloc, i d’una manera conjunta, els campionat d’ Espanya Cadet i Sub-21.

El gimnàs ha aconseguit classificar en aquesta ocasió, 5 esportistes del Empordà i 1 del pla de l’Estany.
Tots surten amb la il.lusió i l’esperança de aconseguir el desitjat metall entre els 258 inscrits en cadet i 215 en Sub-21:

En cadet, José Luis Lupiañez i Alex Falgas competiran en gall, mentre que Zaira Harinero ho farà en ploma.

En Sub-21 Alejandro Suarez lluitarà en gall de la mateixa manera que ho farà en femení Malen Bonilla.
L’ única representant de Banyoles, Odette Quintana, intentarà oblidar-se de la lesió que la mantinguda apartada de les competicions durant quasi un any, demostrant que la progressió en aquest esport continua en bon camí dins la categoria mini mosca.

Us convidem a accedir a la Web de la FET on a part d’altres enllaços disponibles podreu trobar més informació sobre aquest dos campionats.

Us deixem l’enllaç que creiem més rellevant (fins ara) sobre els dies, horaris i pistes (són orientatius) de competició AQUÍ. 

dilluns, 24 de maig del 2010

Campionat d’Espanya Universitari 2010


Esperàvem una mica d’informació sobre aquest esdeveniment celebrat aquest passat dissabte i diumenge 22 i 23 de maig en Almeria per part de la FET, però ens hem hagut d’acontentar amb les classificacions gràcies primer a Taekwondo Arrigorriaga i tot seguit del Blog Escola de Taekwondo Castejón (en aquest darrer, les classificacions vénen acompanyades amb les fotografies dels podis).

També altres Blogs han aportat el seu granet de sorra en complementar la informació, cas del Car de St. Cugat, el Car de Múrcia o Zona@Taekwondo.

Des d’aquestes ratlles volem felicitar-los a tots per fer aquest combinat personal d’informació i donar-lo a conèixer.
Podeu accedir a les entrades corresponents de cadascun clicant directament sobre el seu nom.

dimecres, 19 de maig del 2010

Xº Open Internacional de Taekwondo Marina d’Or - Ciutat de Castelló

Un any més, el club esportiu Granjo va organitzar aquest campionat en el que, a part de molt bons combats s’ha pogut gaudir de l’assistència de Clubs de diferents parts d'Espanya.

Les xifres de 27 cubs de la comunitat valenciana conjuntament amb 10 de Catalunya, 1 d'Aragó, 1 de Castella-la Manxa, 1 d'Euskadi, 2 de Madrid més la selecció cadet d'Andorra donen fe de la implicació de Granjo al tornar a oferir-nos aquest obert i donar l’oportunitat de gaudir d’un dia intens de taekwondo.

Encara que el gimnàs va presentar un equip més curt de l'habitual a causa de lesions i a la convocatòria dels cadets en el Centre d’alt Rendiment, els desplaçats a la comunitat veneciana van tornar amb un global de dues plates i un bronze, quedant-se a les portes de medalla la resta de competidors.

Dels 2 únics representants de Banyoles, només Boulaye Diarra (cadet, - 45kg) va aconseguir medalla (plata) després de caure en la final per un punt de diferència contra kevin Jordan (tkd Natzaret), mentre Moussa Diarra (sènior, -68 kg) no va tenir tanta sort i va perdre també per un punt de diferència (3 a 4) en quarts de final per qui seria el guanyador d’aquest pes.

Els representants de Figueres van aconseguir dues medalles més: A la plata de Soufiane Belkhir (pre-cadet, -33 kg), li hem de sumar el bronze de Pere Rodriguez (Junior, -45 kg) després que Bernat Sierra (Seul) el superés per 0 a 7 .
Destacar també en la categoria junior la participació d' Hèctor Caballero ( -59kg) i Aaron Reyes (-55) que no van tenir tanta sort i van perdre en el combat de medalla.

Per a més informació podeu visitar la Web Taekwondo Castelló AQUÍ. 

dimarts, 18 de maig del 2010

Sub-21. La Postura de la Federació Espanyola.

Les pressions no ha servit de res a la ETU, però com a mínim si a Espanya.

Avui en una nota informativa, la FET s'ha postulat i ha deixat les coses tal com estaven previstes inicialment.
Això si, amb puntualitzacions que entren dintre l'obligada lògica que ens ha imposat la ETU.
A grans trets, la ETU es manté ferma en la seva resolució i tots qui participin en aquest Sub-21 d'Espanya i no compleixin els requisits en les edats que marca l’europea, no podran participar en el Sub-21 d'Europa. 

Segons la Web de la FET:

“Després d'un dur cap de setmana en què la FET, recolzada pel CSD, ha protestat enèrgicament després de rebre la confirmació de l'ETU sobre les edats i pes de la categoria sub 21, i havent intentat, fins a l’últim instant, fer canviar la il.lògica decisió de l'ETU, la Comissió Permanent de la FET ha decidit mantenir les edats i pesos per al Campionat d'Espanya sub 21 tal com estaven previstos inicialment, poden competir, també, els esportistes nascuts l'any 89, amb la finalitat de no perjudicar els esportistes que ja tenien confirmada la seva participació en el Campionat d'Espanya sub 21 2010,

Atesa la problemàtica que aquestes edats poden ocasionar en la selecció de l'equip nacional que participi en el Ct. d'Europa sub 21 d'enguany, aquesta es realitzarà per decisió de la Comissió Tècnica de la FET, segons els criteris de selecció (1.2. El contingut de la present normativa pretén ajudar a la Comissió Tècnica de la Federació Espanyola de Taekwondo a seleccionar, de la forma més objectiva possible, als esportistes que representaran a Espanya en el Ct. d'Europa Sub 21 2010. Ajudant-se d’aquests criteris, la decisió final sobre l'equip que participarà en aquest campionat serà, sempre, responsabilitat de la comissió tècnica.), tinguent en compte que no podran ser seleccionats els nascuts en els anys 93 i 94, ni els que participin en les categories de -50 kg masculina i -43 kg femenina, ja que l'ETU, no permetrà la participació d’aquests.

EDATS: nascuts en els anys 89,90,91,92,93,94.
PESOS:
MASCULÍ: -50, -54, -58, -63, -68, -74, -80, -87, +87.
FEMENÍ: -43, -46, -49, -53, -57, -62, -67, -73, +73"

No sabem si aquest pegat acontentarà a tothom per igual, però com a mínim es dóna la justa oportunitat a qui s’ha guanyat la plaça per a estar en el Sub-21 d'Espanya.

Podeu llegir la nota de la FET ha fet pública avui dilluns en el seu context original AQUI.  

dilluns, 17 de maig del 2010

Els Sub-21 i les Polítiques Incoherents

Les aigües baixen regirades, i no precisament a causa de les últimes pluges.

La tranquil.litat tan desitjada en aquest esport sembla que ens continuï donant l’esquena gràcies a les continuades improvisacions dels dirigents.
No passa any que no ens canviïn una part o altra del reglament, o ens obliguin a assumir despeses per adaptar-nos a les tecnologies, o ens canviïn o es treguin de la màniga a última hora algun campionat. Precisament del calendari millor ni parlar-ne, ja que aquesta assignatura continua traient el suspens any rere any.

Ara, la gota que ha fet vessar el got aquesta vegada ha estat la decisió incomprensible de prohibir als nascuts el 93 i 94, en els pròxims estatal i europeu Sub-21 “gràcies” a una resolució per part de la ETU. Recordem que si s’ha permès que ho fessin en els respectius campionats territorials amb la conseqüència que molts de guanyadors tindran vetada ara, la seva participació en aquests dos propers.

Després que es publiquessin els canvis en els pesos ja en el de Catalunya, i la resta de territorials els fessin efectius en els seus propis campionats, ens queda el dubte sobre si la FET sabia ja de la supressió per part de la ETU dels anys citats anteriorment, i no es va decidir ni a aplicar i a ocultar aquesta informació per a evitar, entre unes altres, que aquesta decisió afectés directament sobre el nombre d’esportistes inscrits en les diferents comunitats. Si es pensava que ja hauria temps per a arreglar aquest problema, la realitat és que a menys de dues setmanes per la celebració de l'estatal la cosa pinta molt malament pels més joves en aquesta categoria.

L’europeu d’aquesta darrera setmana ha dissimulat i deixat en segon pla aquesta important noticia, però de la mateixa manera que molts presidents territorials no han expressat el seu malestar (al menys públicament), si ho ha fet la presidenta de la Federació Gallega de Taekwondo.

Mercé Barrientos s’ha encarregat amb molta valentia de deixar clara la seva postura, anteposant davant de tot, els interessos generals de tots els esportistes (precisament la seva territorial és de les que no queda afectada per la retallada en les edats). Això encara honra més la seva actitud a la que nosaltres ens sumem, compartim i recolzem.

La carta enviada al president de la FET és molt explícita, pot ser que per això la pròpia federació espanyola ja ha mogut fitxa (ignorem si degut a rebre més pressions per part d’altres territorials) i aquest mateix diumenge dia 16 de maig i a través de la Web la FET explica la postura que defensarà davant la ETU.

Segons llegim :

"Després de rebre la ratificació per part del secretari de l'ETU pel que fa a les edats i categories de pes que es van a utilitzar en el Campionat d'Europa Sub 21 de l'any 2010, el president de la FET sol.licita de nou, en estar completament en desacord amb les mesures preses, una reunió d’urgència per intentar fins a última hora, el poder canviar la il.lògica decisió de l'ETU, ja que va en contra de la proposta presentada per Espanya fa més de 3 mesos i en la qual no es contemplava una modificació de les edats de participació en la categoria Sub-21.
Aquesta reunió va comptar amb la presència del representant del CSD en aquest campionat, Sr Jaume Suarez, que va recolzar la proposta de la FET, el vicepresident de la FET, Sr Antonio Toledo, el Director Tècnic, Sr Jesus Tortosa i el President de la FET, Sr, Jesus Castellanos.
La proposta es tornarà a presentar a l’assemblea General de l'ETU del proper mes d’octubre a Bakú." (La notícia original AQUÍ).

Desgraciadament, el problema continua estant damunt de la taula. Segons el llegit, entenem que fins a l’octubre no es tornarà a prendre una nova decisió quan el 29 d’aquest mes es celebra el Sub-21 d'Espanya.

A part de l’enrenou que suposa tot això i de com afecta la mentalitat de qui se’ls priva de participar, cal pensar també amb els pares o familiars que han fet o estan pendents de realitzar una reserva d’hotel, avió, etc. que potser no els servirà per res.

Diuen que la paciència és la mare de la ciència, però ara per ara aquesta no pot donar consol a ningú, i molt menys als classificats.

Seguirem expectatius les notícies que puguin sorgir (si és que aquestes es donen a conèixer), mentre us deixem i recomanem que llegiu AQUÍ la còpia de la carta que Mercé Barrientos va fer arribar al president de l’espanyola, el sr. Jesús Castellanos exposant un malestar que molts de nosaltres compartim.

diumenge, 16 de maig del 2010

Campionat d’Europa Absolut 2010. L’últim Dia.

Una imatge que ho diu tot: L’alegria d'Elena Benitez (entrenadora de la selecció espanyola) abraçant Rosana Simón després de proclamar-se campiona d'Europa és un clar reflex de la complicitat entre el passat i el futur del Taekwondo.
(Foto: Federació Espanyola de Taekwondo)

Confiàvem que la quarta i última jornada d’aquest europeu es giraria la truita i es podrien sumar més metalls per part dels espanyols, i efectivament ha estat així.

Ens atrevim a dir que ha estat el millor dia de competició dels viscuts fins a avui, això si, amb el permís de l’or de González i la plata de Torrontegui del primer dia.

I és que avui de quatre possibilitats se’n han aconseguit tres. Una medalla de cada ha estat la recollida final del dia amb una pletòrica Simón com guia de les il.lusions que genera el veure-la sobre el tatami.

Ja hem comentat altres vegades que ens té robat el cor des de l'Open d'Andorra del 2007, on una desconeguda Simón per a nosaltres ens va fer fixar en ella després d’un K.O. impressionant sobre la seva rival.
Aquell dia, Rosana va guanyar per partida doble: Es va penjar l’or i ens va guanyar a nosaltres com lleials defensors i amants del seu taekwondo.
Molt a plogut des d’aquell any, però la canària sempre té el paraigua a punt. Freda, concentrada, ràpida i contundent, camina amb pas ferm cap a la plaça i el somni de la revenja en les olimpíades.
Avui no ha decebut a qui som fidels seguidors, i confirmant el pronòstic que ens havíem fet amb nosaltres mateixos, ha sumat un altre or en la seva carrera esportiva i el segon per la delegació espanyola a St. Petersburg.

Rosana Simón s’ha encarregat des de bon principi de desanimar i deixar clar a les seves rivals de grup qui tenia la mentalitat guanyadora en + 73 kg.
Ha superat amb claredat a la representant de Moldàvia Ecaterina Boldisor per 19 a 5. En quarts guanya per 10 a 5 a la alemanya Katharina Weiss. La semifinal contra la polonesa Iwona Kosiorek s’ha resolt per 9 a 2. Per a rematar la feina s’ha imposat en la final a la francesa Caroline Graff amb un altre marcador ampli: 12 a 7.
Rosana suma al títol de campiona mundial el de campiona d’Europa (fent companyia a l’ empordanès Joel González).

Pràcticament en el mateix temps de la final de Simón se’n disputava una altra. La madrilenya Sandra Lorenzo (- 73 kg) ha estat a un pas d’acompanyar a la canària en el més alt del podi, però s’ha hagut d’acontentar amb la segona plaça després de caure en la final contra la russa Anastasia Barishnikova. Abans s’havia desfet de la sèrbia Dragica Muncan per 14 a 2, després a l'anglesa Stella Whitehead per 9 a 6 i aconseguint derrotar en semifinals a la francesa Gladys Epangue (actual campiona del món) per 5 a 4.
Una gran medalla de plata després d’una gran fita.

Jon Garcia (-73 kg) s’ha endut la tercera medalla d’aquest dissabte. Ha superat al georgià Ioseb Osidze per 14 a 5 i després al suec Olof Weibring per 7 a 5. En quarts ha derrotat a Mark Hansen de Dinamarca per 8 a 6, però ha caigut en semifinals contra l'italià Carlo Molfetta per 4 a 7.
Bronze per al basc.

Mikel Bernal (+ 87 kg) ha estat l’únic representant que no ha aconseguit medalla. Ha caigut en preliminars amb un marcador ajustat , 2 a 3, contra el serbi Vanja Babić per 2 a 3.

La recollida total de medalles en aquest campionat (2 ors, 2 plates i 2 bronzes) ha permès que Espanya hagi quedat classificada en segona posició en femení darrera de França i davant Turquia.
Mentre que en masculí s’ha aconseguit la quarta posició empatats amb Azerbaidjan i darrera de Turquia, Rússia i Alemanya
En la classificació general (masculí més femení) Turquia ha ocupat la primera posició, França la segona i Espanya la tercera.

Us deixem els enllaços pertinents:

Les Lliguetes amb els Resultats en Masculí i femení d’aquest Dissabte AQUÍ.
Les Classificacions per Categories d’avui Dissabte AQUÍ.
Classificació General per Països en Masculí AQUÍ.
Classificació General per Països en Femení AQUÍ.
Classificació General (Masculí més Femení) AQUÍ. 
 

dissabte, 15 de maig del 2010

Campionat d'Europa Absoltut. El Terce Dia.

Si ahir dijous els resultats varen donar l’esquena als nostres competidors, aquest divendres Hernandez a aconseguit rentar una mica la cara de la delegació espanyola sumant el que és fins ara el primer bronze d’aquest campionat pels espanyols.
Encara que s’ha estat en la franja d’aconseguir més medalles, finalment només s’ha recollit una tercera posició gràcies a Estefania Hernandez.

Nicolas Garcia (-80 kg) a superat les preliminars davant l’ armeni Arman Yeremyan per 8 a 5, en segona ronda al azerbaidjanès Ilkin Shahbazov per un ajustat 1 a 0, però en quarts el grec Nikolaos Tzellos s’ha imposat per la mínima al canari (5 a 6) impedint a García assegurar el bronze.

Cristian Seijó (- 74 kg) no ha pogut passar ronda en preliminars davant el serbi Aleksandar Jankovic i ha dir adéu a les seves aspiracions després del 5 a 17.

En femení Lua Piñeiro (-67 kg) ha superat a la representant de Suècia Lie Kylborn en el punt d’or desprès del empat a 4, però en quarts l’ alemanya Helena Fromm l’ha superat per 4 a 7. Piñeiro tambè s’ha quedat així a un pas del bronze.

Estefania Hernandez si ha aconseguit el bronze després de guanyar a la ucraïnesa Darya Yakovlev per 5 a 4, la polonesa ha estat el següent escull a superar, Katarzyna Wieczorek ha caigut davant la gallega per 4 a 2. Superada la barrera maleïda dels quarts contra la noruega Mico Solheim per 8 a 7 la sort no ha acompanyat a Estefanía i ha caigut en la semifinal contra la grega Margarita Michailidou en el punt d’or en el que s’hi ha arribat després de finalitzar el tercer assalt en empat a quatre .

Les Lliguetes amb els Resultats en Masculí i femení d’aquest Divendres AQUÍ.
Les Classificacions per Categories d’avui Divendres AQUÍ. 

Demà dissabte les últimes esperances de sumar medalles seran responsabilitat de la madrilenya Sandra Lorenzo (-73 kg), la canària Rossana Simón (+73 kg) i els dos bascos Jon García (-87 kg) i Mikel Bernal (+87kg). 

divendres, 14 de maig del 2010

Campionat d'Europa Absolut. El Segon Día.

Amarg segon dia de competició el viscut a Rússia.
Després de la mel en els llavis del dia anterior, avui no s’ha aconseguit continuar en la mateixa línia i cap dels 4 representants han pogut pujar al podi. 

El català Javier Marrón (-63 kg) ha superat a l’hongarès Attila Juhasz per 9 a 2, però en el segon davant el danès Jon Ludvig a dit adéu a les opcions de lluitar pel podi al perdre per 0 a 2 . 

Idèntica sort per a Cesar Mari (-68 kg) que després de desfer-se també del representant d’Hongria Andras Szabo per 7 a 1, el rus Vasily Nikitin s’ha imposat al valencià en el punt d’or al finalitzar el combat amb empat a 9. 

En femení les coses tampoc han anat bé. 

Rebeca Mariño (-53 kg) ha caigut en preliminars davant la representant del Regne Unit Jade Jones per 4 a 11, mentre que la seva companya de selecció, la també gallega Andrea Rica, encara que ha guanyat en el primer combat a l’anglesa Carla Summerhill per 5 a 2 i seguidament a la polonesa Aleksandra Uscinka per 7 a 4, ha perdut en quarts contra la ucrainiana Yuliua Podolian en el punt d’or després d’acabar el combat amb empat a quatre. 

Les Lliguetes amb els Resultats en Masculí i Femení d’aquest Dijous 12 de maig AQUÍ. 
Les Classificacions per Categories d’avui Dijous 13 de Maig AQUÍ. 

Aquest divendres dia 14 l’ oportunitat serà per dues gallegues més, Estefanía Hernández (-62 kg) i Lua Piñeiro (-67kg) i per el madrileny Cristian Seijo (-74 kg) i pel canari Nicolas García. 

dijous, 13 de maig del 2010

Campionat d'Europa Absolut. El Primer Día.

Gonzàlez Imparable. Torrontegui a punt d’aconseguir sumar-se a la festa.

La primera jornada del Absolut europeu ha estat altra demostració de l’intractable que es pot tornar l’ésser humà. I ho diem des de la vessant i l’àmbit més esportiu possible. Joel Gonzalez és qui marca la diferència i qui posa el llistó a superar per qui s’atreveix a provar-lo en -58 kg.

I és que altra vegada, el de Vilafant ha fet i desfet quan i com li ha donat la gana. Potser pot semblar molt fàcil o que els rivals no tenen el suficient nivell, però estem parlant de tot un Campionat d'Europa, amb el millor del taekwondo del vell continent, amb molts competidors de l’últim mundial (en que recordem que també es va coronar rei) amb les conseqüents ganes dels rivals d’usurpar-li el tron. Per a arribar a aquest punt, un té que estar molt ben preparat físicament i mentalment, i els títols arriben per la constància, l’esforç, el saber estar i demostrar perquè s’ha arribat fins aquí.

I Joel s’ha encarregat de fer-ho. La suma de un altre trofeu en les seves vitrines ha estat gràcies a les victòries sobre el danès Ronnald Philip Reyespor 13 a 1, tot seguit al suec Uno Sanli per 9 a 5, el pas a quarts superats davant el turc Firat Pozan per 9 a 5, la semi final davant el croat Stipe Jarloni per 14 a 11 i guanyant contra el rus Alan Nogaezv amb un resultat d’escàndol per una final: 22 a 6.

Si el català ha estat el brillant protagonista del primer dia de competició, en femení la basca Elaia Torrontegui (- 46 kg) ha esta a punt de penjar-se també l’or. Ha vençut a la representant de Moldàvia Cristina Scutelnick per 9 a 2, després a la russa Maria Smirnova per 8 a 3. En semifinals, ha guanyat a la alemanya Sumeyye Karahamed per 12 a 8, però en el definitiu combat contra la turca Rukiye Yilimirin, aquesta s’ha imposat per 7 a 4. Torrontegui ha aconseguit la medalla de plata per Espanya en femení.

El factor sort no s’ha aliat amb una de les clares favorites.
Brigitte Yagué ha començat contundent contra la azerbaidjanesa Abdullayeva Aygul per 15 a 3, continuant demostrant el talent davant Louise Mair (Regne Unit) guanyant per 8 a 1, però en quarts un petit error de concentració davant la russa Kristina Kim li ha costat la medalla al caure per 4 a 2 .

Idèntica sort per Adrian Cifuentes (-54 kg). El canari s’ha plantat en quarts després de superar al polonès Erik Rodzkic en el punt d’or, però el turc Remzi Basakbugdaym li ha barrat el pas a medalla per un ajustat 3 a 4.

Les Lliguetes amb els Resultats en Masculí i Femení AQUÍ.
Les Classificacions per Categories AQUÍ.

dimecres, 12 de maig del 2010

2on. Campionat del Món Para-Taekwondo. Tres de Tres

Els representants espanyols han aconseguit una gran fita al sumar una medalla de cada en el segon Campionat del Món de Taekwondo per a discapacitats.

El canari Aythami Santana (A8, -58 kg) s’ha tornat a penjar la que és la seva segona medalla d’or en un mundial desprès de guanyar al turc Suleyman Erdogan (6 a 0), a Shirmen Davaasuren (Mongòlia) per 3 a 0 i finalment al iranià Mehdi Pour Rahanama per 5 a 2

La plata (també la seva segona en un mundial) ha estat pel galleg Alex Vidal (A567, -58 kg), desprès de superar per 8 a 0 al rus Tazhudin Gaziyev i caient per un ajustat 3 a 4 en la final davant el francès Bopha Kong.

El bronze de l’extremeny Gabriel Amado (A8, -68 kg) tanca el bon paper dels tres taekwondistes. A pogut desfer-se del francès Maxime Montaggioni per 7 a 4 però l’ azerbaidjanès Husain Hasanov l’ha superat en semifinals per 2 a 7.

Amb aquestes tres medalles, Espanya ha aconseguit la tercera posició en la classificació general per equips en masculí.

Us deixem els enllaços:

Les Lliguetes amb els Resultats AQUÍ.
Les Classificacions AQUÍ.
La Classificació General per Països en Masculí AQUÍ. 

dimarts, 11 de maig del 2010

Campionat d'Europa Absolut 2010. Les Lliguetes.

Avançant-nos a altres Webs oficials i gràcies al programari que ofereix Taekoplan Tournament, s’han fet publiques ja les lliguetes o sortejos amb els corresponents dies de competició d’aquest campionat d’Europa.

Us recordem que des de la mateixa Web TPSS, podreu seguir pràcticament a l'instant les incidències i resultats de cada combat.

Les Lliguetes en Masculí AQUÍ.
Les Lliguetes en Femení AQUÍ.

dilluns, 10 de maig del 2010

Campionat d'Europa Absolut. L’Hora de la Veritat

Torna l’hora de la veritat.
Torna una gran ocasió per a somiar.
Torna la prova més important d'Europa per a qui s’ho ha guanyat a pols.
Torna el Campionat d'Europa Absolut.

Aquesta vegada, St. Petersburg (Rússia) ha tingut els honors de ser la ciutat escollida per la Federació Europea de Taekwondo (ETU) per a acollir aquesta important prova (la dinovena edició en masculí i la dissetena en femení).

A més, s’aprofita l’ocasió per a disputar el 2º Campionat del Món per a discapacitats físics (Para-Taekwondo) després de l’èxit de l’any passat a Bakú (Azerbaidjan).
Aquest campionat on participaran esportistes de tot el món amb algun grau d’amputació en els membres superiors, busca el passaport perquè el taekwondo pugui ingressar com esport de demostració en els Jocs Paralímpics del 2016, per això s’utilitzarà la reglamentació del Comitè Olímpic Internacional per a classificar als esportistes segons la seva discapacitat motora.

Us deixem la circular AQUÍ. 
L’accés a la Web oficial AQUÍ. 

dijous, 6 de maig del 2010

Xº Open Internacional "Ciutat de Castelló - Marina d'Or

Ja el varem afegir a principis d’abril en el nostre calendari, però ara us recordem que la propera setmana, concretament el dissabte dia 15 de maig, tindrà lloc en el pavelló poliesportiu “Ciutat de Castelló”, el Xº Open Internacional Ciutat de Castelló - Marina d'Or. 

Organitzat un altra any pels nostres amics del gimnàs Club Deportivo Granjo de l’Alcora, aquest obert té el patrocini del patronat d’esports de Castelló i la diputació de Castelló. A més té el suport i col.laboració del Consell Valencià de l’esport, Marina d'Or, Federació de Taekwondo de la Comunitat Valenciana i la Caixa Rural L’Alcora. 

Les categories en que es pot participar són Cadets (nascuts el 1996, 1997 i 1998), Junior (nascuts el 1993,1994 i 1995) i Sènior ( més de 16 anys). 

S'utilitzaran protectors electrònics Daedo, per tant i com és ja habitual en tots els campionats en que succeeïx això, cada participant té que portar les seves pròpies proteccions dempeus. 

Per qualsevol informació o dubtes podeu accedir a la Web de Taekwondo Castellón AQUÍ, o posar-vos en contacte a través de correu electrònic en la següent adreça: 


També ho podeu fer mitjançant el telèfon en els següents números:
964 386 429 / 630 937 636 (Eugenio).

dilluns, 3 de maig del 2010

Cadet i Sub-21 de Catalunya 2010. El Resum


La XXIII edició del Campionat de Catalunya Cadet i la IX del Sub-21 de Catalunya han donat com a resultat 9 medalles per la representació del Jan-Su en aquestes dues proves celebrades aquest primer diumenge de maig. 

Els banyolins han sumat 1 or, 1 plata i 1 bronze mentre que els empordanesos han rematat la feina amb 3 ors, 1 plata i 2 bronzes més.

En categoria Cadet, l’únic representant del Pla de l’estany, Boulaye Diarra (Ploma) ha perdut en el primer combat davant Ruben Soriano (Cos olímpic) per 6 a 10.

En Sub-21, Alassana Diarra (Ploma), ha caigut en preliminars davant Edu Gomez (Ars Phisica) per 3 a 9.
Josep Planella (Mosca) s’ha penjat en bronze després de superar a Alex Egea (Joan’s) per 13 a 3, però caient en semis davant Ahmed el Gourari (Deportivo Fran Martin) per 6 a 16.
Moussa Diarra (Lleuger) s’ha hagut de conformar amb la plata desprès d’imposar-se a Marco Pizzuti (Koryo Barcelona) per 14 a 2 i tot seguit a José Antonio Fernandez (Koryo Reus) per 7 a 3. La falta de concentració en els instants finals del combat davant Cristian Muñoz (Deportivo Fran Martin) l’ha deixat a un pas de la victòria al perdre per 4 a 7.
L’ únic or per la delegació banyolina ha estat per Odette Quintana (Semi minimosca) que s’ha desfet amb facilitat de Nadia Funes (Tkd Nazaret) per 7 a 0.

Els representants de Figueres han ampliat el medaller del gimnàs també en les dues categories:

En Cadet femení, bronze per a Soumaya Belkhir (Semi pesat) desprès de perdre davant Maria Diaz (Crazy Jumpers) per 4 a 7 i or per Zaira Harinero (Ploma) desprès de guanyar a Neus Bou (Deportivo Fran Martin) per 13 a 9 i superar en la final a Judith Asensio (Damian) per 11 a 10.
En masculí els dos únics representants figuerencs han fet els deures i s’han trobat en la final. Alex Falgas (Gall) s’ha endut la plata desprès de guanyar a Daniel Acuyo (Bam Chun) per 9 a 0 i a Bryan Alcazar (Tkd Avellaneda) per 9 a 8. En la final ha caigut davant el seu company José Luis Lupiañez en el combat de desempat.
Lupiañez ha estat qui s’ha penjat la medalla d’or en aquesta mateixa categoria desprès de guanyar a Eric Cruz (Andorra) per 8 a 3, a Marc Merlos (Corbera) per 15 a 4 i a Adrian Ibañez (Talma l’Hospitalet) per 16 a 3. Lupiañez s’ha imposat al seu company Alex Falgas, en el punt d’or després de que el combat acabés amb empat a 7.

En Sub-21, Hèctor Caballero (Mosca) ha superat a Alejandro Ordoñez (Esportiu Badrena) per 11 a 2, però en quarts davant Javier Cerezo (Deportivo Marin) ha caigut per 6 a 1.
Pere Rodriguez (Semi minimosca) ha aconseguit el bronze tot i perdre davant Daniel Bolaños (Koryo Reus) per 6 a 11.
Finalment i per a arrodonir la participació del club, Alejandro Suarez (Gall) s’ha encarregat de demostrar que fins i tot en Sub-21 se sent còmode. En la seva primera participació en aquesta categoria, Suarez s’ha penjat una nova medalla d’or després de superar amb claredat a tots els seus rivals: Marc Biarnes (Anoll) per 13 a 1, Cristian Robles (Last Round) per 8 a 3 i a Jordi Armengol (Deportivo Tonbal) per 12 a 0.

Els resultats en cadet també han donat la segona posició al gimnàs en categoria masculina en la classificació general per equips.

Les incidències:
Bon ambient en les graderies i en la pista. Els 8 tatamis habilitats per a descongestionar la competició no han evitat que aquesta anés el fluïda que tots esperàvem. Els continus errors i fallades dels protectors electrònics Daedo en les àrees 5 i 8 han provocat veure llargues estones amb els competidors a peu de pista esperant que s’arreglessin els problemes. El detall de l’evidència viscuts en la pista 5 que s’ha hagut de parar la competició fins a 4 vegades en un mateix assalt és ben explícit.
També destacarem altra vegada, les queixes tant d’entrenadors com de públic sobre el contacte o xoc entre els dos petos. Hem pogut tornar a comprovar com esporàdicament pugen els punts sense efectuar cap cop reglamentari. Aquest fet que ja l’hem comentat altres vegades, desllueix la pròpia competició i demostra que el disseny d’aquests protectors encara presenten algunes irregularitats .
Aquest ha estat un dels motius pels que encara que s’hagi començat amb molta puntualitat, la competició s’hagi allargat fins a les tres de la tarda després del corresponent lliurament de trofeus.

Els Resultats Oficials en categoria Cadet AQUÍ.
Els Resultats Oficials en categoria Sub-21 AQUÍ.