divendres, 29 de gener del 2010

Campionat del Món Junior + Prejuvenil. La Circular dels Convocats

A tothom li faria il·lusió veure-hi escrit el seu nom.
Pares i familiars per la relació i els llaços directes (afinitat, consanguinitat...), entrenadors que veuen orgullosos com es reconeix la seva feina després de molts anys de treball, als propis esportistes per que a part de complir un somni en una primerenca edat, constaten com se'ls obre un ventall de possibilitats de créixer i començar a llaurar una fita i un nom que sempre més els acompanyarà.

...Llàstima que la vida de vegades és injusta.

Hem vist i llegit aquests últims dies que potser la selecció no ha estat el màxim d'imparcial (basant-nos sobretot en el currículum de molts esportistes) que tothom volia.
Els criteris utilitzats per a decidir qui finalment participa en el prejuvenil i en el mundial de taekwondo no han estat exempts de polèmica.
I és que aquesta paraula sembla que estigui enamorada i condemnada a anar tangencialment amb aquest esport.
Per un motiu o altre (sempre existeixen excuses) els nostres dirigents encara no han estat capaços d'aplicar dos dels fonaments bàsics dels valors que defensa l'esperit del taekwondo: l'honradesa i el respecte.
Potser no som ningú per a criticar aquesta manca de transparència. Potser no tenim ni veu ni vot en aquest cercle, però el que si encara ens queda és la dignitat per a exigir que a tot el món se’l mesuri amb la mateixa vara.
Perquè senyors, truncar el somni de tot esportista des del darrera de la cadira d'un despatx és, a part d'una bufetada a l'esperit esportiu, un menyspreu al treball de qui realment s’ho ha guanyat.

La nostra enhorabona als escollits i sobretot els nostres millors desitjos, ànims i admiració per als qui, aquesta vegada, no han estat tan afortunats.

La Circular dels Convocats AQUÍ.

dijous, 28 de gener del 2010

El Calendari de la Catalana del 2010

Finalment i amb més retard del que estem acostumats, la Federació Catalana de Taekwondo va fer oficialment públic ahir dimecres dia 27 de gener, el calendari d'activitats/competicions que regirà per a aquest 2010 a Catalunya.

Taekwondo Banyoles ja ha fet les corresponents correccions. Les podeu consultar en l'apartat Calendari 2010 dintre a la barra lateral d'aquest Blog.

De totes maneres, algunes de les dates s’intueixen que estan condemnades a inevitables canvis. Una de les que veiem més clares és la del Sub-21 de Catalunya del 03 d'octubre. A part que la F.E.T. té programat el dia anterior la Copa del Rei, el Sub-21 d'Espanya té la data fixada per al 05 de juny mentre que l'europeu (mancant la confirmació oficial per part de la ETU) es celebraria a principis de setembre a Kiev (Ucraïna). Per tant, no es lògic que el català es disputi després d'aquest dos.

Sent conscients que tots els calendaris (català, espanyol, europeu) puguin tenir les seves variacions, nosaltres continuarem expectatius als canvis o confirmacions que es vagin succeint.

El Calendari Oficial de la F.C.T. AQUÍ.

Trofeu Promoció Sènior. El Sorteig

La FCT ha comunicat el sorteig dels competidors del XVI Trofeu Promoció Sènior Masculí i Femení, que tindrà lloc al Poliesportiu de la Mar Bella de Barcelona, el proper diumenge 31 de gener.

El sorteig i Lliguetes AQUÍ.

Les incidències sobre aquest campionat són les següents:
Les categories Femenines MINIMOSCA i MOSCA, participaran juntes.
Les categories Femenines LLEUGER i SUPER LLEUGER, participaran juntes.
No hi han competidores a les categories PLOMA i PESAT.

dimecres, 27 de gener del 2010

Reglament d’Arbitratge 2010

Una bona eina i a més acompanyada de fotografies.

La circular sobre el reglament d’arbitratge 2010 ja està disponible des de el 21 d’ aquest mes de gener dins l’apartat de “Reglaments” de la pàgina Web de la Federació Espanyola de Taekwondo.

Realitzada per el director nacional de arbitratge de la federació el sr. José L. Gonzalo Morales, us podeu descarregar el PDF relacionat clicant directament AQUÍ.

dissabte, 23 de gener del 2010

Campionat de Catalunya Universitari de Taekwondo 2010

Organitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya, el proper dissabte 20 de febrer de 2010 tindrà lloc al Poliesportiu de la UPC (Barcelona) el Campionat de Catalunya Universitari de Taekwondo.

Pels interessats, el termini d'inscripció finalitza el dimarts 16 de febrer de 2010 a les 14 hores als respectius Serveis d'Esports de les Universitats Catalanes.

Les Condicions de participació per al Campionat de Catalunya són les següents:

- Pertànyer a la comunitat universitària de la UPC.
- Preinscriure's i inscriure's en els terminis i en els llocs indicats.

Preinscripcions: A l'Univers del teu campus, omplint l'imprès que hi trobaràs o des de la web enviant el formulari a l'adreça: competicio-upc@upc.edu

Inscripcions nominals: fins el 15 de febrer del 2010.
Inici de la competició: el 20 de febrer del 2010.

dilluns, 18 de gener del 2010

Invitació al 2º Campionat del Món de Para-Taekwondo

Mentre molts encara no tenen clarificat el calendari de competicions per aquest 2010, la Federació Mundial de Taekwondo continua posant fil a l’agulla alhora de lligar caps i barrets.
Avui dilluns 18, el president de la WTF, el Sr. Chungwon Choue ha fet publica a través de la Web la invitació per el proper Campionat del Món Paralímpic de Taekwondo:

“Em complau anunciar que la Federació Mundial de Taekwondo serà l'organitzadora de la segona edició del Campionat del Món Para-Taekwondo el 11 de maig de 2010 a Sant Petersburg (Rússia).
Com tots hem vist, el primer campionat l'any passat a Bakú (Azerbaidjan), va marcar un moment històric al inspirar a les famílies menys afavorides del taekwondo de tot el món. Això és gràcies a la participació molt activa de molts països i el fort suport del comitè organitzador.
Els nostres esforços conjunts van ser àmpliament reconeguts per les societats esportives internacionals, en particular pel Comitè Paralímpic Internacional (IPC).
A causa d'aquests esdeveniments, la WTF ha pres mesures molt seriosament per integrar el taekwondo als Jocs Paralímpics del 2016 mitjançant la presentació dels documents pertinents a l'aplicació de la CIP.
Aquests campionats són la nostra iniciativa d'organitzar aquest esdeveniment esportiu per a tots els atletes de taekwondo amb alguna discapacitat. Esperem que a la llarga, l'esport del taekwondo sigui capaç de contribuir no només al món de l'esport, sinó també a la humanitat. S'adjunta l'esquema i els documents necessaris relatius al campionat. Encoratgem fermament a tots els membres de l'Associació Nacional d'abraçar aquesta noble empresa i participar activament en el 2º Campionat del Món de Para-Taekwondo .
Els documents pertinents, com ara formularis d'inscripció i formularis de reserva d'hotel serà enviats des del comitè organitzador dintre poc.
Atentament, Chungwon Chou - President"

L'Enllaç de la Circular (en anglès) AQUÍ.

diumenge, 17 de gener del 2010

Trofeu Vila de Cassà. Els Resultats del Gimnàs.

Foto: Tracey Fisher

1 or, 2 plates i 2 bronzes pel Jan-su Banyoles més 6 ors, 10 plates i 10 bronzes per el Jan-su Figueres, tanquen la recollida final del primer Trofeu Vila de Cassà celebrat avui diumenge en el pavelló esportiu del “Foment deportiu Cassanenc”.

En categoria Infantil, Mariama Sibide (grup A) ha aconseguit el bronze desprès de perdre per 0 a 3 davant Sandra López (Damian), mentre que Oriol Porxas (Grup D) s’ha hagut de conformar amb la plata al caure en la final davant Soufiane Belkhir (Jan-Su Figueres).
En cadet Boulaye Diarra (Ploma) s’ha penjat el bronze després de perdre amb Marc Merlos (Last Round Polinyà) per 1 a 2.
En Junior, Killian Quintana (Pesat) ha perdut la final davant Alan de la Rocha (Damian) per 6 a 0, mentre que Alasana Diarra (Super lleuger) ha aconseguit l’únic or per la delegació banyolina al imposar-se en el punt d’or a Adrian Clavijo (Nazaret) després d’acabar el combat en empat a 3.

Els figuerencs han sumat les següents medalles: En infantil, ors per Presentación Martínez, Felipe Martínez i Soufiane Belkhir, plates per Nerea López, Oscar Ramírez, Juan Pablo Fernández, Izan Harinero i Jonathan Casado i bronzes per Isabela Molina, Elisa Marseglia, Felipe Molina, Frank González, David Gavalda, Yago Ollion, Albert Borrell i Pau González.
En cadets, ors per Zaira Harinero, José Luis Lupiañez, plates per Soumaya Belkhir, Patrícia Bloch i Alex Falgas i bronzes per Sofia Molina i Mariem Puscasu.
Finalment en Junior or per Hèctor Caballero i plates per Pere Rodríguez i Aaron Reyes.

Aquests resultats han permès al gimnàs quedar en tercera posició en la classificació per equips.

divendres, 15 de gener del 2010

Recta Final pels Daedo ?

Dues notes de premsa hem llegit referent a la acceptació oficial de la WTF sobre els protectors electrònics Daedo que aquest cap de setmana seran analitzats per la WTF:

“En un període relativament curt de temps l'empresa espanyola Daedo ha assolit la introducció del seu sistema de protecció electrònic per al Mundial de Taekwondo. Actualment estan en el procés de reconeixement WTF.
El 29 de desembre de 2009, es va celebrar en l'Institut de Ciències de l'Esport de Corea (Seül, Corea) l'examen de laboratori que forma part del procés de reconeixement WTF. Aquesta prova va ser recomanada pel Comitè de Proteccions electròniques de la WTF després de veure el progrés del sistema de Daedo durant diversos mesos des que es va presentar en Lausana (Suïssa) el 6 de maig de 2009.
Els resultats de la prova dalt esmentats, van ser positius i el Comitè va decidir continuar amb el procés de reconeixement per part de l'autorització d'un concurs d'assaig de camp amb protectors electrònics Daedo.
Per aquesta raó, el Campionat Nacional d’Holanda (Junior i Sènior), que es celebrarà el 16 de gener de 2010 en Dordrecht (Països Baixos), ha estat triat com el concurs d'assaig de camp dels protectors electrònics Daedo i 3 membres del Comitè han estat enviats a supervisar el funcionament d'aquest sistema.
Una vegada que el sistema de Daedo passi aquesta prova de camp, el pas següent i últim serà el de convertir-se oficialment reconegut per la WTF i per tant ser utilitzat en tot el món.
Si això ocorre, Daedo serà la segona empresa que ofereix el sistema electronic de reconeixement del punt per a les competicions de Taekwondo després de LaJust .”
Font: European Taekwondo Unión
Text original AQUÍ.

I hem llegit en la pàgina de la Federació Espanyola de Taekwondo el següent:

“Una vegada superat el TEST realitzat en el laboratori coreà KISS, la marca DAEDO afronta la seva última i definitiva prova per a l'homologació del seus petos electrònics.
El torneig triat per la WTF com a Test de Camp és el Campionat Nacional d'Holanda Sènior i Junior que se celebra dissabte que ve 16 en la ciutat de Dordrecht.
El Comitè d'Avaluació designat per la WTF està format per l'espanyol Jesús Tortosa, el francès Philippe Bouedo i l'Enginyer italià Angelo Davalli.
Una vegada conclòs el campionat els membres del comitè elaboraran un informe del resultat del qual dependrà la possible immediata homologació d'aquesta marca per a poder ser utilitzada en els campionats oficials de la WTF. “
Text original AQUÍ.

Desprès de uns mesos de calma des de la “retirada” de Adidas (alguns afirmen que dintre poc tornaran amb un nou model), sembla que finalment els coreans Lajust tindran companyia.
I es que, a part de les notes oficials, també ens han arribat remors de que aquesta prova és purament un tràmit ja que la decisió ja està presa des de fa dies.
Si més no, sortirem de dubtes d’aquí pocs dies quan es donin a conèixer les conclusions finals.

dijous, 14 de gener del 2010

1er. Trofeu Vila de Cassà

Tot a punt per la primera cita de la temporada.

El club esportiu Jorsan obre el calendari programant la primera edició del Trofeu Vila de Cassà per aquest diumenge dia 17 de gener.
A partir de les nou del matí el Pavelló esportiu del Foment deportiu Cassanenc acollirà aquesta prova on s’ha confirmat la presència de diferents clubs capdavanters del taekwondo català.
Infantils, cadets i juniors tindran una bona oportunitat desprès de les festes de Nadal per veure en quin moment de forma es troben.

Us deixem l’enllaç de la circular AQUÍ.

dimecres, 13 de gener del 2010

Infantil de Catalunya de Competició

Tot i que a hores d’ara encara no hi ha publicat el calendari definitiu per a tot el 2010 per part de la Federació Catalana de Taekwondo, si que ens em trobat amb un primer canvi.
Segons la Web de la FCT, el XXIV Campionat de Catalunya Infantil de Competició avança una setmana la data prevista fins ara. Del 28 de febrer passa al 21 del mateix mes.
Us deixem l’enllaç a la Circular AQUÍ.

dimarts, 12 de gener del 2010

XIII Festa de l’Esport Català

Joel González, al CAR de Sant Cugat ( Foto: Oriol Duran. Publicada a El Punt el 16-10-09)

L’ Institut Nacional d’educació Física de Catalunya (INEFC) va acollir ahir dilluns 11 de gener la XIII Festa de l’esport Català, un esdeveniment organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i el diari Sport.
Un any més el món de l’esport federat ha celebrat així els èxits de tots aquells esportistes que durant l’any 2009 han assolir grans fites que han col·locat a l’esport català en el lloc més alt en l’àmbit internacional.
L’acte de lliurament de premis a la seu de la INEFC ha tingut com a mestre de cerimònia al presentador de Tv3 Xavier Corral i han estat presents les principals personalitats polítiques, econòmiques i socials del país.

El futbolista del FC Barcelona Xavi Hernández, en la categoria masculina, i la atleta Natàlia Rodríguez i la sis vegades campiona de Kitesurf Gisela Pulido, en la categoria femenina, han estat guardonats amb el premi als millors esportistes de l’any.

El Futbol Club Barcelona a l’equip que ha donat més èxits a l’esport català desprès de ser el primer conjunt en guanyar sis títols en una mateixa temporada.

Els joves Joel González y Marta Xargay han estat premiats com a esportistes revelació de l’any 2009.

El taekwondista català, de 20 anys, enguany ha estat múltiple campió en categoria absoluta i pes olímpic i es perfila com un dels màxims favorits per als propers Jocs de Londres 2012.

Marta Xargay ha estat nomenada la jugadora més valuosa del Mundial sub-19 designada la millor jugadora de la lliga femenina 2 de bàsquet.

En la seva tretzena edició, el jurat ha decidit també reconèixer amb una distinció especial a l’equip de natació sincronitzada per la seva actuació en el Campionat del Món de Natació de Roma, on a més d’aconseguir set medalles va ser considerat com el millor equip del campionat per la Federació Internacional de natació (FINA). Un guardó que també ha rebut l’Institut Barcelona Esports com a reconeixement per l’organització d’esdeveniments esportius a la ciutat com la Copa Davis, el Tour de França o el Barcelona Extreme Games.

El tenista i capità del equip de la Copa Davis Albert Costa s’ha endut el premi a l’esperit esportiu; també en l’àmbit del tennis, en Joan Maria Tintoré, ha estat guardonat amb el premi al seny esportiu. Per la seva part, Josep Gisbert ha recollit el premi llegendari en reconeixement a tota una vida dedicada al món del tennis. A més, el premi a la millor gestió federativa ha recaigut aquesta edició a la Federació Catalana de Natació i s’han lliurat a sis clubs sis premis centenaris.

El Resum dels Premis del 2009:

Premi al Millor Esportista Català per a Xavi Hernández Creus (futbol).

Premi a la Millor Esportista Catalana per a Natàlia Rodríguez (atletisme) i Gisela Pulido (vela).

Premi a l'Esportista Revelació Masculí per a l'empordanès Joel González (taekwondo).

Premi a l'Esportista Revelació Femení per a la gironina Marta Xargay (bàsquet).

Premi a l'Equip que ha donat més èxits a l'Esport Català per al Futbol Club Barcelona (futbol).

Premi a l'Esperit Esportiu per a Albert Costa (tennis).

Premi al Seny Esportiu per a Joan Maria Tintoré (tennis).

Premi Llegendari per a Josep Gisbert (tennis).

Premi Centenari per al Reus Deportiu (Poliesportiu); CE Júpiter, CD Tortosa, Futbol Club Palafrugell, Futbol Club Martinenc i CE Eusebi Güell de Santa Coloma de Cervelló (futbol).

i Distinció especial per l'equip de natació sincronitzada.

A tots ells, la nostra més cordial felicitació, molt especialment a Joel, qui aquest any ens ha demostrat amb molta modèstia, fins a on un pot arribar.

Salou acollirà el I Open Taekwondo Catalunya 2010.

Segons decamp.cat, avui s’ha signa el conveni de col·laboració entre la Federació Catalana de Taekwondo i l’Ajuntament de Salou.

“La Federació Catalana de Taekwondo i l'Ajuntament de Salou han signat aquest migdia un conveni de col·laboració per tal d'organitzar al pavelló esportiu municipal la primera edició de l'Open Taekwondo Catalunya - Salou 2010.
Aquesta competició es celebrarà durant el darrer cap de setmana de març, els dies 27 i 28, i hi tindran cabuda participants de entre 6 i 14 anys en les modalitats tant masculina com femenina, acollint Pumses i Combat.
La primera edició acollirà 1.000 competidors, els quals provindran exclusivament de Catalunya i el Principat d'Andorra. En total, però, es preveu que unes 4.000 persones es desplacin fins al municipi durant aquest cap de setmana.
Entre els objectius d'aquest primer Open hi ha el de fomentar la interrelació entre els diferents taekwondistes, que a banda de la competició també podran gaudir de diferents activitats lúdiques i gratuïtes paral·leles a l'Open.
L'elecció de celebrar aquest esdeveniment a Salou ha sorgit degut a que, tal com ha explicat el representant de la Federació Catalana de Taekwondo, Clemente de la Fuente, "Tarragona és la demarcació on hi ha un major nombre de llicències, amb 1.400". L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que el consistori invertirà 20.000 euros en aquest esdeveniment esportiu. Cal recordar, també, que el cap de setmana previ a l'Open de Taekwondo, es celebrarà també a Salou el campionat d'Espanya de Karate, amb la presència d'esportistes de 19 comunitats autònomes, amb més de 350 competidors.”

L’ Enllaç a la Web delcamp.cat AQUÍ.

I la Web creada per aquest esdeveniment AQUÍ.

diumenge, 10 de gener del 2010

El Suport Econòmic

Per respecte i humilitat no volem entrar, tot i les ganes i pressió de fer-lo, en un laberint que fins a ara a casa no ha donat resultat.
Per motius merament extra esportius (si els poguéssim titllar així), la falta d'implicació i suport per part de qui hauria de fer-lo, ha comportat que els pocs esportistes que proveeix la nostra comarca al taekwondo es basi senzillament en les ganes, il·lusió i suport econòmic que les respectives famílies es poden, o s'han pogut permetre.
Tot i aixó, pocs continuem obstinats o esperançats a demostrar que, si fins a ara i després de tants anys hi estem, és senzillament pel nostre esforç i treball.
Això potser pot semblar incongruent i fora de qualsevol lògica (nosaltres a hores d'ara tampoc les entenem), però per orgull, implicació o esperança per l'altra gent que pugui venir, encara continuem buscant aquesta motivació que ens permeti ser, créixer i continuar.
Deixant de banda que també som molt petits, insignificants si ho comparem amb el conjunt global d'aquest esport, si que ens hem fixat amb el que succeeix en les altes esferes i per altres motius.
Ens agradaria i signaríem tenir una mil·lèsima part dels problemes que deuen tenir la Federació Mundial de Taekwondo per aconseguir espònsors o patrocinadors oficials.
Perquè, la veritat sigui dita, ens ha sorprès que des de la pròpia WTF es reconegui (sempre segons Mookas) que a hores d'ara encara no es tingui un clar patrocinador global.
Si després dels Jocs olímpics del 2004 a Atenes es va aconseguir un acord amb Samsung per quatre anys, des del 2008 la federació mundial de taekwondo està òrfena de patrocinador. Podríem imaginar o intuir molts motius, però al cap i a la fi, és incomprensible que “algú” permeti arribar a aquesta situació.
La WTF tenia a la fi de l'any passat 189 membres (190 amb l'entrada a principis de gener de l'emirat de Oman) i, encara que el president de la mundial el sr. Jung Won Choue va reconèixer que “Era lamentable no arribar a un acord per a arribar a una renovació amb Samsung”, si ens ha sorprès aquesta sang freda o indiferència per a trobar a un patrocinador.
Han parlat de «Macquarie», una companyia australiana, únic patrocinador ara com ara de la WTF. "Tenim una llista de les empreses en les quals estem esperant per a obtenir un patrocini. Estem esperant resultats positius", va reconèixer el president Choue.
Tot i que hem llegit que hi ha remors que la WTF i Samsung podrien renegociar un nou contracte durant aquests any, un es pregunta que pinten (entre altres "petits" detalls) les marques del protectors electrònics en aquest pastís, després de la guerra oferta aquest últim any.

La veritat, veient això no ens sorprèn que nosaltres siguem unes insignificants engrunes en la taula d'aquest esport.

La Notícia de Mookas AQUÍ.
...generada pel discurs del president de la WTF AQUÍ.

dissabte, 9 de gener del 2010

Campionat d'Espanya Absolut 2010

S’han esvaït els dubtes.
A menys d' un mes per la primera gran cita nacional, la federació espanyola ha donat a conèixer la seu on s’acollirà el proper campionat d’Espanya en categoria absoluta.
Serà dins el marc de la ciutat d’Alacant, concretament en el pavelló Pitiu Rochel, on el proper 6 de febrer els classificats per aquesta prova buscaran el bitllet que els doni la oportunitat de lluitar en el proper europeu que, teòricament i si no hi ha canvis, és té que celebrar a Sant Petersburg (Rússia) durant la primera quinzena de maig.
La mateixa Web espanyola també notifica que en breu es farà pública la circular.

* Nota: Publicada la circular el dilluns 11 de gener. La podeu consultar AQUÍ.

divendres, 8 de gener del 2010

Els Rànquings del 2009

Publicats ja els definitius Rànquings tant per part de la Federació Mundial de Taekwondo com de la Europea, us deixem els enllaços corresponents a ells al final d’aquesta entrada.
Destacar en el de la mundial que, dels 26 espanyols en masculí i 16 en femení, 6 són de casa:
En homes, Joel González (-58 kg) ocupa la segona posició mentre que Javier Marrón defensa la setena posició en -63 kg.
En femení, Diana Vázquez (-57 kg) ho fa en la posició cinquanta-cinc, Tamara Good (-62 kg) en la deu, Leire Matute (-67 kg) en la quaranta-dos i tanca aquest llistat Elena Gómez (-73 kg) també amb una desena posició.
Respecte al rànquing europeu, els catalans han copat les següents posicions: en masculí González està en la setena i Marrón en la setzena, mentre que en femení Vázquez ho fa en la quarta, Good en la setena, Matute en la tretzena i finalment Gómez en la setena.
També s’ha fet públic el primer rànquing de la WTF per aquest 2010 en que es poden apreciar lleugeres variacions que no afecten a cap dels catalans.

El Rànquing definitiu del 2009 de la WTF AQUÍ.
(actualitzat el 11-12-2009)
El Rànquing definitiu de la ETU AQUÍ.
(actualitzat el 11-12-2009)
El Primer rànquing de la WTF del 2010 AQUÍ.
(actualitzat el 01-01-2010)

dissabte, 2 de gener del 2010

El que no ens agrada veure...

Poques notícies aquests dies, però gràcies al Blog de TaekwondoArrigorriaga ens hem assabentat d'uns fets dels quals qualsevol amant d'aquest esport rebutja.

Va succeir en els últims jocs asiàtics a principis de desembre on una acció desafortunada del representant de Corea sobre el de Taiwan va provocar el K.O. d'aquest. I és que el cop de puny al coll (acció antireglamentària) va ser donada com a vàlida tot i les protestes de la delegació taiwanesa.

No ens agradaria que es tornessin a repetir aquestes imatges damunt d'un tatami, perquè a banda de perjudicar a un esportista i a l'esport en general, en elles es torna a demostrar que alguna cosa en el nostre cercle no acaba de funcionar.

Ens hem decidit a penjar-les precisament per la importància del rerefons que transmeten. Si l'àrbitre a un escàs metre de distància no va saber veure aquesta acció demostra o la poca formació d'algun d'ells, la poca imparcialitat o la manca de qualsevol ètica esportiva.

Algú pot pensar que és un fet puntual i que errar és humà, però desafortunadament ja fa massa temps que hem de conviure amb decisions que enterboleixen la imatge d'un esport que cada dia té més adeptes.

Us deixem l'enllaç al Vídeo de Toutube AQUÍ.

divendres, 1 de gener del 2010

Projecte de Calendari per el 2010...

Tal com us vam notificar fa un parell de dies, us deixem l'esborrany del calendari que hem confeccionat i resumit consultant els respectius de la WTF i la ETU. Agrair també la desinteressada col·laboració d'anònims gràcies als quals hem pogut emplenar-lo una mica més.
Lamentem que un altre any, l'espanyola encara no tingui clar que, quan i on es celebraran les pròximes proves d'àmbit nacional, com també esperem que en aquest 2010, es trenqui el dolent costum de comunicar alguns dels campionats amb escassos 15 dies d’ antelació.

Recordar també que moltes de les dates (no concorden, coincideixen amb altres campionats, etc.) estan subjectes a modificacions fins que les respectives Federacions (espanyola i territorials) facin públics els seus calendaris oficials.

En tot cas, seguirem a la expectativa i l’anirem actualitzant a mesura que es produeixin o es confirmin els canvis.

El Calendari de la W.T.F. AQUÍ.
El Calendari de la E.T.U. AQUÍ.

Us adjuntem també la circular de l Acord de la Assemblea General de la Federació Madrilenya de Taekwondo on apart de aprovar la memòria de gestió del 2009, també hi ha el calendari d’activitats de la comunitat madrilenya, més les quotes federatives per aquest 2010.

La circular de la FMT AQUÍ.
El Calendari de la Federació Gallega AQUÍ.

i el Calendari de Taekwondo Banyoles AQUÍ.

* Nota: Afegim en la barra lateral la icona del calendari amb l'accés directe a ell. A partir d’avui, les modificacions, actualitzacions o noves entrades les podreu consultar immediatament clicant sobre la imatge.