dimarts, 12 de gener del 2010

XIII Festa de l’Esport Català

Joel González, al CAR de Sant Cugat ( Foto: Oriol Duran. Publicada a El Punt el 16-10-09)

L’ Institut Nacional d’educació Física de Catalunya (INEFC) va acollir ahir dilluns 11 de gener la XIII Festa de l’esport Català, un esdeveniment organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i el diari Sport.
Un any més el món de l’esport federat ha celebrat així els èxits de tots aquells esportistes que durant l’any 2009 han assolir grans fites que han col·locat a l’esport català en el lloc més alt en l’àmbit internacional.
L’acte de lliurament de premis a la seu de la INEFC ha tingut com a mestre de cerimònia al presentador de Tv3 Xavier Corral i han estat presents les principals personalitats polítiques, econòmiques i socials del país.

El futbolista del FC Barcelona Xavi Hernández, en la categoria masculina, i la atleta Natàlia Rodríguez i la sis vegades campiona de Kitesurf Gisela Pulido, en la categoria femenina, han estat guardonats amb el premi als millors esportistes de l’any.

El Futbol Club Barcelona a l’equip que ha donat més èxits a l’esport català desprès de ser el primer conjunt en guanyar sis títols en una mateixa temporada.

Els joves Joel González y Marta Xargay han estat premiats com a esportistes revelació de l’any 2009.

El taekwondista català, de 20 anys, enguany ha estat múltiple campió en categoria absoluta i pes olímpic i es perfila com un dels màxims favorits per als propers Jocs de Londres 2012.

Marta Xargay ha estat nomenada la jugadora més valuosa del Mundial sub-19 designada la millor jugadora de la lliga femenina 2 de bàsquet.

En la seva tretzena edició, el jurat ha decidit també reconèixer amb una distinció especial a l’equip de natació sincronitzada per la seva actuació en el Campionat del Món de Natació de Roma, on a més d’aconseguir set medalles va ser considerat com el millor equip del campionat per la Federació Internacional de natació (FINA). Un guardó que també ha rebut l’Institut Barcelona Esports com a reconeixement per l’organització d’esdeveniments esportius a la ciutat com la Copa Davis, el Tour de França o el Barcelona Extreme Games.

El tenista i capità del equip de la Copa Davis Albert Costa s’ha endut el premi a l’esperit esportiu; també en l’àmbit del tennis, en Joan Maria Tintoré, ha estat guardonat amb el premi al seny esportiu. Per la seva part, Josep Gisbert ha recollit el premi llegendari en reconeixement a tota una vida dedicada al món del tennis. A més, el premi a la millor gestió federativa ha recaigut aquesta edició a la Federació Catalana de Natació i s’han lliurat a sis clubs sis premis centenaris.

El Resum dels Premis del 2009:

Premi al Millor Esportista Català per a Xavi Hernández Creus (futbol).

Premi a la Millor Esportista Catalana per a Natàlia Rodríguez (atletisme) i Gisela Pulido (vela).

Premi a l'Esportista Revelació Masculí per a l'empordanès Joel González (taekwondo).

Premi a l'Esportista Revelació Femení per a la gironina Marta Xargay (bàsquet).

Premi a l'Equip que ha donat més èxits a l'Esport Català per al Futbol Club Barcelona (futbol).

Premi a l'Esperit Esportiu per a Albert Costa (tennis).

Premi al Seny Esportiu per a Joan Maria Tintoré (tennis).

Premi Llegendari per a Josep Gisbert (tennis).

Premi Centenari per al Reus Deportiu (Poliesportiu); CE Júpiter, CD Tortosa, Futbol Club Palafrugell, Futbol Club Martinenc i CE Eusebi Güell de Santa Coloma de Cervelló (futbol).

i Distinció especial per l'equip de natació sincronitzada.

A tots ells, la nostra més cordial felicitació, molt especialment a Joel, qui aquest any ens ha demostrat amb molta modèstia, fins a on un pot arribar.