dimarts, 30 de juny del 2009

Universíada d' Estiu 2009

La capital de Sèrbia -Belgrad- acollirà a partir del 1 de juliol fins el dia 12 la “25th Summer Universiade” on el taekwondo també hi té el seu lloc i el seu paper representatiu tant en competició com en tècnica.

Organitzat per la FISU (International University Sports Federation) és un festival esportiu i cultural d’àmbit internacional, que es celebra cada dos anys en diferents ciutats del món. Els Jocs universitaris o Universíada és l’ esdeveniment que reuneix als atletes universitaris de tot el planeta i es preveu aquest cop, la participació de més de 10.000 esportistes de diferents disciplines esportives de més de 170 països. En aquesta edició d’ estiu, a més del taekwondo, hi trobarem atletisme, futbol, bàsquet, salts de trampolí, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, esgrima, judo, lluita, tir amb arc, waterpolo, tennis, tennis de taula, handbol i natació.

En les Universíades d’ hivern els esports obligatoris son els relacionats en aquesta època de l’any : l’ esquí alpí, esquí nòrdic, salts d' esquí, biatló, snowboard, patinatge artístic, patinatge de velocitat i hoquei sobre gel. Precisament la ciutat escollida el 2015 per la celebració de la Universíada d’hivern serà la ciutat andalusa de Granada.


Els representants espanyols són els següents :

En Combat Femení:
Beatriz Bravo (-47 Kg)
Laura Urriola (-51 Kg)
Rebeca Mariño (-55 Kg)
Zulema Diaz (-59 Kg)
Estefania Hernández (-63 Kg)
Leyre Matute (-67 Kg)
Noelia Ruiz (-72 Kg)
Elena Gomez (+72 Kg)

En Combat Masculí:
Franco Rodríguez (-54 Kg)
Joel González (-58 Kg)
Bruno García (-62 Kg)
Cesar Mari (-67 Kg)
Leandro Jurado (72 Kg)
Nicolás García (-78 Kg)
Hugo Garcia (-84 Kg)
Rafael Gregorio (+84 Kg)

En Pumses: Laura Kim Kim i Mikel Martinez.

La competició en Pumses tindrà lloc durant els dies 1 i 2 de juliol, mentre que els dies de competició en combat seran del 3 al 6 de juliol.

Espanya està enquadrada dins el grup D amb els següents països: Estats Units d’Amèrica, Polònia, Egipte, Xipre, Austràlia; Iraq; Armènia; Jordània; Hong Kong, Xina, Montenegre i Bahrain.

Els Enllaços:
Pàgina Web Oficial AQUÍ.
Organigrama de participació AQUÍ.
Horaris i Dies AQUÍ.
Horaris, Dies i Grups AQUÍ.

diumenge, 28 de juny del 2009

Campionat d' Europa Cadet 2009. El Tercer Dia

Una de cada: Or per Daniel Quesada, Plata per Laura Sáez i Bronze per Oscar Peón.

En el darrer dia de competició la posta en escena dels espanyols ha revolucionat els resultats obtinguts fins ara i finalment Espanya aconsegueix la desitjada medalla d’ or. Si a més, avui també hi sumem la plata de Laura Sáez i el bronze d’ Oscar Peón aquest últim dia de competició ha estat, de bon troç, el millor de tots tres per la delegació espanyola desplaçada a Zagreb.

El resum d’ avui:

Jacobo Varela Vázquez (+65 Pesat) (Madrid) ha perdut davant del rus Andrey Batsaev amb un ajustat 4 a 3.
Leila Bensan Ruiz (-59 Semi Pesat) (Catalunya) passa ronda davant l’alemanya Tatjana Batinic per 6 a 1 però cau en quarts de final davant la russa Anastasia Didenko per 7 a 0.
Silvia Casado Barajona (+59 Pesat) (Catalunya) ha perdut amb la turca Nafia Kus i cau per 9 a 2.

Oscar Peón Lamas (-65 Semi Pesat) (Galícia) guanya al turc Akif Ozturk per 5 a 4, però en semifinals el grec Theodoros Koumousidis l’ ha obligat a conformar-se amb el bronze (l’únic pels espanyols) després del 5 a 6 final.

Laura Sáez Martínez (-55 mig) (Castella i Lleó) guanya a Yevheniya Krutiy de Ucraïna per 6 a -1, tot seguit a Magdalena Petricušic de Bòsnia Hercegovina per 5 a 2 i en quarts supera a la turca Durdane Altinel per 6 a 2. En semi finals no ha deixat escapar el tren davant la russa Alexandra Potapova per 6 a 5 però, lamentablement, la sort no s’ha volgut alinear amb l’espanyola que ha vist com se li escapava l’or davant l’ alemanya Yonca Celik per la mínima, 0 a 1.

Daniel Quesada Barrera (-61 Mig) (Catalunya) guanya al polonès Michal Ratkowski per 8 a 5, es desfà del alemany Marcel Eilbaum per 8 a 1, tot seguit del turc Said Nuri Dogdu per 9 a 2. En la final Ramans Mushurui de Bielorussia no ha pogut frenar les ganes i l’ímpetu del català que no s’ha complicat la vida guanyant per un clar 9 a 4.

L’ adjectiu per qualificar l’ actuació de Daniel Quesada sobre el tatami la podríem resumir amb dos paraules: Insuperable i intractable, mentre que l' actuació de Laura Sáez (ratllant la perfecció) ens ha deixat un regust agredolç al perdre en la final per un sol punt de diferencia després de realitzar un total de 5 combats.

El balanç final del Campionat d’Europa Cadet en la seva tercera edició és el següent:
1 or : Daniel Quesada, 2 plates: Judith Batea i Laura Sáez i 1 bronze: Oscar Peón.

Tot i que en el primer dia els països de l’est no varen destacar, finalment s’han complert les apostes i han arrasat :
En masculí: 1er Croàcia, 2on Ucraïna, 3er Bielorússia i 4rt. Turquia (Espanya en cinquena posició).
En femení : 1er Croàcia, 2on Rússia, 3er. Turquia i 4rt. Azerbaidjan (Espanya en vuitena posició).

En el global per pasos (masculins + femenins ) els espanyols han acabat en cinquena posició :
1er Croàcia, 2on Turquia, 3er Rússia, 4rt Alemanya i 5è Espanya.

Les lliguetes amb els resultats del Diumenge AQUI.
Els resultats del Diumenge AQUI.
Les Classificacions Generals per països en Femení AQUI.
Les Classificacions Generals per països en Masculí AQUI.
Les Classificacions Generals per països AQUI.

dissabte, 27 de juny del 2009

Campionat d' Europa Cadet 2009. El Segon Dia

Cau la primera medalla: Plata per Judith Batea Humanes en -47 kg.
L’alt nivell de tots els participants queda palès sobre el tatami amb la conformitat que donen els resultats. Tot i que aquests son un xic millors que els d’ahir i ens hagués agradat que tots els espanyols tornessin amb medalla, la crua realitat demostra que tots els participants en aquest europeu enyoren, busquen i lluiten pel mateix. El resultat final és una feroç competència on qui afluixa, perd la concentració o es confia massa queda esborrat de les opcions a quedar campió. I això és el que ha tornat a passar en part avui :

Marc Fusté Alentí (-45 Ploma) (Catalunya) ha caigut contra Yauheni Hibezh de Bielorussia per -1 a -2
Cristian Albadalejo Cegarra (-49 Lleuger) (Múrcia) s’ha imposat en el punt d’or a Nijat Aliyev d’ Azerbaidjan (1 a 0) però en el següent combat davant l’israelià Ron Atias a perdut per 4 a 5.
Jesús Turpín Martos (-53 Súper Lleuger) (Múrcia) no ha pogut passar ronda deprés de caure en el punt d’or amb el croata Slaven Jankovic.
Samuel Aguilera Macho (-57 Semi Mig) (Andalusia) ha guanyat a Aliaksei Liashkovich de Bielorussia per 4 a 3, tot seguit a Zalan Simo de Romania per 9 a 2 però lamentablement en quarts de final davant l’anglès George Lee ha caigut per la mínima (0 a 1). Aguilera s'ha quedat així a un pas d’ aconseguir el bronze.

María Dolores López Merino (-41 Ploma) (Múrcia) ha guanyat a Giulia Giordano de Itàlia per 8 a 1 però també ha caigut en el punt d’or contra Sanja Maljkovic de Croàcia (0-1).
Sara Declara Pino (-44 Lleuger) (Catalunya) ha perdut contra Kubra Durdane Cakir de Turquia per 2 a 4.
Laura Unamuno Barbolla (-51 Semi Mig) (Euskadi) ha perdut per 4 a 5 contra l’ anglesa Leighann Lewis.

La guanyadora de la -fins ara- única medalla per la delegació espanyola es Judith Batea Humanes (-47 Súper Lleuger) (Catalunya) que ha guanyat a la italiana Erica Nicola per 4 a 2, després a la bielorussa Aliaksandra Vanpaga per 7 a 0, plantant-se a la final després de superar a la representant d’ Israel Michal Zrihen per 7 a 5. La jove del gimnàs Sandow s’ha hagut de conformar amb la plata després de caure per 3 a 11 contra la croata Tanja Rastovic.

Us deixem les lliguetes amb els resultats del dissabte AQUI.
Us deixem els resultats del dissabte AQUI.

Demà diumenge l’últim dia de competició amb els següents pesos en masculí : -61, -65 i +65 i en femení : -55, -59 i +59

La darrera oportunitat per aconseguir medalla la tindran en masculí: Daniel Quesada Barrera (-61 Mig) (Catalunya), Oscar Peón Lamas (-65 Semi Pesat) (Galícia) i Jacobo Varela Vázquez (+65 Pesat) (Madrid). En femení Laura Sáez Martínez (-55 mig) (Castella i Lleó), Leila Bensan Ruiz (-59 Semi Pesat) (Catalunya) i Silvia Casado Barajona (+59 Pesat) (Catalunya).

divendres, 26 de juny del 2009

Campionat d' Europa Cadet 2009. El Primer Dia

La sort no ha acompanyat als joves esportistes en el primer dia de competició:
En masculí Raúl David Garcia guanya al portuguès Fábio Silva per 4 a 0 , peró cau en segona ronda davant el moldau Vadim Dimitrov per 4 a 7.
Raúl Manrique Fernández cau en el primer combat davant el representant d’ Itàlia Andrea Carrozzo per 3 a 5 i Pedro García Muñoz fa el mateix davant Zoran Jockovic de Sèrbia per 0 a 3.

En femení Maria Isidro Estradas cau en preliminars davant la turca Gizem Pekol, per 0 a 7, Isabel Sánchez Jiménez també amb Nicola Kogler d’ Àustria per 5 a 9 mentre que Maria Ballesteros Codes sembla (falta la confirmació oficial) que s’ha hagut de retirar davant la turca Esra Kalem quan el marcador reflectia un empat a zero.

Així doncs, un mal començament pels representants estatals. Esperem que en el torn de demà, Marc Fusté Alentí (-45 Ploma) (Catalunya), Cristian Albadalejo Cegarra (-49 Lleuger) (Múrcia), Jesús Turpín Martos (-53 Súper Lleuger) (Múrcia) i Samuel Aguilera Macho (-57 Semi Mig) (Andalusia) en masculí i Maria Dolores López Merino (-41 Ploma) (Múrcia), Sara Declara Pino (-44 Lleuger) (Catalunya), Judith Batea Humanes (-47 Súper Lleuger) (Catalunya) i Laura Unamuno Barbolla (-51 Semi Mig) (Euskadi) puguin aconseguir alguna de les desitjades medalles.

Destacar el repartiment en les medalles: Les apostes que apuntaven als països de l’est com a favorits han quedat frenades en masculí després dels ors de França, Irlanda i Alemanya. En femení si s’han complert a mitges les expectatives després que Turquia s’hagi hagut de conformar amb 2 plates ja que Rússia, Bòsnia i Hercegovina i Croàcia s’han endut l’or.

Us deixem les lliguetes amb els resultats del divendres AQUI.
Us deixem els resultats del divendres AQUI.

Campionat d' Europa Cadet 2009

Arrenca l’ Europeu Cadet a Croàcia amb la participació avui divendres de Raúl David García (-33 Mini Mosca) (Catalunya), Pedro García Muñoz (-37 Mosca) (Múrcia) i Raúl Manrique Fernández (-41 Gall) (Navarra) en masculí.

María Ballesteros Codes (-29 Mini mosca) (Andalusia), María Isidro Estradas (-33 Mosca) (Castella – La Manxa) i Isabel Sánchez Jiménez (-37 Gall) (Múrcia) defensaran respectivament en femení la delegació espanyola desplaçada a Zagreb.

Us deixem l’ enllaç AQUI amb les lliguetes i tant punt tinguem els resultats us els comunicarem.

dimarts, 23 de juny del 2009

Campionat Provincial de Tècnica Infantil i Adult.

En el primer provincial de tècnica del 2009 celebrat aquest diumenge dia 21 de juny en el poliesportiu de Palau (Girona), els 5 representants de la comarca el Pla de l’Estany han aconseguit en promoció un or, 1 bronze i una quarta posició: Violeta Juanmiquel, de Crespià, ha estat la brillant guanyadora en el grup D, mentre que els banyolins Marc Costa (grup C) amb el bronze i Roger Vinardell (grup C) en cuarta posició han estat els altres dos competidors en pujar al podi. Destacar la participació de Boulaye Diarra (grup C) i Moussa Diarra (grup E) que no han pogut passar ronda.
El gimnàs ha aconseguit la tercera posició en el global per a clubs gràcies sobretot a la suma dels resultats dels representants de Figueres:
En categoria infantil promoció medalles d'or per Javier Pena i Carlos Gonzalez. Medalles d'argent per a Nerea Lopez, Soufiane Belkhir i José Luis Lupiañez. Medalles de bronze per Jonathan Casado i Alex Falgas i quarta posició per Soumaya Belkhir. Destacar les cinquenes posicions de Presentación Martinez, Sara Rovira, Sergio Rovira i Pere Rodriguez. En trio sincronitzat medalla d'or per José Luis Lupiañez, Alex Falgas i Carlos González.
En categoria adult promoció plata per Felipe Martínez, bronze per Araceli Moreno i cinquè lloc per Susana Gómez.En parella medalla d'argent per Felipe Martínez i Susana Gómez
I en categoria absolut adult medalla d'or per Nelly Bonnin en categoria màster i medalla d'argent per Oscar González en junior.

Els clubs participants han estat a més del Jan-Su, el Gimnàs Jorsan, el Choi's Lee Girona, el Lee Young Ripoll i el Taekwondo d’Olot.

divendres, 19 de juny del 2009

Campionat Provincial de Tècnica Infantil i Adult.

Aquests cap de setmana, el pavelló poliesportiu de Palau (Girona) acollirà a partir de les 9 del matí el Campionat Provincial de Tècnica Infantil i Adult en categories promoció i absoluta. Aquesta és la segona prova organitzada per la territorial gironina aquest any, després del campionat de salts celebrat el passat mes d’abril.

Tot i aquesta prova, la delegació territorial de Girona continua sense fer els deures i amb l’assignatura pendent de programar un campionat de combat per a tots els clubs de la província, tal com es feia fa temps. Us recordem que encara que cada any es facin entre 1 i 2 campionats (tant de salts com de tècnica), la darrera prova en combat organitzada per la territorial gironina va ser el 2 de febrer del 2002. Creiem necessari doncs, una mica més d’implicació per part de la delegació alhora de fer costat, recolzar i intentar que els nostres esportistes pugin de nivell i continuïn en la seva posada a punt per a les competicions oficials, alhora de que es doni l’ oportunitat als més petits de entrar dins el món de la competició més aviat, d’ una manera més esglaonada i menys traumàtica.

dijous, 18 de juny del 2009

SUB-21. Confirmació d' Edats i Pesos

Ens hem assabentat avui gràcies a Taekwondo Arrigorriaga de la no acceptació per part de la europea de la proposta espanyola de modificar els pesos.
Amb la confirmació per part de la E.T.U. dels pesos en la categoria Sub-21 (que finalment queden tal com estaven en el darrer campionat d’Espanya Sub-21 del 2008), es desestima la proposta iniciada fa mesos per part de la F.E.T. en que es defensava entre altres, mantenir vuit categories en contra de les 9 actuals suprimint l’últim pes sènior (masculí +87 i femení + 73) i afegint-hi 2 pesos més (masculí -50 i femení – 43).
Encara que això ha trencat amb l’avançament dels pesos per a Catalunya que varem fer abans d’ ahir, la Federació Catalana ja ha corregit oportunament en la seva circular aquestes dades adaptant-les a la resolució de la E.T.U.

Els pesos doncs, queden de la següent manera:

Les edats: Nascuts en els anys 1993-1992-1991-1990 i 1989.

També tindrem que estar atents sobre la utilització dels protectors electronics. Tot i que la Federació Catalana de Taekwondo te previst utilitzar els Adidas (teòricament els que es faran servir en l' estatal), sorprèn tant la decisió de la valenciana al apostar en el seu sub-21 pels Daedo com la nota informativa de la espanyola on textualment diu:
“Així mateix, podreu veure que en el E-mail es diu que els petos a utilitzar en aquest campionat seran els Adidas, no obstant això, la FET intentarà que finalment es puguin realitzar amb els nous petos Daedo, ja que se segueix negociant amb la E.T.U...”

Us deixem l’enllaç de la FET amb aquesta notícia publicada avui 18 de juny i que curiosament porta la data del dilluns, dia en que precisament vàrem contactar amb la espanyola (igual que el divendres 12 ) i ens varen respondre que encara no en sabien res.

La notícia de la F.E.T. AQUÍ.
La nota aclaridora (publicada en la web de la Federació valenciana) de la F.E.T. referent a la proposta a la E.T.U. sobre els pesos AQUÍ.

Cadet d'Europa 2009: Els Convocats

El llistat:
Finalment el dimarts la Federació Espanyola de Taekwondo va fer públics els noms dels competidors que lluitaran per poder aconseguir uns bons resultats en el proper campionat d’Europa en categoria cadet:

Aquest són els representants masculins:

Raúl David García (-33 Mini Mosca) (Catalunya)
Pedro García Muñoz (-37 Mosca) (Murcia)
Raúl Manrique Fernández (-41 Gall) (Navarra)
Marc Fusté Alentí (-45 Ploma) (Catalunya)
Cristian Albadalejo Cegarra (-49 Lleuger) (Murcia)
Jesús Turpín Martos (-53 Súper Lleuger) (Murcia)
Samuel Aguilera Macho (-57 Semi Mig) (Andalusia)
Daniel Quesada Barrera (-61 Mig) (Catalunya)
Oscar Peón Lamas (-65 Semi Pesat) (Galícia)
Jacobo Varela Vázquez (+65 Pesat) (Madrid)

I aquestes les representants femenines:

María Ballesteros Codes (-29 Mini mosca) (Andalusia)
María Isidro Estradas (-33 Mosca) (Castella – La Manxa)
Isabel Sánchez Jiménez (-37 Gall) (Murcia)
María Dolores López Merino (-41 Ploma) (Murcia)
Sara Declara Pino (-44 Lleuger) (Catalunya)
Judith Batea Humanes (-47 Súper Lleuger) (Catalunya)
Laura Unamuno Barbolla (-51 Semi Mig) (Euskadi)
Laura Sáez Martínez (-55 mig) (Castella i Lleó)
Leila Bensan Ruiz (-59 Semi Pesat) (Catalunya)
Silvia Casado Barajona (+59 Pesat) (Catalunya)

Referent al programa fixat per l'organització, els dies i sortida per pesos són els següents:

Divendres 26 de juny:

En Masculí els pesos : -33, -37 i -41
En Femení els pesos: -29, -33 i -37

Dissabte 27 de juny:

En Masculí els pesos: -45, -49, -53 i -57
En Femení els pesos: -41, -44, -47 i -51

Diumenge 28 de juny:
En Masculí els pesos: -61, -65 i +65
En Femení els pesos: -55, -59 i +59

dimarts, 16 de juny del 2009

Campionat Sub-21 de Catalunya 2009

La Federació Catalana de Taekwondo ha publicat aquest matí la circular del Campionat de Catalunya Sub-21.
Tal com apuntaven els rumors sobre les edats, es confirma que poden participar els nascuts en els anys 1993-1992-1991-1990 i 1989.
En quant a les modificacions en els pesos us deixem les taules comparatives del darrer Sub-21 d’Espanya celebrat a Màlaga el passat mes d’octubre del 2008 i la del Sub-21 de Catalunya 2009 programat per aquest proper 5 de juliol.

Atenció amb els canvis (Fes clic sobre la taula per a visualitzar-lo en pantalla completa) :

...i la circular del Sub-21 de Catalunya AQUÍ.

* ULL: Desprès de que el dijous 18-06-09 s’hagi fet pública la confirmació de la ETU i la FET sobre els pesos, aquest taula comparativa queda anul·lada per les modificacions. Podeu consultar els nous pesos en la actualització d’ aquesta notícia AQUÍ.

Reflexions sobre els Protectors Electrònics (II). Avui la Decisió Final ?

Continuen els tira i afluixa en les qüestions dels protectors electrònics.
Si fins ara tothom era conscient de que les inversions efectuades per totes les marques (unes amb més pressupost que altres), eren l’excusa perfecte per entrar en una espiral de interessos on s’anava marejant contínuament la perdiu, no deixa de ser sorprenent la “retirada” a mitges d’Adidas (uns aposten per una jugada estratègica i altres per la obligatorietat de fer millores en els seus petos). L’ entrada en escena tant dels Daedo (molt més efectius que els primers) com dels KP&P (amb la corresponent pressió mediàtica que poden generar aquests últims al ser de Corea) han desplaçat en segon terme els qui fins ara tenien la paella per el mànec, els també coreans Lajust.

Segons les fonts de Mookas :

“L’anunci sobre l’ús de la electrònica para el pròxim Campionat del Món de Taekwondo en Dinamarca el proper octubre (que s’ havia de fer inicialment el dia 12 de juny) s’ha posposat fins el dia 16 de juny. És una decisió important per la Federació Mundial de Taekwondo ja que aquesta pot decantar la balança per si s’utilitzaran durant els propers Jocs Olímpics de Londres 2012 els protectors electrònics.

Alguns especialistes en Taekwondo diuen en relació amb aquets fets que la raó per la que la WTF ha aplaçat la seva decisió és per que no confia en l' ús de la electrònica per un esdeveniment important."

Veien el tarannà del fets, tot ens fa témer que continuarem immersos en aquests mars de dubtes fins que la lògica demostrable passi per davant dels interessos i pressions particulars. Mentre, només ens queda seguir atents i a l’expectativa per veure com acaba tot aquest enrenou...

La Notícia en el seu context original de Mookas (en Anglès) AQUÍ.
Notícia relacionada sobre els progressos de KP & P (en Anglès) de Mookas AQUÍ.
La carta del Director d’Adidas a la WTF per proposar un criteris mínims en la elecció i utilització dels protectors (en Anglès) AQUI.

Campionat d'Europa Cadet 2009

Apurant els darrers cartutxos abans de les vacances d'estiu, la selecció espanyola de Taekwondo té previst concentrar aquesta setmana a tots els cadets classificats per l'europeu ja que continuen les competicions internacionals amb el Campionat de Europa Cadet en la seva tercera edició. Tot i que en principi aquest campionat estava programat per la primera setmana de juliol, la ETU va decidir a mitjans d' abril, avançar la data i fixar-la per a finals de juny (del 26 al 28 de juny).

La ciutat escollida és la capital de Croàcia, Zagreb i el pavelló on es celebrarà la competició es el Dom Sportova, un poliesportiu situat a la part occidental de Zagreb i que està força acostumat en acollir, des de la seva inauguració l’any 1972, infinitat de proves internacionals de molts i diferents esports.

Us deixem aquests enllaços amb tres instantànies del pavelló:


A més podeu consultar la circular de la ETU sobre aquest campionat AQUI.

I accedir a la pàgina Web croata AQUI.

Esperem també que la Federació Espanyola de Taekwondo faci públics en breu els noms dels desplaçats a Croàcia per a poder-vos-els oferir.

dilluns, 15 de juny del 2009

Sub-21

A dues setmanes escasses per la celebració del campionat de Catalunya Sub-21, estem a l’ expectativa de la confirmació sobre els acords en que es varen arribar durant aquesta darrera Copa del Món de Taekwondo a Azerbaidjan. Assentades ja les bases per unificar els criteris per participar en aquesta prova i a l’espera de que es facin oficialment públics, rumors apunten a que l’edat mínima per participar-hi seran els 16 anys i que hi segurament hi haurà algun moviment en els pesos. Us recordem (si no hi ha modificacions en els calendaris) que el sub-21 de Catalunya està programat pel 5 de juliol, el Campionat d’Espanya pel 26 de setembre i el campionat d’Europa per principis de novembre.

diumenge, 14 de juny del 2009

VII Copa Infantil i Cadet d' Andorra : La Crònica

8 ors , 1 plata i 4 bronzes pels representants del gimnàs en la sèptima Copa Infantil i Cadet d’ Andorra.
Els ors en infantil han estat per Presentación Martinez desprès de guanyar a Claudia Triviño (Balmes Rubi) per 3 a 1 i a Andrea Gonzalez per 5 a 0. Neila Belkhir al guanyar a Belen Cansino (St. Cristòfol) per 9 a 3. Izan Harinero al guanyar primer a Joel Valiente (Last Round) per 7 a 2 i a Edgar Cruz (Andorra) per 4 a 3. Soufiane Belkhir per decisió arbitral després de acabar el combat en empat a 5 contra Arnau Gomez (Andorra) i per retirada de Fabrizzio Monteagudo (Andorra), i finalment, Oualid Aliba al guanyar primer al representant del Damian per 8 a 0 i superar a Alex Arche (Damian) després de que aquest es retirés. L’ únic bronze en infantil a estat per Yousra Belkhir que ha perdut per 2 a 6. Destacar la participació de Felipe Martinez que en la seva primera participació en un campionat ha perdut per decisió arbitral davant Pepe Rivera (TCA) després de empatar a 2.
En categoria Cadet els ors han estat per José Luis Lupiañez al guanyar a David Losada (Seul) per 8 a 1, Alex Falgas al superar a Dani Turon (Seul) per 11 a 0, tot seguit a Kepa Arpe (Garriko) i finalment i per decisió arbitral desprès del 6 a 6 a Braian Ortiz (Sant Cristòfol). En femení, Soumaya Belkhir ha passat ronda davant Ariadna Perez (Garriko) per 10 a 3 adjudicant-se la final davant Aitana Perez (Garriko). La única plata ha estat per Anna Planella després de caure amb Paola Hritiuc (Damian) per 5 a 3 i els 2 bronzes per Boulaye Diarra desprès de guanyar a Sergio Moreno (Seul) per 12 a 6 i perdre davant Eric Cruz (Andorra) per 5 a 2 i per Khalid Aliba que ha caigut amb un ajustat 5 a 6 contra Aniol Salanova (Jorsan). El gimnàs s’ha proclamat subcampió per equips en la categoria cadet.

El campionat organitzat pel Taekwondo Club Principat i la Federació Andorrana de Taekwondo i el Ministeri d’Educació, Formació professional, Joventut i Esports d’ Andorra i el Comú d’Escaldes-Engordany també ha tingut la col·laboració d’alguns establiments comercials d’ Andorra que han ofert als més menuts -a més de la corresponent medalla- uns detalls que han fet les delícies dels més petits.
També estava previst -en principi- que en categoria cadet es fessin lliguetes en els grups de tres participants, però al final l’organització ha decidit no fer-les per no sobrepassar la durada prevista del campionat.
Fent-nos ressó també de la poca experiència dels arbitres centrals (sobretot les pistes 1 i 2). Tot i que la manca de unificació de criteris han provocat que en cap de les tres pistes s’ apliqués el mateix barem del reglament per jutjar als competidors, alguns dels àrbitres s’han erigit en el centre de l’ atenció provocant lamentables situacions que han demostrat la seva poca imparcialitat. A vegades, alguns no se’n adonen de que els veritables protagonistes en aquestes categories són els joves competidors i el espectacle que generen.

Us deixem els resultats AQUI.

Copa del Món 2009. Avanç del Diumenge (III)

Finalment i al cap de quatre dies de competició s'han esborrat els dubtes de quins països es coronarien com a guanyadors en la primera Copa del Món de Taekwondo.
La gran final en masculí entre Turquia i Iran ha donat com a guanyadors als primers per 3 a 2, mentre que en femení les coreanes han mantingut el nivell davant Rússia enduent-se la final també per 3 a 2.
Així doncs les classificacions finals son les següents:

Masculí
1- Turquia
2- Iran
3- Azerbaidjan
3- Rússia

Femení
1- Corea del Sud
2- Rússia
3- Turquia
3- Marroc

Copa del Món 2009. Avanç del Diumenge (II)

Espanya queda fora de les opcions a l’or al no poder superar a una de les revelacions d’aquest campionat. Una sorprenent Rússia s’ha imposat als representants masculins per 3 a 2.
Joel Gonzalez a passat ronda amb Alexander Peregudo desprès de la decisió arbitral (8 a 8) i Jon Garcia ha fet el mateix amb Ismail Musaev per 9 a 7, peró la tercera victòria necessaria per passar a semifinals no ha arribat. Ni Adrian Cifuentes contra Sergey De (2 a 4), ni José Antonio Carregal contra Ibragim Mextiev (8-15) ni Nicolas Garcia davant Aydemir Shaxbanov (8 a 10) han pogut aconseguir el desitjat trionf per poder plantar-se en semifinals.

Aquests son tots els resultats de quarts de final:

Femení
Marroc 3, Brasil 2.
Xina 2, Rússia 3.
Espanya 1, Turquia 4.
Corea del Sud 3, França 2.

Masculí
Jordània 2, Turquia 3.
Corea del Sud 2, Azerbaidjan 3.
Espanya 2, Rússia 3.
Iran 4, França 1.

Passen a Semifinals:

Femení
Corea del Sud 3, Turquia 2.
Marroc 2, Rússia 3.

Masculí
Azerbaidjan 2, Turquia 3.
Rússia 2, Iran 3.

...i passen a la final:
Femení
Corea del Sud - Rússia

Masculí
Turquia - Iran

Copa del Món 2009. Avanç del Diumenge

Les noies han caigut del cel i han tastat la crua realitat de la derrota. Turquia s’imposa al combinat femení espanyol per 4 a 1 en que només Rosana Simón ha estat capaç de superar a la seva contrincant (Furkan Asena Aydin) després de que aquesta s’hagi retirat. Sandra Lorenzo ha caigut davant Tatar Nur per 2 a 3, Estefania Hernandez davant Burcu Altun (1 a 1 i per decisió arbitral), Andrea Rica contra Zeynep Kiraz per 2 a 4 i Elaia Torrontegui contra Rukiye Yildirim per 9 a 11.
Seguirem a l’expectativa i anirem informant a mesura de tenir més dades.
Els resultats fins ara dels quarts de final:

Femení
Marroc 3, Brasil 2.
Xina 2, Rússia 3.
Espanya 1, Turquia 4.
Corea del Sud 3, França 2.

Masculí
Jordània 2, Turquia 3.
Corea del Sud 2, Azerbaidjan 3.

dissabte, 13 de juny del 2009

Copa del Món 2009. El Tecer Dia

Insuperables un altre dia les components de la selecció femenina de taekwondo al imposar-se, aquest cop, contra Vietnam per un aclaparador 5 a 0:
Elaia Torrontegui amb Thu Van Thi Kim per 03 a 0, Andrea Rica amb Mai Phan Thiper per decisió arbitral desprès del 6 a 6, Estefania Hernandez amb Van Trinh Kim Tuong per 1 a 0, Sandra Lorenzo amb Thu Pham Hoai per 6 a 1 per arrodonir Rosana Simón el marcador de la selecció davant Pham Lan Anh per 3 a 1.
Bon repàs també el efectuat els components masculins davant Geòrgia:
Adrian Cifuentes es desfà de Vakhtang Japaridze per 11 a 3, Joel Gonzalez fa el mateix davant Giorgi Nikolishvili per 5 a 4, Cristian Seijo no don opcions a Ansiani Giorgi per 8 a 3, Nicolas Garcia el mateix amb Ioseb Osidze per 10 a 4, per rematar la feina Jon Garcia davant Zurab Shengelia per 13 a 3.

Demà quarts de final amb rivals -a priori- més difícils que els d'avui: En femení les espanyoles es trobaran amb la potent Turquia mentre que els representants masculins tindran que superar els russos com a pas previ per arribar a les semifinals.
Els resultats d’ avui dissabte :

Masculí
Grup A Corea del Sud 3, Grècia 2.
Grup A França 4, Canadà 1.

Grup B Xina Taipei 3. Ucraïna 2.
Grup B Jordània 4, Holanda 1.

Grup C Mèxic 3, Xina 2.
Grup C Turquia 3, Austràlia 0.

Grup D Iran 5, Kazajstan 0.
Grup D Alemanya 3, Egipte 2.

Grup E Espanya 5, Geòrgia 0.
Grup E Anglaterra 3, Mali 0.

Grup F Itàlia 0, Azerbaidjan 5.
Grup F Brasil 1, Rússia 4.

Femení
Grup A Corea del Sud 3, Holanda 2.
Grup A Rússia 5, Kazajstán 0.

Grup B Espanya 5, Vietnam 0.
Grup B Itàlia 2, Alemanya 3.

Grup C Turquia 4, Veneçuela 1.
Grup C Mèxic 4, Suècia 1.

Grup D Xina 4, Austràlia 1.
Grup D França 4, Uzbekistan 1.

Grup E Canadà 4, Anglaterra 1.
Grup E Marroc 3, Iran 2.

Grup F Brasil 4, Azerbaidjan 1.
Grup F Grècia 3, Senegal 0.

El Rànquing a dia 12 de juny de la WTF AQUI.

divendres, 12 de juny del 2009

Copa del Món 2009 per Equips. El Segon Dia

Espanya continua sense donar treva en el segon dia de competició. Les fèmines no han donat cap tipus de facilitat a les italianes i s’han impostat còmodament en tots els combats :
Elaia Torrontegui contra Roberta Ramazzotto (5 a 1), Andrea Rica contra Federica Mastrantoni (6 a 1), Estefania Hernández contra Margherita Zocco (5 a 3), Sandra Lorenzo contra Federica Del Coco (6 a 4) i finalment Rosana Simón contra Serena Capriglione (7 a 0).
En masculí també s’ha assolit passar ronda tot i que la selecció anglesa ha estat un os més difícil del que un es podia pensar : Cristian Seijo ha superat a Davoud Etminani per decisió arbitral al acabar en empat a 8 mentre Adrian Cifuentes ha guanyat a Joel Jacksonun per 4 a 3. Nicolas Garcia ha caigut davant Craig Brown per 8 a 11 com també ho ha fet Joel Gonzalez davant Martin Stamper per decisió arbitral al acabar el combat amb empat a 10.
Els resultats per seleccions i per grups d’ aquest segon dia són els següents:

Masculí
Grup A Grècia 3, Canadà 2.
Grup A Corea del Sud 3, França 2.

Grup B Ucraïna 1, Holanda 4.
Grup B Xina Taipei 2, Jordània 3,

Grup C Mèxic 2, Turquia 3.
Grup C Xina 3, Austràlia 0.

Grup D Iran 5, Alemanya 0.
Grup D Kazajstan 2, Egipte 3.

Grup E Espanya 3, Anglaterra 2.
Grup E Geòrgia 3, Mali 0.

Grup F Azerbaidjan 4, Brasil 1.
Grup F Itàlia 2, Russia 3.

Femení
Grup A Holanda 2, Kazajstán 3.
Grup A Corea del Sud 4, Rússia 1.

Grup B Vietnam 1, Alemanya 4.
Grup B Espanya 5, Itàlia 0.

Grup C Suècia 3, Veneçuela 2.
Grup C Mèxic 1, Turquia 4.

Grup D Xina 3, França 2.
Grup D Austràlia 1, Uzbekistan 4

Grup E Canadà 1, Marroc 4.
Grup E Anglaterra 4, Iran 1.

Grup F Brasil 3, Senegal 0.
Grup F Azerbaidjan 2, Grècia 3.

Copa del Món 2009 per Equips

En la segona jornada a Baku, la selecció espanyola s’ha estrenat amb bon peu en el primer dia de lliguetes: Mentre que els representant masculins han guanyat a Mali per no presentar-se aquesta selecció, en femení els resultats aconseguits sobre Alemanya per Rosana Simón contra Weis Katharina Weis ( 3 a 1), Estefania Hernández contra Sirmagul Chukurlu ( 4 a 2), Andrea Rica contra Melanie Hartung ( 3 a 0) i Elaia Torrontegui contra Sarina Kleditz (11 a 2) han deixat el resultat final de 4 a 1 a favor dels espanyols després de que Sandra Lorenzo perdés per 7 a 3 contra Helena Fromm.
Us recordem que el grup E on lluita la delegació espanyola en masculí hi ha els següents països: Geòrgia, Anglaterra i Malí, mentre que en femení (Grup B) els contrincants són Vietnam, Itàlia i Alemanya.
En aquest primer dia de competició els resultats per seleccions i per grups han estat:

Masculí
Grup A Corea del Sud 4, Canadà 1.
Grup A Grècia 0, França 5.

Grup B Xina Taipei 2, Holanda 3.
Grup B Ucraïna 1, Jordània 4,

Grup C Mèxic 3, Austràlia 0.
Grup C Xina 0, Turquia 5.

Grup D Iran 5, Egipte 0.
Grup D Kazajstan 1, Alemanya 4.

Grup E Espanya 3, Mali 2 (Mali no es presenta).
Grup E Geòrgia 1, Anglaterra 4.

Grup F Azerbaidjan 2, Rússia 3.
Grup F Itàlia 3, Brasil 2.


Femení
Grup A Corea del Sud 6, Kazajstán 0.
Grup A Holanda 2, Rússia 3.

Grup B Espanya 4, Alemanya 1.
Grup B Vietnam 2, Itàlia 4.

Grup C Mèxic 4, Veneçuela 1.
Grup C Suècia 2, Turquia 3.

Grup D Xina 5, Uzbekistan 0.
Grup D Austràlia 0, França 5.

Grup E Canadà 1, Iran 4.
Grup E Anglaterra 2, Marroc 3.

Grup F Brasil 3, Grècia 2.
Grup F Azerbaidjan 3, Senegal 0.

dijous, 11 de juny del 2009

1er. Campionat del Mon Para-Taekwondo

França s’ endu la primera posició en la classificació general en el 1er Campionat del Mon Para-Taekwondo celebrat avui dimecres dia 10 de juny a Baku (Azerbaidjan).
Els francesos han aconseguit quedar en primer lloc després de guanyar tres medalles d’or, seguits pels amfitrions –Azerbaidjan- amb 1 or, dues plates i dos bronzes. Turquia la tercera plaça amb 1 or, 1 plata i tres bronzes.

Espanya una meritòria quarta posició amb l’ or de Athami José Santana i les dues plates de Alejandro Vidal Álvarez i Gabriel Amado. Rússia quinta amb 1 or, Xina Taipei sexta també amb un or, seguida de Iran amb 1 plata i 1 bronze i Guatemala amb 1 plata igual que Israel. Sis països més Mongòlia, Filipines, Corea, Austràlia, Canadà y la Gran Bretanya ha aconseguit un bronze cadascuna.

L’èxit d’ aquesta prova a fet decidir a la WTF a continuar donant suport als esportistes amb minusvàlides i ja ha assegurat que el proper 2010 es celebrarà la segona edició del Campionat de Mon Para-Taekwondo amb l’objectiu de que els taekwondistes amb aquestes limitacions puguin estar inclosos en els propers jocs Paralímpics.

Els resultats del 1er Campionat del Mon Para-Taekwondo:

Femení -67kg (A) :
1- Prescillia Schiel Laura (França)
2- Gulsun Celik (Turquia)
3- Trusdale Amy (Gran Bretanya)

Masculino -68kg (A 5/6) :
1- Nicolás Saez-Manzanares (França)
2- Alakbarov Rahman (Azerbaidjan)
3- Yashar Gokbaba sami (Turquia)

Masculí -58kg (A 5/6/7) :
1- Bopha Kong (França)
2- Alejandro Vidal Álvarez (Espanya)
3- Orcun Ahmet (Turquia)

Masculí -80kg (A 6/7) :
1- Kayan Bayram (Turquia)
2- Polishuk Aleksandr (Azerbaidjan)
3- Currie Steven (Austràlia)

Masculí +80 kg (A 6/8) :
1- Bayramov Jahangir (Azerbaidjan)
2- Eliseo Ben David (Israel)
3- Kenneth Stasiak Martin (Canadà)
3- Yildiz Ugur (Turquia)

Masculí -58kg (A 8) :
1- Athami José Santana (Espanya)
2- Mejía Álvarez Gersson Josue (Guatemala)
3- Vierta Rahnama Mehdi (Iran)
3- Gahramanov Rovshan (Azerbaidjan)

Masculí -68kg (A 8) :
1- Artur kan (Rússia)
2- Garagarza Gabriel Amado (Espanya)
3- Han Kook-hyun (Corea)
3- Gankhuu Ankhbayar (Mongòlia)

Masculí -80kg (A 8) :
1- Wu Teng-fu (Xina Taipei)
2- Jafarzadeh Mahmoud (Iran)
3- Datu Jerard Mario Alexander (Filipines)
3- Adishirinov Vugar (Azerbaidjan)

dimecres, 10 de juny del 2009

VII Copa Infantil i Caddet d' Andorra

Aquest cap de setmana i per segon any consecutiu els nostres taekwondistes han estat invitats a participar en la VII Copa Infantil i Cadet d’ Andorra.
En la seva sèptima edició hi participen de Catalunya els clubs St. Cristófol, Damian, Jorsan, Last Round, Seul, Balmes-Rubi i Jan-Su,
D’ Andorra els clubs Taekwondo Club Andorra, Taekwondo Club Principat, i Taekwondo Club Encamp,
De Euskadi, Garriko i de França els clubs Rangueil Sport TKD i Union Esportive Estavar.
El campionat està organitzat pel Taekwondo Club Principat i la Federació Andorrana de Taekwondo i hi col·laboren el Ministeri d’Educació, Formació professional, Joventut i Esports d’ Andorra i el Comú d’Escaldes-Engordany.
El gimnàs estarà representat per 15 esportistes, 7 en categoria infantil i 8 en cadet. El total entre les dues categories d’ inscrits passa dels 200.
Destacar que els inclosos entre els anys 98 al 95 i en les categories que hi hagi tres participants competiran en la modalitat de lligueta.

dimarts, 9 de juny del 2009

Nova pàgina Web de la Espanyola...

Gràcies a TAEKWONDO ARRIGORRIAGA avui dimarts ens em assabentat que la nova pàgina Web de la Federació Espanyola de Taekwondo torna a estar operativa.
Tal com informàvem a mitjans d’abril, destaca per el seu canvi radical, molt més compacte, amb nou format, amb seccions fixes i amb enllaços d’ interès.

Us deixem l’ enllaç AQUÍ.

dilluns, 8 de juny del 2009

World Cup Taekwondo Team Championships 2009



El Blog “Alta Competición” va fer pública fa uns quants dies la relació dels esportistes convocats per participar en la Copa el Mon per equips juntament amb el 1er. Campionat del Mon Para-Taekwondo que tindrà lloc aquesta setmana (del 10 al 14 de juny) a la capital d' Azerbaijan, Baku.

En Masculí:
(-54 kg) Adrian Cifuentes (Canàries)
(-63 kg) Joel González (Catalunya) y Javier Marrón (Catalunya)
(-72 kg) Cristian Seijo (Madrid) y José Antonio Carregal (Galícia)
(-82 kg) Nicolas García (Canàries) y Fernado Rascado (Galícia)
(+82 kg) Jon García (Euskadi)

En Femení:
(-47 kg) Beatriz Bravo (Andalusia) y Elaia Torrontegui (Euskadi)
(-54 kg) Andrea Rica (Galícia) y Rebeca Mariño (Galícia)
(-61 kg) Estefania Hernández (Galícia) y Tamara Good (Catalunya)
(-68 kg) Sandra Lorenzo (Madrid y Leire Matute (Catalunya)
(+68 kg) Rosana Simón (Canàries) y Elena Gómez (Catalunya).

L’ equip Para-Taekwondo:
Aythami José Santana (Canàries)
Alejandro Vidal (Galícia)
Gabriel Amado (Extremadura)

Destaquem que és la primera edició del mundial de taekwondo per a discapacitats amb amputació de membres superiors i que, com es lògic, el reglament que se aplicarà entre aquests competidors és diferent: Inclou entre altres la prohibició de colpejar al cap limitant a la zona de puntuació només al peto i es divideix aquesta categoria en dues més depenen del tipus d’amputació, si es per sobre del colze o per sota.

Segons la WTF, Azerbaijan està preparada per aquests dos esdeveniments. Tot i que la Web amfitriona deixa molt per desitjar i no s’hi troba cap referència sobre el que organitzen, la mundial ha fet pública una nota en què explica un xic el programa d’ aquesta Copa del Món. Destacar (apart de com apuntàvem abans d’ una normativa especial pels participants en el Para-Taekwondo) l’ aplicació de la nova normativa del reglament que molts països ja han començat a fer efectiva en les seves competicions (àrea de combat de 8x8, atacs amb gir 2 punts, al cap tres...). Destaquem també la presentació d’ un sistema de vídeo per la repetició instantània de les accions en el tatami.

Els països que han confirmat la participació en el 1er Para-Taekwondo són els següents: Azerbaijan, Corea, Guatemala, Colòmbia, India, França, Iran, Israel, Turquia, Gran Bretanya, Alemanya, Angola, Rússia, Espanya, Mongòlia, Canadà, Filipines, Xina Taipei , Bòsnia i Hercegovina , Uzbekistan y Vietnam.

Els països participants en masculí o en femení en la Copa del Món per equips són: Alemanya, Austràlia, Azerbaijan, Brasil, Canada, Corea, Egipte, Espanya, França, Geòrgia, Gran Bretanya , Grècia, Iran, Itàlia , Jordània, Kazakhstan, Marroc, Mèxic, Països Baixos, Rússia, Suècia, Turquia , Ucraïna , Uzbekistan , Veneçuela, Vietnam, Xina i Xina Taipei.

Us deixem els enllaços:

Circular de la Copa del Mon per Equips AQUI.
Circular del 1er. Campionat Para-Taekwondo AQUI.
La Nota de la W.T.F. AQUI.

1 Bronze per els representants Empordanesos en la Copa del Rei.

La figuerenca Malen Bonilla, es queda a un pas de disputar la final davant Anna Casabella després de fer uns molt bons combats primer davant la representant d’Euskadi (9 a 5) i tot seguit amb Andalusia per 7 a 4 mentre que en semifinals i davant Suvi Mikonen (Madrid) la manca de concentració li ha passat factura caient per 6 a 0. Bonilla es penja així un meritori bronze.
Per part masculina Alejandro Suárez (-58) no ha tingut tanta sort. Entre les molèsties que arrossega des de fa temps i la veterania de José Fco. Ramirez (València) el jove de Darnius de 15 anys no ha pogut continuar ronda al caure per 2 a 10 no sense demostrar les ganes i el seu bon fer davant aquest experimentat competidor.

Destaquem també la participació de Nelly Boninn en el Campionat d’Espanya de Pumses en categoria Master-1. Tot i no aconseguir medalla, la seva actuació ha demostrat que el gimnàs de Figueres té una gran i molt bona mestra en tècnica.

La competició s’ha desenvolupat sense incidents destacables amb la estrena dels protectors electrònics Daedo en una prova nacional, lamentablement però, tenim el deure de fer constar degut als correus arribats al nostre Blog, la poca qualitat en la retransmissió del campionat a través de la web: Tot i que durant el matí es va poder seguir la competició de Pumses en directe, per la tarda els continuats problemes varen comportar el no poder visualitzar correctament els combats i finalment es va optar per la total desconnexió de la xarxa.

Us deixem els enllaços amb els resultats:
Resultats de la Copa del Rei AQUI.
Resultats Pumses Adults AQUI.
Resultats Pumses Infantil AQUI.

dimecres, 3 de juny del 2009

Copa de la Seva Majestat el Rei 2009

A una setmana escassa per la Copa del mon de Taekwondo, ens retroben aquest cap de setmana amb la Copa de la Seva Majestat el Rei de Taekwondo que es celebrarà a la població de Torrelavega (Cantàbria) conjuntament amb els campionats d’Espanya de Pumse Adult 2009 i Infantil 2009.
El mateix dissabte i en el pavelló poliesportiu Vicente Trueba tindran lloc les tres proves: El matí les competicions de Tècnica i Pumse tant en categoria Infantil com adulta mentre que la tarda queda reservada per els combats.

Aquest cop, ni Banyoles ni la seva comarca tindran cap representant en la Copa del Rei ja que Odette Quintana (medalla de bronze 2008) es recupera de una operació efectuada fa escassament una setmana a la mà esquerra. Des d’ aquí volem aprofitar la ocasió per desitjar-li una ràpida recuperació i animar-la a continuar amb el seu esforç perquè ens pugui fer gaudir de la seva espectacularitat en el tatami.
En contra partida i tot aquesta baixa, la comarca de l’Empordà estarà representada per Malen Bonilla (-57) becada en el CAR de Murcia que se sumarà als dos desplaçats del gimnàs de Figueres: Alejandro Suàrez (-58) en combat i a Nelly Bonnin (Master-1) en tècnica.
La novetat en aquesta competició es la utilització dels protectors electrònics Daedo i la Federació espanyola de Taekwondo preveu oferir la retransmissió online a través de una web-cam (tal com va fer en el passat Open d’Espanya) de les 10 a 13 hores i de les 17 a les 20 hores. Taekwondo Speed, pioner a l’ estat en retransmetre les competicions de taekwondo, també té previst oferir-nos les imatges en directe a partir de les 11 i de les 18 hores.

Us deixen els diferents enllaços relacionats amb aquest campionat:

Circular Campionat Espanya Pumse Adult AQUI.
Circular Campionat Espanya Pumse Infantil AQUI.
Criteris Campionat Pumses Adult i Infantil AQUI.
Sorteig de Pumses AQUI.
Horaris de Pumses AQUI.
Circular Copa SS MM el Rei 2009 AQUI.
La Retransmissió de la F.E.T. AQUI.
La Retransmissió de Taekwondo Speed AQUI.

* Ultima Hora: Avui divendres dia 5 ens ha arribat la noticia de que degut a la manca d’acord per part de la Federació i Taekwondo Speed per intentar difondre també la Copa del Rei, Taekwondo Speed s’ha vist obligat a desistir amb la seva fita d' intentar arribar també a totes les llars a través de la Web. Lamentem aquest entrebanc i esperem que properament es puguin arribar a acords puntuals de col·laboració entre la Federació i tothom que pretén aprofitar esdeveniments com aquest per difondre el Taekwondo.