dilluns, 8 de juny del 2009

World Cup Taekwondo Team Championships 2009



El Blog “Alta Competición” va fer pública fa uns quants dies la relació dels esportistes convocats per participar en la Copa el Mon per equips juntament amb el 1er. Campionat del Mon Para-Taekwondo que tindrà lloc aquesta setmana (del 10 al 14 de juny) a la capital d' Azerbaijan, Baku.

En Masculí:
(-54 kg) Adrian Cifuentes (Canàries)
(-63 kg) Joel González (Catalunya) y Javier Marrón (Catalunya)
(-72 kg) Cristian Seijo (Madrid) y José Antonio Carregal (Galícia)
(-82 kg) Nicolas García (Canàries) y Fernado Rascado (Galícia)
(+82 kg) Jon García (Euskadi)

En Femení:
(-47 kg) Beatriz Bravo (Andalusia) y Elaia Torrontegui (Euskadi)
(-54 kg) Andrea Rica (Galícia) y Rebeca Mariño (Galícia)
(-61 kg) Estefania Hernández (Galícia) y Tamara Good (Catalunya)
(-68 kg) Sandra Lorenzo (Madrid y Leire Matute (Catalunya)
(+68 kg) Rosana Simón (Canàries) y Elena Gómez (Catalunya).

L’ equip Para-Taekwondo:
Aythami José Santana (Canàries)
Alejandro Vidal (Galícia)
Gabriel Amado (Extremadura)

Destaquem que és la primera edició del mundial de taekwondo per a discapacitats amb amputació de membres superiors i que, com es lògic, el reglament que se aplicarà entre aquests competidors és diferent: Inclou entre altres la prohibició de colpejar al cap limitant a la zona de puntuació només al peto i es divideix aquesta categoria en dues més depenen del tipus d’amputació, si es per sobre del colze o per sota.

Segons la WTF, Azerbaijan està preparada per aquests dos esdeveniments. Tot i que la Web amfitriona deixa molt per desitjar i no s’hi troba cap referència sobre el que organitzen, la mundial ha fet pública una nota en què explica un xic el programa d’ aquesta Copa del Món. Destacar (apart de com apuntàvem abans d’ una normativa especial pels participants en el Para-Taekwondo) l’ aplicació de la nova normativa del reglament que molts països ja han començat a fer efectiva en les seves competicions (àrea de combat de 8x8, atacs amb gir 2 punts, al cap tres...). Destaquem també la presentació d’ un sistema de vídeo per la repetició instantània de les accions en el tatami.

Els països que han confirmat la participació en el 1er Para-Taekwondo són els següents: Azerbaijan, Corea, Guatemala, Colòmbia, India, França, Iran, Israel, Turquia, Gran Bretanya, Alemanya, Angola, Rússia, Espanya, Mongòlia, Canadà, Filipines, Xina Taipei , Bòsnia i Hercegovina , Uzbekistan y Vietnam.

Els països participants en masculí o en femení en la Copa del Món per equips són: Alemanya, Austràlia, Azerbaijan, Brasil, Canada, Corea, Egipte, Espanya, França, Geòrgia, Gran Bretanya , Grècia, Iran, Itàlia , Jordània, Kazakhstan, Marroc, Mèxic, Països Baixos, Rússia, Suècia, Turquia , Ucraïna , Uzbekistan , Veneçuela, Vietnam, Xina i Xina Taipei.

Us deixem els enllaços:

Circular de la Copa del Mon per Equips AQUI.
Circular del 1er. Campionat Para-Taekwondo AQUI.
La Nota de la W.T.F. AQUI.