dilluns, 28 de febrer del 2011

XXVI Campionat de Catalunya Infantil de Competició. Els Resultats

Celebrat aquest diumenge 27 de febrer a Barcelona, els de Banyoles aconsegueixen una medalla d’or, una de plata i una de bronze.

Boulaye Diarra suma la tercera medalla d’or consecutiva en el seu darrer any en aquesta categoria: enquadrat en el grup G (49-53 kg) i amb tres combats, el petit dels Diarra s’ha imposat amb intel.ligència als seus rivals.

La medalla d’argent ha estat per un novell. Marc Hernandez (Grup A, 23-25 kg) que s’estrenava en una competició i ho ha fet aconseguint aquesta meritòria segona plaça.

El Bronze se l’ha penjat la Mariama Sibine (Grup C, 31-34 kg) que en un ajustat combat i per un punt no ha pogut disputar la final.

Destacar també el paper de Oriol Pino (Grup B, 28-31 kg) que en la seva primera participació en un campionat ha donat bones sensacions però li ha faltat una mica de sort.

Per la seva part, els representants de Figueres han tornat a casa amb nou metalls més, tres d’or i sis de bronze

Medalles d’or pels germans González, Francisco (Grup B, -25 kg) i Pau (Grup D, 43-46 kg) i per Soufiane Belkhir (Grup E, -33 kg).

Bronzes per Felipe Molina (Grup A, -23 kg), Felipe Martínez (Grup A, 25-28 kg), Izan Harinero (Grup D, 31-34 kg), Jonathan Casado (Grup E, 37-41 kg), Isabella Molina (Grup C, -28 kg) i Sofia Viana (Grup E, 37-41 kg).

Destacar també la participació de Judith Diaz (Grup B, 28-31 kg), Nerea López (Grup D, -29 kg), Presentación Martínez (Grup D, 47-51 kg), Naila Belkhir (Grup E, +59kg) i Oscar Ramírez (Grup B, 25-28 kg).

Com sempre, destacar la gran quantitat de participants (uns 800) de tot Catalunya i Andorra que conjuntament amb el públic han fet una festa aquesta prova esportiva.

Els Resultats Oficials AQUÍ.

diumenge, 27 de febrer del 2011

XIX Campionat d’Hivern Ciutat de Banyoles. Els Resultats


Una altra edició sobre les espatlles. Una altra cita en la que s'ha recollit, en un concentrat matí d’aquest dissabte, part del millor del panorama català. Amb l’afegit de la col.laboració i aportació de l’experiència d’altres clubs de fora que fan que aquest campionat cada vegada sigui i es faci més gran.

Es va aconseguir mantenir la línia de nombre total de participants, a pesar de que dos altres activitats feien témer una baixada notable de competidors.
La primera va ser que competidors que formen enguany l’equip júnior català no varen poder participar al estar concentrats al Centre d’alt Rendiment de Sant Cugat per preparar un quadrangular la setmana vinent contra Andalusia, Madrid, València i Murcia de cares a l'estatal del mes d’abril.
La segona, que l’endemà diumenge tenia lloc a Barcelona el Campionat Infantil de Catalunya en la seva primera edició per aquest 2011 (també amb participació banyolina). Aquesta va ser una de les raons perquè les graderies del pavelló poliesportiu de la Draga no oferissin un ple absolut, a pesar de que al final, el clàssic de les comarques gironines no va defraudar a ningú amb l’espectacularitat que s’encarreguen de desprendre els competidors.

Quatre pistes, marcadors electrònics, protectors Daedo i moltes ganes per part dels qui fan d’aquest esport una manera de viure, van allargar la competició fins a pràcticament les tres de la tarda.

Tots els de casa van sumar medalla:

Or per Odette Quintana, Plates per Boulaye Diarra (en cadet), Alassana Diarra i Moussa Diarra i Bronze per Josep Planella.

Els companys de Figueres no van quedar gens curts i van aconseguir sumar dues medalles més d’or en cadet, José Luis Lupiañez i Soumaya Belkhir i una en sènior, Alejandro Suarez. Quatre plates en cadet (Soufiane Belkhir, Nerea Lopez, Jonathan Casado i Sofia Viana), mentre que en sènior la segona posició va ser per Zaira Harinero.
Les medalles de bronze van caure totes en sènior: Pere Rodriguez, Alex Falgas, Aaron Reyes i Hector Caballero.

Aquest resultats varen permetre que el Jan-Su ocupés la primera posició en la classificació general per equips, seguits dels mallorquins del MSS 06 i dels tarragonins del Damian.

Agrair una vegada més a tots els clubs i competidors la complicitat de la seva participació en aquest XIX Ciutat de Banyoles i els emplacem pel proper any a fer acte de presència i ser part important en la que serà la vintena edició d’aquest clàssic.

Els Resultats Oficials AQUÍ. 

dimecres, 23 de febrer del 2011

XIX Campionat d’Hivern Ciutat de Banyoles. Tot Apunt


Tot a punt per tornar a gaudir de l’espectacle del taekwondo a la nostra ciutat.
A partir de les nou del matí d'aquest dissabte, el pavelló poliesportiu de la Draga tornarà a obrir les portes per oferir la intensitat d’aquest esport gràcies a la aportació d'esportistes i campions per part de clubs capdavanters tant de Catalunya com de fora.

Una fita que no seria possible realitzar si no fos per la complicitat de tots aquells que any rere any no deixen escapar l’oportunitat de poder participar en el Campionat de Taekwondo de Banyoles.

Agrair també a tots els que per primera vegada visitaran una ciutat oberta a l’esport amb un impressionant estany que convida a practicar qualsevol activitat física o, senzillament, gaudir del plaer de una passejada.

Des del Blog Taekwondo Banyoles, volem doncs, donar les gràcies per la seva presencia i desitjar a tots els següents clubs la millor de la sort en els seus combats:

De Catalunya:
Gimnàs Seul, Hermanos Argudo, Taekwondo Damian, Sprint, Taekwondo Joan’s, Alexandra, Crazy Jumpers, Ban Chum, Ars Phisica, Nazaret, Nippon Prat, Koryo Reus, Studio Fran Martin, Sandow, Talma L’Hospitalet i Jan-Su.

De Balears :
Club MSS 06 (Palma, Mallorca) i Taekwondo Keon (Son Servera, Mallorca).

D’Aragó:
Free Time (Terol), Taekwondo Kumgan (Saragossa),  M. Diez Alcañiz (Alcanyiç, Terol) i Taekwondo Garrapinillos (Saragossa).

De França:
Ligue Languedoc Roussillon.

El Campionat d’Hivern Ciutat de Banyoles està organitzat per l’ Ajuntament de Banyoles, amb el suport i col·laboració de la Diputació de Girona, la Federació Catalana de Taekwondo i el gimnàs Jan-Su.

Per facilitar l’accés al pavelló, podeu veure la seva situació en la vista aèria de Google Heart.

Us recordem també que aquest es troba situat a la part nord de la ciutat, al costat de l’estany.

Accediu a la vista AQUÍ.

dilluns, 21 de febrer del 2011

XXVI Campionat de Catalunya Infantil de Competició.

Dia: Diumenge 27 de Febrer de 2011.
Lloc: Pavelló Poliesportiu de la Mar Bella (Barcelona).
Horari: A partir de les 9 del matí fins, aproximadament, les tres de la tarda.

Per sortir de dubtes i evitar males interpretacions o malentesos, Taekwondo Banyoles recomana encaridament a tots els pares (sobretot als més novells), fer una ullada a la circular i consultar les incidències i els horaris ja fets públics per la Federació Catalana de Taekwondo.

La Circular AQUÍ.
Les incidències AQUÍ.
Els Horaris AQUÍ.

ATENCIÓ:
La Federació Catalana de Taekwondo Informa:
A tots els clubs participants al CAMPIONAT DE CATALUNYA INFANTIL DE COMPETICIÓ, d´aquest diumenge 27 de febrer, que els accesos al Poliesportiu de La Mar Bella de Barcelona, restaran TANCATS de 8.30h. a 11.30h., per disputar-se dues proves ciclistes a la ciutat.

Preguem que aquesta informació la facilitin a tots els esportistes participants, a tots els acompanyants i públic en general, per evitar problemes d´accés.

Disculpin les molèsties que aquest canvi imprevist us puguin ocasionar. (23-02-2011)

dissabte, 19 de febrer del 2011

Taekwondo: Espanya versus Xina.

Si estiguéssim davant una consola, podríem definir aquest xoc com “Spain versus Xina”, com si fos un d’aquells videojocs que durant aquests últims anys, molts han espremut en les seves hores d’oci.

Però això, imaginativament, no és el que pugui semblar.

Aquesta concentració o intercanvi (que és realment el que s’efectua) va molt més lluny del que es pot amagar darrere del títol en què hem obert aquesta entrada.

És el primer fruit de l’acord en què van arribar el president de la Federació Espanyola de Taekwondo, el senyor Jesús Castellanos i el seu homòleg xinès, el senyor Zhao Lei.

Amb una durada prevista de tres anys, s’estableix un programa de cooperació entre les dues nacions en què realitzaran concentracions entre elles i, a més, participaran en les competicions internacionals que es facin en qualsevol dels dos països.

Aquest primer intercanvi de cares a la preparació per al campionat del món del proper mes de maig tindrà, també, resposta xinesa amb la participació del seu equip en el proper Open d'Espanya

Us deixem la llista dels vint-i-tres escollits que des de aquest 18 fins el 27 de febrer han desfet les maletes en la seva estada a la capital xinesa:

Les noies: Elaia Torrontegui, Brigitte Yagüe, Laura Urriola, Andrea Rica, Katia Calvar, Eva Calvo, Tamara Good, Raquel Menéndez, Elena Gómez i Rosana Simón,

I els nois: Adrian Cifuentes, Joel González, Jose Luis Mendez, Javier Marrón, José Francisco Ramírez, José Antonio Carregal, Cesar Mari, Raúl Martínez, José Luis Cruz, Nicolás García, Jon García, Aram Muñoz i Adrian Cabo.

També ens hem assabentat que han caigut de la llista per malaltia o lesió Estefania Hernández, Sandra Lorenzo, Mikel Bernal i Jaume Martínez.

Esperem en breu la nota informativa de la F.E.T. amb més detalls.

dimecres, 16 de febrer del 2011

Anuari i Revista de Taekwondo

Ja ha vist la llum pública, cosa que ens té que alegrar a tota la legió de seguidors d’aquest esport que, amb moltes ganes de menjar-nos tot el que faci referència al taekwondo, estàvem una mica desmoralitzats per la dificultat de poder aconseguir aquest anuari.

Tot i que aquesta revista es lliura a les corresponents federacions i institucions, la Federació Espanyola de Taekwondo també la distribuirà en competicions i de forma gratuïta, als àrbitres, delegats, tècnics i esportistes.
 
Sens dubte i tal com diu la pròpia FET : “La Federació Espanyola de Taekwondo, ha realitzat una revista per a promoció i difusió del nostre Esport, d’una excel•lent qualitat i 196 pàgines, que contempla els excel•lents resultats internacionals, així com tots els campionats d'Espanya dels anys 2009-2010...”.

Taekwondo Banyoles, doncs, vol agrair la “digitalització” del Pdf per tant que tots puguem gaudir, mentre esperem tenir-la físicament a les mans, d’aquest gran treball.

L’Enllaç a l’Anuari AQUÍ. 

dimarts, 15 de febrer del 2011

3er. Trofeu Federació Catalana de Taekwondo.

L’antic Joves Promeses ha tornat a congregar un bon nombre de competidors de tota Catalunya per donar opció a molts d’ells a demostrar-se a si mateixos del que són capaços i que en aquest esport també hi tenen el seu lloc.

En la seva tercera edició després del seu canvi de nom, el Trofeu Federació Catalana de Taekwondo està enfocat, principalment, per tots els majors de 14 anys que, o bé no han competit de manera regular des de petits o que, senzillament, en la seva entrada més tard en el taekwondo, volen provar i sentir la sensació de competir .

Per tant, bon criteri el de la Federació Catalana de Taekwondo de no deixar participar als competidors que hagin aconseguit medalla en: Campionats d'Espanya, Catalunya, Absolut, Trofeu Generalitat, Sub-21 més els ors del Catalunya Junior (en el cas dels masculins), mentre que en fèmines tampoc està permesa la participació a totes aquelles competidores que hagin pogut pujar al podi en els Campionats d'Espanya, els ors i plates de: Catalunya Absolut, Trofeu Generalitat, Ciutat de Barcelona, Sub-21 més els ors del Campionat de Catalunya Junior.

A més, per fer més justa la balança, els competidors estan dividits en dues categories: la primera per cinturons Grocs, Taronges i Verds i la segona per cinturons Blaus, Marrons i Negres.

Una sola representant del gimnàs. I després d’un llarg parèntesi. Motiu més que suficient per alegrar-nos de la seva medalla.

Ieva Narbutaite s’ha penjat la medalla de plata després de caure en la final davant Carla Montes (Seul) en la categoria I.
Sens dubte una bona notícia i una bona manera de retrobar-se amb aquest esport.
La nostra més sincera enhorabona, alhora que l’emplacem i animem a que el seu esforç tingui continuïtat !

Els Resultats Oficials AQUÍ. 

dilluns, 14 de febrer del 2011

US Open 2011 Taekwondo.

Per tercer any consecutiu, l’Open dels Estats Units d'Amèrica ha tornat a aconseguir la més alta qualificació per part de la W.T.F.

En el seu vintè aniversari, la Federació Mundial de Taekwondo ha concedit el G-2 als qui, precisament, varen ser els primer en aconseguir la més alta qualificació atorgada per la mundial. Per aquest 2011 només tindran l’honor de estar en aquest grup i fent costat al Us Open, l'Open de Corea i l'Open d’Anglaterra.

L'Obert dels Estats Units 2011 (oficialment US open) es durà a terme aquesta setmana entre el 17 i el 21 de febrer a Austin (Texas), i l’esdeveniment d’aquest any compta amb un grapat d’estrelles amb més de 1.500 atletes, incloent nombrosos campions del món i medallistes olímpics.

Confirmats 55 països participants, inclosos els 29 equips nacionals de Azerbaidjan, Brasil, Camerun, Congo, Costa Rica, Croàcia, Dinamarca, Equador, El Salvador, França, Geòrgia, Alemanya, Ghana, Gran Bretanya, Guatemala, Hondures, Hong-Kong, Índia, Israel, Costa d'Ivori, Mèxic, Martinica, Marroc, Puerto Rico, Senegal, Sèrbia, Suècia, Tahití i Uzbekistan. El contingent dels EUA el representen, a més, taekwondistes de 40 dels seus 50 estats.

Aquest és el programa d’activitats:

17 de febrer: Totes les Divisions de Pumses més la Cerimònia d’obertura

18 de febrer: Totes les de Junior (14 a 17 anys) en combat

19 de febrer: Combats Sènior
Dones: Categories -46, -49, -53 i -57 kg
Homes: Categories -74, -80, -87 i -87 kg

20 de febrer: Combats Sènior
Dones: Categories -62, -67, -73 i +73 kg
Homes: Categories -54, -58, -63 i -68 kg

No tenim constància a hores d’ara si Espanya o alguna territorial participarà en aquest prestigiós campionat (tenim els nostres dubtes, ja que properament hi ha prevista la concentració amb la Xina). A falta de la confirmació oficial i si és el cas d'absència, aquest serà el segon any consecutiu que la F.E.T. no hi participa i deixa escapar una bona oportunitat perquè els taekwondistes espanyols puguin continuar sumant punts i escalar posicions dins el rànquing mundial.

Els Enllaços:
LA Web Oficial AQUÍ.
La Circular AQUÍ. 

diumenge, 13 de febrer del 2011

Taekwondo: Informe Arbitratge Campionat Sènior 2011.

Taekwondo Banyoles sempre ha intentat, des de la llibertat que ens dona el nostre Blog, ser imparcials i respectuosos amb les noticies publicades en la web.
Sobretot en les que, precisament, venen des de les entitats o federacions oficials i que moltes vegades (masses, malauradament) no omplen el buit que tots els amants d’aquest esport desitgem.

També no ens hem cansat de fer de fer la corresponent crítica si era escaient i, com és lògic, assumint que això pot comportar la conseqüent queixa directa o indirectament dels “afectats”.

Amb aquestes reflexions que a vegades poden molestar a algú, Taekwondo Banyoles només busca la correcció dels que, podríem considerar com errors de forma i de fons. Perquè nosaltres, senzillament, també som dels qui cerquem el millor pel col•lectiu i pel taekwondo en general.

És per això, també, que quan toca reconèixer la tasca realitzada per algun component de la Federació Espanyola (en aquest cas) i felicitar-lo, ho fem.

Aquest és el motiu de l’entrada de avui diumenge. Perquè si a les acaballes del 2010 el sr. José Luis Gonzalo Morales, director de l’àrea d’arbitratge de la Federació Espanyola de Taekwondo, ens va facilitar l’accés traduït de l’anglès i coreà del reglament d’arbitratge aprovats un mes abans per la WTF, en aquesta ocasió, el petit dossier o informe en Pdf encarregat al mateix sr. Gonzalo, fa referència al Campionat d’Espanya Absolut celebrat fa una setmana escassa a Alacant.

Us animen a que hi feu una ullada i, us assegurem que les 27 pàgines de que consta el PDF se us faran curtes.

Informe Arbitratge Campionat Sènior 2011 d’Espanya 2011 AQUÍ. 

divendres, 11 de febrer del 2011

XIº Open Internacional de Taekwondo Ciutat de Castelló - Marina d'Or. La Circular

Ja temin la circular d'aquest Open en la seva onzena edició gràcies a Eugenio Granjo.

Serà el proper 1 de maig en el pavelló poliesportiu Ciutat de Castelló (ja hem afegit l’entrada corresponent dins el nostre calendari).

A grans trets i resumin, aquestes són les bases per participar-hi:

Categories:
Pre-Cadet: (2000-2001) i (2002-2003).
Cadet: nascuts en els anys 1999, 1998 i 1997.
Junior: nascuts en els anys 1996, 1995 i 1994.
Sènior: més de 16 anys.

Pesos: En les categories Cadet, Junior i Sènior els oficials.
En Pre-Cadet: -20, -22, -24, -26, -28, -31, -34, -37, -40, -45, -50 i +50 Kg per a masculí i femení.

(Com és normal en molts dels campionats no oficials i per donar cabuda i facilitar l’accés a la competició, es recorda que si en algun pes no hi ha més d’un participant s’agruparà al pes superior o inferior depenent del nombre de participants).

Pesatge:
Es realitzarà el dissabte 30 d’abril de 16 a 20 hores a l’hotel Gran Duc-Marina d'Or, o en el Pavelló Poliesportiu el mateix diumenge 1 de maig de 8 a 9 del matí.
No podrà participar ningú que no s’hagi pesat, en cas contrari serà eliminat de les lliguetes.

El pesatge es realitzarà vestit amb el dobok, sense calçat i amb un marge màxim de 1.5 Kg.

Proteccions:
Les reglamentàries segons la F.E.T.
S’utilitzaran els protectors electrònics DAEDO per a totes les categories, per tant cada competidor haurà de portar els seus propis protectors dempeus Daedo.

Telèfon de contacte o per ampliar informació: 630 93 76 36
Fax: 96 438 64 29.

La circular complerta AQUÍ.

dijous, 10 de febrer del 2011

Campionat d’ Espanya Absolut de Taekwondo. Les Imatges.

Fotografia: © Tkd Images

Com sempre, el nostre amic Christian Colmenero ha fet publiques les fotografies del Campionat d’Espanya Absolut 2011.

Podeu accedir a la seva visualització a través de l’enllaç de la F.E.T AQUÍ.

O des de la web del seu autor AQUÍ.

Per experiència, Taekwondo Banyoles us recomana adquirir les que us interessin, doncs el servei que ofereix es molt senzill i teniu per sempre un record amb molta qualitat. A més teniu la opció de poder-les triar en diferents formats i a preus realment assequibles.

Per més informació, podeu enviar-li un e-mail a en Christian a través del seu correu de Tkd Images i us atendrà amb molta amabilitat:

dimarts, 8 de febrer del 2011

Campionat d’ Espanya Absolut de Taekwondo. El Ressò a Casa

Ens ha alegrat que la Web de la UFEC, Unió de Federacions Esportives de Catalunya, se’n fes ressò dels resultats aconseguits pel combinat català aquest dissabte en el Campionat d’ Espanya Absolut.

Segons la UFEC:

La Selecció Catalana arrasa en el Campionat d’Espanya.

Alacant va acollir el passat dissabte el Campionat d’Espanya Absolut, on la Selecció Catalana que va obtenir uns excel•lents resultats, tant a la categoria masculina com a la femenina, classificant-se per 10 de les 16 finals possibles.

Amb aquests bons resultats, queda garantida la classificació de molts esportistes catalans de cara a les properes fites: Open Internacionals i el Campionat del Món que tindrà lloc a principis del mes de maig a Corea.

En total, els catalans van aconseguir quinze medalles: 3 d’or, 7 d’argent i 5 de bronze. Les medalles d’or van ser per a Joel González (Tae Sport Vilafant) en mosca, Elena Gómez (Hermanos Argudo) en mig i Jaume Martínez (Bam Chum) en pesat.

Pel que fa a les d’argent, aquestes les van aconseguir Laura Cejas (Toledo Dong Yang) en mosca, Janira Rivera (Talma Hospitalet) en gall, Daniel Quesada (Ars Physica) en ploma, Diana Vázquez (Deportivo Fran Martín) en lleuger, Alan de la Rocha (Damian) i Tamara Good (Deportivo Fran Martín) en superlleuger, i Aram Muñoz (Jorsan) en mig.

Finalment, les de bronze van ser per a Raul Montes (Ars Physica) i Sara de Clara (Damian) en mini mosca, Alejandro Suárez (Jan Su Figueres) i Javier Marrón (Jan Su Figueres) en gall i Anna Casabella (TKD Avellaneda) en ploma.

Aquests resultats van permetre a la Selecció Catalana acabar primera a la classificació general.

Podeu llegiu la notícia en el seu format original AQUÍ. 

Amb la mateixa tònica, la Web SportCatalà.com també se’n fa ressò. Clica AQUÍ per llegir-ho.

diumenge, 6 de febrer del 2011

Campionat d’ Espanya Absolut de Taekwondo. La Crònica


Dos Bronzes pel gimnàs, i en la mateixa categoria ens deixen amb un cert regust agredolç a la boca.

Començaven bé les coses ja que els tres components del Jan-Su complien amb els deures i s’enduien les primeres victòries. Odette Quintana s'ha desfet de la representant de Castella la Manxa per 13 a 8, però la sort no ha volgut acompanyar a la banyolina tot i que se l’ha vista molt més segura i agressiva. Quintana ha caigut davant la representant de Madrid per 9 a 11.

Javier Marrón ha trencat les expectatives. Per segon any consecutiu, el absolut d’Espanya se li torna a travessar al de Figueres. Després de endur-se la final fa dos anys, quedar en blanc el darrer i penjar-se el bronze en aquesta edició, Marrón ha deixat escapar una bona oportunitat d’assegurar-se el regnat en aquesta categoria. 5 a 2 contra canàries, 10 a 6 contra Balears i 8 a 10 davant el valencià José Francisco Ramirez (“Pepón”) l’han deixat sense opció de disputar la final.

Alejandro Suárez ha estat el qui també s’ha penjat el bronze en aquesta mateixa categoria. El de Darnius en la seva primera participació en el Sènior estatal ha donat molt bones mostres i sensacions, caient en semifinals després de superar a Euskadi per 10 a 7, Andalusia per 10 a 8, Galícia per 10 a 4 i caure davant el veterà balear José Luis Méndez (“el chino”) en semifinals per 4 a 11.

Precisament de la que podia ser una final entre companys de club s’ha passat a la mateixa del 2010 entre els competidors de València (Ramirez) i Balears (Méndez). Com llavors, i en una de les finals més intenses i vistoses que hem pogut gaudir per la tv, Méndez ha tornat a revalidar el títol en gall.

Catalunya ha brillat en aquesta edició del 2011. S’ha plantat en 10 finals amb un balanç de 3 ors i 8 plates, quedant primers en la general per equips en masculí, segons en femení i primers en la conjunta.

Destacarem l’impressionant paper del rei en mosca, Joel Gonzàlez, que ha tornat a revalidar el títol per tercer any consecutiu, Elena Gomez en mig femení i Jaume Martinez en pesat. També i entre les finals disputades, la plata per Aram Muñoz. El de Cassà s’ha vist les cares en finals contra un dels grans veterans del taekwondo espanyol, el basc Jon Garcia.

A nivell estatal també s’han vist bastants sorpreses, amb favorits fora del podi i amb altres demostrant-se intractables. És el cas de grans com Brigitte Yagüe, Elaia Torrontegui, Estefania Hernandez o la canaria Rosana Simón en femení que han demostrat una altra vegada el bon moment de forma en que es troben revalidant el títol aconseguit el 2010.

EL COMENTARI

Poc acostumats, aquest dissabte la FET ha sorprès a propis i estranys apostant amb força per la informació en viu, per això Taekwondo Banyoles vol felicitar a la F.E.T. pel nou aire donat en el desenvolupament d’aquest campionat.

No seria just ignorar ni reconèixer aquesta nova iniciativa que aquets dissabte a pres el relleu i ha deixat en segon pla als Blogs, al informar del que succeïa en els combats amb resultats i noms dels competidors.

Pel matí, les cròniques que podíem llegir a través de la web de la federació evitaven haver de molestar telefònicament als qui si han pogut anar a Alacant.
I tot i que per la tarda el nivell d’informació potser a baixat una mica, hem tingut la sort de poder seguir part dels combats (sobretot les finals) retransmesos via online gràcies a “Televisión Todo Deporte”.

Si afegim que les imatges estaven contínuament comentades amb detalls pels responsables d’aquesta cadena com per grans coneguts del taekwondo espanyol (Gabriel Esparza, Marco Carreira, José Jesús Marquez “Pepeillo”...), aquest dissabte la visualització en directe ha estat la culpable que no ens moguéssim del davant la pantalla.

Dues han estat, al nostre parer, les raons de pes perquè la retransmissió fos summament atractiva. La primera al facilitar els noms dels competidors que competien a cada moment. La segona i molt més important, la substitució dels crits dels competidors que fins ara ens havíem d’acontentar en les retransmissions, pels punts de vista i impressions dels comentaristes. Aquesta ha estat una de les claus per fer seductora la retransmissió amb l’afegit de ser una bona manera de potenciar i fer atraient el taekwondo, sobretot pels qui el desconeixen o tenen una visió errònia d'aquest esport.

Aquests son bàsicament els motius pels que, des de Taekwondo Banyoles, ens traiem el barret davant l’aposta per part de la Federació espanyola de oferir a tots els amants d’aquest esport la possibilitat de viure amb intensitat i des de la llunyania el Campionat d'Espanya Sènior.

Us deixem, com sempre, els enllaços:

Els Resultats Oficials AQUÍ. (Inserit l’enllaç el 09 de febrer, dia en que s'han fets públics).
Podeu Accedir a la Web de la Federació Espanyola de Taekwondo i veure tots els detalls fins ara sobre el Campionat d’Espanya Sènior AQUÍ. 

dijous, 3 de febrer del 2011

Campionat d’ Espanya Absolut de Taekwondo 2011.


Aquest dissabte 5 de febrer, Alacant acull una nova edició del Campionat d’Espanya Absolut de Taekwondo 2011.

Amplia participació catalana amb un grapat d’esportistes gironins, abanderats per Joel Gonzalez (actual campió d’Espanya, d’Europa i del Món en categoria mosca). El del Tae-Sport Vilafant buscarà reafirmar-se pel campionat mundial i el pre-olímpic classificatori per Londres 2012.

El figuerenc del Jan-Su, Javier Marrón (bronze campionat del Món) intentarà refer-se i treure’ls l’espina de la edició de l’any passat en categoria gall. L’acompanyaran, també del Jan-Su, la banyolina Odette Quintana i el darniuenc Alejandro Suarez.

El club Joans Tkd de Roses aportarà tres dels seus grans esportistes, Anna Jorquera i els germans Aguilar, en Mario i en Carlos.

Tancarà la llista Aram Muñoz. El de Cassà és un dels altres destacats a tenir en compte en aquest campionat.

Taekwondo Banyoles desitja el millor per a tots ells.

Us deixem els enllaços disponibles fins ara sobre aquest campionat i esperem que la F.E.T. faci públics també els horaris dels corresponents pesos i categories en breu:

La Circular AQUÍ.
Talles i Potències Protectors Electrònics AQUÍ.

Trelleborg Open 2011

En el mateix cap de setmana que es celebra el Campionat d’Espanya Absolut de Taekwondo, molt més al nord i fora de la península es disputa també un dels grans clàssics europeus: l’Obert de Trelleborg (Suècia).

Confirmats 41 països participants, amb més de 1000 competidors de 150 equips, la vintena edició d’aquest Open, classificat com a categoria A, dóna el tret de sortida en les competicions en el vell continent.
A pesar que la setmana passada encara es parlava d’enviar una representació en aquest campionat, al final i per diferents motius, no s’ha cregut convenient efectuar aquesta sortida.

L'Enllaç a la Circular AQUÍ.
L'Enllac a la Web Oficial AQUÍ. 

dimarts, 1 de febrer del 2011

Campionat de Catalunya Cadet de Taekwondo. Els Resultats

Celebrat aquest diumenge 30 de Gener al pavelló de La Mar Bella de Barcelona.
Un or i dues plates resultats finals dels representants del gimnàs.

En femení (mini mosca) Nerea Lopez ha aconseguit la segona posició després de caure en la final contra Nadia Garrido (Arboç).

En masculí (lleuger) les dues primeres posicions les han aconseguit José Luis Lupiañez (plata) després que Boulaye Diarra (or) el superés en una disputada final entre companys de club.

Soumaya Belkir no pogut millorar el bronze de l’any passat al caure en el primer combat. Destacarem també la participació per primera vegada en categoria cadet de Sofia Viana, Soufiane Belkir i Jonathan Casado que tot i el bon paper demostrat no han pogut passar a semifinals.

El Gimnàs Jan-Su ha quedat segon per equips en categoria masculina.

L’Enllaç als Resultats Oficials AQUÍ.