diumenge, 6 de febrer del 2011

Campionat d’ Espanya Absolut de Taekwondo. La Crònica


Dos Bronzes pel gimnàs, i en la mateixa categoria ens deixen amb un cert regust agredolç a la boca.

Començaven bé les coses ja que els tres components del Jan-Su complien amb els deures i s’enduien les primeres victòries. Odette Quintana s'ha desfet de la representant de Castella la Manxa per 13 a 8, però la sort no ha volgut acompanyar a la banyolina tot i que se l’ha vista molt més segura i agressiva. Quintana ha caigut davant la representant de Madrid per 9 a 11.

Javier Marrón ha trencat les expectatives. Per segon any consecutiu, el absolut d’Espanya se li torna a travessar al de Figueres. Després de endur-se la final fa dos anys, quedar en blanc el darrer i penjar-se el bronze en aquesta edició, Marrón ha deixat escapar una bona oportunitat d’assegurar-se el regnat en aquesta categoria. 5 a 2 contra canàries, 10 a 6 contra Balears i 8 a 10 davant el valencià José Francisco Ramirez (“Pepón”) l’han deixat sense opció de disputar la final.

Alejandro Suárez ha estat el qui també s’ha penjat el bronze en aquesta mateixa categoria. El de Darnius en la seva primera participació en el Sènior estatal ha donat molt bones mostres i sensacions, caient en semifinals després de superar a Euskadi per 10 a 7, Andalusia per 10 a 8, Galícia per 10 a 4 i caure davant el veterà balear José Luis Méndez (“el chino”) en semifinals per 4 a 11.

Precisament de la que podia ser una final entre companys de club s’ha passat a la mateixa del 2010 entre els competidors de València (Ramirez) i Balears (Méndez). Com llavors, i en una de les finals més intenses i vistoses que hem pogut gaudir per la tv, Méndez ha tornat a revalidar el títol en gall.

Catalunya ha brillat en aquesta edició del 2011. S’ha plantat en 10 finals amb un balanç de 3 ors i 8 plates, quedant primers en la general per equips en masculí, segons en femení i primers en la conjunta.

Destacarem l’impressionant paper del rei en mosca, Joel Gonzàlez, que ha tornat a revalidar el títol per tercer any consecutiu, Elena Gomez en mig femení i Jaume Martinez en pesat. També i entre les finals disputades, la plata per Aram Muñoz. El de Cassà s’ha vist les cares en finals contra un dels grans veterans del taekwondo espanyol, el basc Jon Garcia.

A nivell estatal també s’han vist bastants sorpreses, amb favorits fora del podi i amb altres demostrant-se intractables. És el cas de grans com Brigitte Yagüe, Elaia Torrontegui, Estefania Hernandez o la canaria Rosana Simón en femení que han demostrat una altra vegada el bon moment de forma en que es troben revalidant el títol aconseguit el 2010.

EL COMENTARI

Poc acostumats, aquest dissabte la FET ha sorprès a propis i estranys apostant amb força per la informació en viu, per això Taekwondo Banyoles vol felicitar a la F.E.T. pel nou aire donat en el desenvolupament d’aquest campionat.

No seria just ignorar ni reconèixer aquesta nova iniciativa que aquets dissabte a pres el relleu i ha deixat en segon pla als Blogs, al informar del que succeïa en els combats amb resultats i noms dels competidors.

Pel matí, les cròniques que podíem llegir a través de la web de la federació evitaven haver de molestar telefònicament als qui si han pogut anar a Alacant.
I tot i que per la tarda el nivell d’informació potser a baixat una mica, hem tingut la sort de poder seguir part dels combats (sobretot les finals) retransmesos via online gràcies a “Televisión Todo Deporte”.

Si afegim que les imatges estaven contínuament comentades amb detalls pels responsables d’aquesta cadena com per grans coneguts del taekwondo espanyol (Gabriel Esparza, Marco Carreira, José Jesús Marquez “Pepeillo”...), aquest dissabte la visualització en directe ha estat la culpable que no ens moguéssim del davant la pantalla.

Dues han estat, al nostre parer, les raons de pes perquè la retransmissió fos summament atractiva. La primera al facilitar els noms dels competidors que competien a cada moment. La segona i molt més important, la substitució dels crits dels competidors que fins ara ens havíem d’acontentar en les retransmissions, pels punts de vista i impressions dels comentaristes. Aquesta ha estat una de les claus per fer seductora la retransmissió amb l’afegit de ser una bona manera de potenciar i fer atraient el taekwondo, sobretot pels qui el desconeixen o tenen una visió errònia d'aquest esport.

Aquests son bàsicament els motius pels que, des de Taekwondo Banyoles, ens traiem el barret davant l’aposta per part de la Federació espanyola de oferir a tots els amants d’aquest esport la possibilitat de viure amb intensitat i des de la llunyania el Campionat d'Espanya Sènior.

Us deixem, com sempre, els enllaços:

Els Resultats Oficials AQUÍ. (Inserit l’enllaç el 09 de febrer, dia en que s'han fets públics).
Podeu Accedir a la Web de la Federació Espanyola de Taekwondo i veure tots els detalls fins ara sobre el Campionat d’Espanya Sènior AQUÍ.