dissabte, 30 d’octubre del 2010

Campionat d’Europa 2010 per Equips. El Primer Dia.

Impressionant el començament de la participació estatal en aquest campionat. El primer dels temuts enfrontaments davant Turquia s’ha inclinat cap al costat espanyol en masculí (demà el repte és per a l’equip femení).

Les primeres seleccions que han provat el potencial dels ibèrics han estat la italiana en masculí i la ucraïnesa en femení. Les dues han sucumbit davant un equip molt ferm i segur sobre del tatami.

Els nois s’han imposat en el global contra Itàlia per 3 a 1 gràcies a les victòries de Cesar Mari conta Steeven Baglivo per 12 a 7, de Javier Marrón contra Gabriele Crisafulli per 9 a 2 i de Nicolas Garcia en el punt d’or (2 a 2) contra Pacifico Laezza. Jon Garcia ha perdut davant Leonardo Basile per 6 a 7.

Les noies també han repetit el mateix resultat en el global contra Ucraïna (3 a 1) després de imposar-se Estefania Hernandez a Iuliia Podolian per 6 a 1, Tamara Good a Dar'ya Yakovleva per 3 a 2 i Rosana Simón a Maryna Konieva per 9 a 0. Briguitte Yagüe ha caigut contra Ganna Soroka per 3 a 5.

La segona ronda contra Holanda, tant en masculí com en femení s’ha saldat també amb el mateix resultat de 3 a 1 en el global.

Victòries en homes per Javier Marrón contra Djordy Janmaat per 14 a 8, Cesar Mari contra Zohri Rafia per 14 a 1 i Nicolas Garcia al retirar-se Ayyoub Ennadiri. Jon Garcia ha perdut contra Ferry Greevink (3 a 4).

En dones, Brigitte Yagüe s’ha tret l’espina davant Khadija El Baroud per 9 a 1, Estefania Hernandez al no presentar-se la seva contrincant i Rosana Simón al superar a Reshmie Oogink per 6 a 1. Tamara Goog, ha perdut amb Joyce Van Baaren, en el punt d’or desprès de l’empat a 2.

Davant Turquia, l’equip masculí no s’ha deixat sorprendre i s’ha imposat finalment per 3 a 1. Javier Marrón a guanyat a Firat Pozan per 3 a 2, Nicolas Garcia a Bahri Tanrikulu per 12 a 7 i Jon Garcia a Soner Pinarcik per 9 a 3. Cesar Mari no ha pogut amb Servet Tazegul (14 a 2).

Demà diumenge, l’equip femení obrirà la competició a les 9 del matí contra Turquia, buscant el passi a quarts de final.

Els Enllaços:
Els Resultats d’aquest dissabte AQUÍ.
El Rànquing per països AQUÍ.
La Competició per demà diumenge AQUÍ.
 

Campionat d'Espanya per a Clubs 2010. La Data

Ja hem sortit de dubtes.
Com a mínim a mitges.
La F.E.T. finalment ha confirmat la data del Campionat d'Espanya per a Clubs i tal com es remorejava en els ambients taekwondistics, passa del 13 de novembre a l'11 de desembre (a Catalunya és una setmana abans del campionat Sènior).
Això si, encara falta concretar quin lloc serà l’escollit (o qui s’ha ofert per dur-ho a terme). Segons la F.E.T. “Una vegada es tanquin els detalls amb la ciutat organitzadora, s’enviarà la circular informativa a totes les territorials”

Fent un ràpid cop d’ull a aquesta cita en què el mateix dia s’aprofita per realitzar la primera Copa President, creiem que aquesta improvisació (obligada pels dies que queden abans d’acabar l’any) per part de l’espanyola portant un campionat en plena setmana d’exàmens pot passar factura de participació en molts dels participants joves.

Referent a la primera edició de la Copa President, tant Taekwondo Banyoles com el col•lectiu al que s’ha consultat, ignoren a hores d’ara en quin format (combat, tècnica), quines categories o edats i qui podrà participar en aquest nou campionat que creiem inoportú (a pesar que caldrà veure com és), i més si es fa coincidir precisament amb el Campionat d’Espanya per a Clubs, un esdeveniment que el 2009 va acollir en la mateixa competició, combats en totes les categories (Cadet, Júnior i Sènior), el Campionat d'Espanya per Clubs d’exhibició (Infantil i Adults) i el Campionat d'Espanya per Clubs de Hapkido.

Estarem a l’espera de més notícies o novetats relacionades amb aquest tema.

Campionat d’Europa per Equips

Les crítiques o punts de vista que Taekwondo Banyoles realitza puntualment sobre aquest esport intenten sempre buscar la vesant positiva pretenent construir un pont entre els defectes i mancances i el tracte que es dóna a tots els amants d’aquest esport.

Hem cercat informació a través de la web i fimalment l'hem trobada (igual que l’any passat, els correus enviats a la federació de taekwondo d’Azerbaidjan no han tingut resposta i veient el tarannà no esperem que la del Marroc tampoc ens doni explicacions sobre la copa del mediterrani). 
Això torna a demostrar que qui té la potestat per exigir uns mínims (en aquest cas l’europea) no està a l’alçada de les seves obligacions.
No podem tirar els coets cap a fora perquè, de fet, el problema ja radica i comença amb les pròpies federacions de molts països.
Tampoc podem admetre ni conformar-nos en esperar informació moltes vegades amb massa parcialitat, i sobretot amb molt retard (de vegades és escandalós veure informació sobre un campionat el dia abans o en el pitjor dels casos, el resum una setmana més tard). Per això és de vital importància recolzar i exigir que aquesta teranyina, malla, xarxa o com es vulgui dir, que és internet, sigui una assignatura obligada per a totes les administracions (llegeixi's federacions) del taekwondo.

Que un esport olímpic brilli per la seva manca d'informació, mala imatge reflecteix a la resta dels esports.

Com hem dit i defensat moltes vegades, el respectable (esportistes, familiars, simpatitzants o clubs) mereixem molt més que una mica de respecte, perquè al final, aquest esport es manté i sosté gràcies al sacrifici del conjunt de tots ells.

Feta aquesta introducció, al final i gràcies una altra vegada a TAEKOPLAN (no ens oblidem que malgrat oferir gratuïtament en el seu web informació, aquesta ha estat prèviament contractada per algun club o federació) hem pogut accedir a l'amagada circular sobre les regles i el sorteig.

Resumirem els països participants en masculí: Alemanya, Azerbaijan, Dinamarca, Espanya França, Geòrgia, Itàlia, Holanda, Polònia, Russia i Turquia.
En femení hi ha lleugers canvis: Són els mateixos menys Dinamarca, el canvi de Bielorússia per Geòrgia i amb dos països més, Suècia i Ucraïna.

Els països han quedat agrupats de la següent manera:

En Masculí:
A: Turquia, Espanya, Itàlia i Holanda
B: Rússia, Alemanya, França i Polònia
C: Azerbaidjan, Dinamarca i Geòrgia

En femení:
A: França, Rússia, Alemanya i Polònia
B: Turquia, Espanya, Holanda i Ucraïna
C: Azerbaidjan, Bielorússia i Suècia

La sort ha decidit que dues de les potències s'enfrontin tant en masculí com en femení: El duel de Turquia contra Espanya està una altra vegada servit.

Els Enllaços:
La Circular AQUÍ.
El Sorteig AQUÍ.