dissabte, 30 d’octubre del 2010

Campionat d’Europa per Equips

Les crítiques o punts de vista que Taekwondo Banyoles realitza puntualment sobre aquest esport intenten sempre buscar la vesant positiva pretenent construir un pont entre els defectes i mancances i el tracte que es dóna a tots els amants d’aquest esport.

Hem cercat informació a través de la web i fimalment l'hem trobada (igual que l’any passat, els correus enviats a la federació de taekwondo d’Azerbaidjan no han tingut resposta i veient el tarannà no esperem que la del Marroc tampoc ens doni explicacions sobre la copa del mediterrani). 
Això torna a demostrar que qui té la potestat per exigir uns mínims (en aquest cas l’europea) no està a l’alçada de les seves obligacions.
No podem tirar els coets cap a fora perquè, de fet, el problema ja radica i comença amb les pròpies federacions de molts països.
Tampoc podem admetre ni conformar-nos en esperar informació moltes vegades amb massa parcialitat, i sobretot amb molt retard (de vegades és escandalós veure informació sobre un campionat el dia abans o en el pitjor dels casos, el resum una setmana més tard). Per això és de vital importància recolzar i exigir que aquesta teranyina, malla, xarxa o com es vulgui dir, que és internet, sigui una assignatura obligada per a totes les administracions (llegeixi's federacions) del taekwondo.

Que un esport olímpic brilli per la seva manca d'informació, mala imatge reflecteix a la resta dels esports.

Com hem dit i defensat moltes vegades, el respectable (esportistes, familiars, simpatitzants o clubs) mereixem molt més que una mica de respecte, perquè al final, aquest esport es manté i sosté gràcies al sacrifici del conjunt de tots ells.

Feta aquesta introducció, al final i gràcies una altra vegada a TAEKOPLAN (no ens oblidem que malgrat oferir gratuïtament en el seu web informació, aquesta ha estat prèviament contractada per algun club o federació) hem pogut accedir a l'amagada circular sobre les regles i el sorteig.

Resumirem els països participants en masculí: Alemanya, Azerbaijan, Dinamarca, Espanya França, Geòrgia, Itàlia, Holanda, Polònia, Russia i Turquia.
En femení hi ha lleugers canvis: Són els mateixos menys Dinamarca, el canvi de Bielorússia per Geòrgia i amb dos països més, Suècia i Ucraïna.

Els països han quedat agrupats de la següent manera:

En Masculí:
A: Turquia, Espanya, Itàlia i Holanda
B: Rússia, Alemanya, França i Polònia
C: Azerbaidjan, Dinamarca i Geòrgia

En femení:
A: França, Rússia, Alemanya i Polònia
B: Turquia, Espanya, Holanda i Ucraïna
C: Azerbaidjan, Bielorússia i Suècia

La sort ha decidit que dues de les potències s'enfrontin tant en masculí com en femení: El duel de Turquia contra Espanya està una altra vegada servit.

Els Enllaços:
La Circular AQUÍ.
El Sorteig AQUÍ.