dimecres, 21 de juliol del 2010

Copa del Món per Equips 2010. Espanya Sub-Campiona del Món

 L'equip masculí Sub-Campió del Món (Foto WTF)

“Una flor no fa estiu, ni dues, primavera”.
Es la clàssica dita que avui podríem aplicar-la per explicar el que ha passat.
S’ha estat a un pas de aconseguir-ho, i tot i que ens hem hagut de acontentar amb el subcampionat del Món, després de veure la actuació del empordanès, un cada cop té menys dubtes de què i qui és Joel Gonzalez quan està al damunt del tatami.

Espanya 3, Xina 0.
Obria el teló en quarts de final Nicolas Garcia i sense gaires problemes ha aconseguit la primera victòria (9 a 3), tot seguit Joel Gonzalez continuava fent de les seves (20 a 8) i finalment Jon Garcia segellava el pas a semifinals al guanyar per 4 a 1 (amb les tres victòries no ha estat necessari fer el quart combat ja que el passi ja estava assegurat).

La semifinal davant Corea ha tingut un altre caire. Mentre Jon Garcia (6 a 0) i Joel Gonzalez (10 a 1) complien amb els deures, les derrotes de Nicolas Garcia (3 a 6) i Cesar Mari (6 a 10) han complicat la situació obligant a fer un combat extra de desempat. La sort ha decidit que fos Joel l’escollit en el que pesava la responsabilitat de plantar Espanya a la final, cosa que el català ha rubricat amb un 4 a 0.

Malauradament, en la gran final contra Iran només un dels quatre (per variar Gonzalez) ha aconseguit guanyar.
Lògicament la sola consecució de Joel (10 a 1) no ha estat suficient i Espanya s’ha hagut de acontentar amb aquesta segona plaça després de la resta de resultats: Nicolas Garcia (6 a 7), Jon Garcia (4 a 8) i Cesar Mari (0 a 4).

La classificació final en masculí l’ha encapçalada Iran, Espanya segona i les terceres posicions per Turquia i Corea.
En femení el primer lloc en la classificació ha estat per Corea, segon per Xina i els bronzes per Tailàndia i Turquia.

Tot i que el més important no era ser el millor en individual si no en la suma dels resultats del col•lectiu, si destacarem l’impressionant paper del de Vilafant que no ha perdut cap dels combats i ha tornat a encisar a tothom amb el seu taekwondo.

dilluns, 19 de juliol del 2010

Copa del Món per Equips 2010. El Tercer Dia.

Sorprenentment i contra el pitjor dels pronòstics, les fèmines avui ha rebut una dolorosa desfeta per part de les tailandeses, i, tot i que els marcadors finals han estat molt ajustats, aquests han decantat la balança cap el costat no desitjat. Cap de les quatre representants han pogut imposar-se a les seves rivals i Espanya a sumat la primera derrota en aquesta copa que, amb la combinació dels resultats dels altres grups, obliga a dir adéu al somni d’entrar a disputar la ronda de quarts .

Brigitte Yague (1 a 3), Estefania Hernandez (2 a 3), Lua Piñeiro (perd en el punt d’or desprès del 0 a 0) i Rosana Simón (que també ha perdut en el punt d’or al acabar el combat amb empat a 0) no han tingut el dia i han acabat com a segones en el grup B, darrera de Tailàndia i davant de Uzbekistan i el Regne Unit.

Per sort, encara tenim temps a somiar. Perquè avui també hi ha hagut lloc per la vessant positiva, i aquesta ens l’han donada els representants masculins. Davant la Xina Taipei, Espanya ha aconseguit el resultat final de 3 a 1 gràcies a les victòries de Joel Gonzalez (7 a 6), Cesar Mari (7 a 3) i Jon Garcia (3 a 0). Nicolas Garcia ha caigut per la mínima (10 a 11).

Amb el triomf d’avui, Espanya ha superat les preliminars com a capdavantera, en el grup C en masculí davant la Xina Taipei, Dinamarca i Austràlia.

Demà comença la prova de foc per a les nacions que han aconseguit passar a quarts en masculí: Iran contra Rússia, Estats Units contra Turquia, Espanya contra el país amfitrió (la Xina) i finalment la Xina Taipei contra Corea.

En femení els països que han aconseguit el passi són: Corea contra Mèxic, Rússia contra Tailàndia, Xina contra França i Estats Units contra Turquia.

Us deixem l’enllaç a les lliguetes finals AQUÍ.
...i els resultats amb les classificacions finals de les preliminars AQUÍ.

diumenge, 18 de juliol del 2010

Copa del Món per Equips 2010. El Segon Dia


Continua el bon paper dels desplaçats a la Xina. Tot i la derrota avui de una de les favorites (tothom és humà), el que compte és el resultat global, i aquest ha tornat a ser positiu per les aspiracions dels nostres esportistes.

En femení Espanya s’ha enfrontat contra Uzbekistan amb el resultat final de 3 victòries a 1. Comoditat tant per la basca Elaia Torronyegui (11 a 1) com per la gallega Estefania Hernandez (8 a 1). La també gallega Lua Piñero també s’ha imposat en el punt d’or desprès del empat a 1 mentre que la sorpresa ha saltat al veure a la canària Rosana Simón perdre per 2 a 9.

En masculí Austràlia ha caigut per 1 a 3. El català Joel Gonzalez continua orbitant en un altra planeta i no ha deixat cap opció al seu rival (12 a 2), com tampoc ho ha fet el canari Nicolas Garcia (8 a 3) i el basc Jon Garcia (4 a 2). Eric Garcia no ha pogut repetir el resultat d’ahir i ha perdut per la mínima (4 a 5).

En el darrer dia de preliminars les noies els hi toca lluitar contra el combinat tailandès mentre que la Xina serà la rival a superar en masculí.

dissabte, 17 de juliol del 2010

Copa del Món per Equips 2010. El Primer Dia.

La Cerimònia Inaugural (Foto WTF)

La Copa del Món de Taekwondo ha encetat la competició aquest dissabte amb la participació de la esquadra espanyola.
Aquesta forma part dels 19 equips masculins i 20 equips femenins que amb un total de 210 atletes, entre ells, els 10 millors classificats en el Rànquing de la WTF, no han acabat de omplir les expectatives de la mundial d’ arribar als 24 equips previstos tant en masculí com en femení.

Les seleccions en masculí són : Austràlia, Azerbaidjan, Corea, Dinamarca, Egipte, Espanya, Estats Units, Iran, Jordània, Kazakhstan, Mèxic, Regne Unit, Rússia, Senegal, Tailàndia, Turquia, Uzbekistan, Xina i Xina Taipei.

En femení els equips són els següents: Austràlia, Corea, Espanya, Estats Units, França, Iran, Jordània, Kazakhstan, Marroc, Mèxic, Regne Unit, Rússia, Senegal, Tailàndia, Turquia, Tunísia, Uzbekistan, Vietnam, Xina i Xina Taipei.

El primer assalt del combinat estatal aquest dissabte ha tingut com a rivals la selecció del Regne Unit en femení i la de Dinamarca en masculí.

Els resultats han estat els següents:

Femení: Espanya 2 - Regne Unit 2. Brigitte Yague ha guanyat per 10 a 0 i Rosana Simón ha superat ronda per decisió arbitral. Andrea Rica ha caigut per 5 a 11 i Tamara Good per 0 a 5.

Masculí: Espanya 3 - Dinamarca 1. Joel Gonzalez ha guanyat per 9 a 1, com també Cesar Mari per 8 a 3 i Nicolas Garcia que ha fet el mateix per 6 a 3. Jon Garcia ha caigut en el punt d’or després de l’empat a 4.

La Classificació general en el Grup C en masculí és la següent:
Xina, Espanya, Dinamarca i Austràlia.

I en el Grup B que correspon al femení:
Tailàndia, Regne Unit, Espanya i Uzbekistan.

Disposeu dels vídeos dels combats en la Web de la Tv de la Federació Mundial de Taekwondo. L’enllaç AQUÍ.

Copa del Món per Equips 2010

La poca activitat de l’estiu que genera el taekwondo, té les postres de una farcida temporada a la ciutat xinesa de Urumqi on es celebra la Copa del Món per equips de Taekwondo. 

Després de que en la darrera edició, Espanya es veiés obligada a baixar del carro de l’èxit degut a uns discrets resultats, aquest any l’esdeveniment s’afronta amb uns aires més esperançadors, degut en part, a la llista dels seleccionats que hi participen: 

En masculí, el nom del empordanès Joel Gonzalez (-58 kg) ja és un motiu més que suficient perquè els rivals comencin a tremolar. L’acompanyen Eric Garcia i Cesar Mari en -68kg, Nicolas Garcia en -80kg i Jon Garcia en més de 80 kg.

En femení la presència de, sobretot, dues de les actuals millors taekwondistes del moment també referma la creença de que aquest any es poden aconseguir bons resultats: Ens referim a Brigitte Yagué (-49 kg) i Rosana Simón (+68 kg) amb la col•laboració de Elaia Torrontegui (-49 kg), Andrea Rica i Estefanía Hernández (-57 kg) i finalment Tamara Goog i Lua Piñeiro en meny 67 kg.

La competició comença aquest dissabte dia 17 amb les eliminatòries. Aquestes s’allargaran dos dies més (fins el 19). A partir del 20, el desenllaç amb els quarts, semifinals i finals. 

Us deixem l’enllaç al programa d’activitats AQUÍ.   

En altre àmbit, recordar que aquesta vegada els protectors electrònics escollits son els Lajust. 

La decisió de utilitzar la tecnologia coreana va ser presa quan la Federació Mundial de Taekwondo va fer una recomanació a la comissió per l’ús del sistema Lajust el darrer 2 de juliol. El Comitè va respondre dient que "nosaltres respectarem la recomanació de la WTF ". 

La guerra oberta dels protectors (i els interessos econòmics que comporten) continua oberta, doncs depenent de com funciona aquest sistema durant la Copa del Món, pot ser un gran pas per ajudar a decidir quina marca s’utilitzarà per als propers Jocs Olímpics de Londres el 2012.

dilluns, 5 de juliol del 2010

11è Campionat del Món Universitari: El Resum

L'Equip al complert (Foto Federació Espanyola de Taekwondo)

A la ratlla de la dotzena...

A una s’ha quedat la delegació espanyola per aconseguir la dotzena de medalles en aquesta onzena edició del Campionat del Món Universitari.

Començava la recollida el dimecres dia 30 la tècnica, amb 2 ors, 1 plata i 2 bronzes.

Mikel Martinez i Laura Kim en categoria individual han estat els primers en penjar-se l’or. Tots dos han sumat una nova medalla (plata) en parella, mentre que Mikel Martinez, Jon Monreal i Alez Elizalde en trio masculí i Patricia, Maria Teresa i Emma Camino en trio femení han sumat els respectius bronzes.

El dijous el considerat plat fort de la competició, i no perquè els altres dies estiguessin “descafeïnats”: Senzillament el torn en els combats tenia l’al•licient de que fos encetat amb dos dels clars i temuts favorits. Ens referim al català Joel Gonzàlez (-58 kg) i a la Canària Rosana Simón (+ 73 kg), que han tornat demostrar l’impressionant moment de glòria en que es troben. Tos dos han aconseguit l’or amb la complicitat de la plata de Mikel Bernal (+ 87 kg).

La resta dels dies fins diumenge han estat un continuat degoteig de podis, el divendres una nova medalla de plata per la també catalana Leire Matute (-73 kg), el dissabte bronze per la gallega Estefania Hernández (- 62 kg), tancant finalment el diumenge el bronze del també galleg Fernando Rascado (+ 80 kg).

Amb aquests resultats Espanya ha estat segona en el còmput global en masculí (per ordre, Corea, Espanya i Iran), tercera en femení (Corea, Xina Taipei i Espanya) mentre que en la classificació general ha estat segona (Corea, Espanya i la Xina Taipei).

Més informació a la Web de la F.E.T. o la Web Oficial on podreu trobar les lliguetes amb resultats.