dimecres, 21 de juliol del 2010

Copa del Món per Equips 2010. Espanya Sub-Campiona del Món

 L'equip masculí Sub-Campió del Món (Foto WTF)

“Una flor no fa estiu, ni dues, primavera”.
Es la clàssica dita que avui podríem aplicar-la per explicar el que ha passat.
S’ha estat a un pas de aconseguir-ho, i tot i que ens hem hagut de acontentar amb el subcampionat del Món, després de veure la actuació del empordanès, un cada cop té menys dubtes de què i qui és Joel Gonzalez quan està al damunt del tatami.

Espanya 3, Xina 0.
Obria el teló en quarts de final Nicolas Garcia i sense gaires problemes ha aconseguit la primera victòria (9 a 3), tot seguit Joel Gonzalez continuava fent de les seves (20 a 8) i finalment Jon Garcia segellava el pas a semifinals al guanyar per 4 a 1 (amb les tres victòries no ha estat necessari fer el quart combat ja que el passi ja estava assegurat).

La semifinal davant Corea ha tingut un altre caire. Mentre Jon Garcia (6 a 0) i Joel Gonzalez (10 a 1) complien amb els deures, les derrotes de Nicolas Garcia (3 a 6) i Cesar Mari (6 a 10) han complicat la situació obligant a fer un combat extra de desempat. La sort ha decidit que fos Joel l’escollit en el que pesava la responsabilitat de plantar Espanya a la final, cosa que el català ha rubricat amb un 4 a 0.

Malauradament, en la gran final contra Iran només un dels quatre (per variar Gonzalez) ha aconseguit guanyar.
Lògicament la sola consecució de Joel (10 a 1) no ha estat suficient i Espanya s’ha hagut de acontentar amb aquesta segona plaça després de la resta de resultats: Nicolas Garcia (6 a 7), Jon Garcia (4 a 8) i Cesar Mari (0 a 4).

La classificació final en masculí l’ha encapçalada Iran, Espanya segona i les terceres posicions per Turquia i Corea.
En femení el primer lloc en la classificació ha estat per Corea, segon per Xina i els bronzes per Tailàndia i Turquia.

Tot i que el més important no era ser el millor en individual si no en la suma dels resultats del col•lectiu, si destacarem l’impressionant paper del de Vilafant que no ha perdut cap dels combats i ha tornat a encisar a tothom amb el seu taekwondo.