dissabte, 17 de juliol del 2010

Copa del Món per Equips 2010

La poca activitat de l’estiu que genera el taekwondo, té les postres de una farcida temporada a la ciutat xinesa de Urumqi on es celebra la Copa del Món per equips de Taekwondo. 

Després de que en la darrera edició, Espanya es veiés obligada a baixar del carro de l’èxit degut a uns discrets resultats, aquest any l’esdeveniment s’afronta amb uns aires més esperançadors, degut en part, a la llista dels seleccionats que hi participen: 

En masculí, el nom del empordanès Joel Gonzalez (-58 kg) ja és un motiu més que suficient perquè els rivals comencin a tremolar. L’acompanyen Eric Garcia i Cesar Mari en -68kg, Nicolas Garcia en -80kg i Jon Garcia en més de 80 kg.

En femení la presència de, sobretot, dues de les actuals millors taekwondistes del moment també referma la creença de que aquest any es poden aconseguir bons resultats: Ens referim a Brigitte Yagué (-49 kg) i Rosana Simón (+68 kg) amb la col•laboració de Elaia Torrontegui (-49 kg), Andrea Rica i Estefanía Hernández (-57 kg) i finalment Tamara Goog i Lua Piñeiro en meny 67 kg.

La competició comença aquest dissabte dia 17 amb les eliminatòries. Aquestes s’allargaran dos dies més (fins el 19). A partir del 20, el desenllaç amb els quarts, semifinals i finals. 

Us deixem l’enllaç al programa d’activitats AQUÍ.   

En altre àmbit, recordar que aquesta vegada els protectors electrònics escollits son els Lajust. 

La decisió de utilitzar la tecnologia coreana va ser presa quan la Federació Mundial de Taekwondo va fer una recomanació a la comissió per l’ús del sistema Lajust el darrer 2 de juliol. El Comitè va respondre dient que "nosaltres respectarem la recomanació de la WTF ". 

La guerra oberta dels protectors (i els interessos econòmics que comporten) continua oberta, doncs depenent de com funciona aquest sistema durant la Copa del Món, pot ser un gran pas per ajudar a decidir quina marca s’utilitzarà per als propers Jocs Olímpics de Londres el 2012.