dissabte, 4 de febrer del 2012

El Taekwondo es queda orfe del Campionat d’Hivern Ciutat de Banyoles.


El Cartell de la XX edició tindrà que esperar
L’ajuntament de Banyoles, entitat organitzadora de la prova, ha fet un pas enrere en la seva aposta per potenciar l’esport i no ha volgut que la que hagués estat la 20 edició d’un clàssic que es celebra de manera ininterrompuda a Catalunya tingui (per ara) continuïtat.
El consistori Banyolí, per boca del regidor d’esports, el senyor Jordi Congost, s’han amagat darrera l’excusa de la crisi i manca de pressupost per tirar endavant aquest campionat. A més, el responsable de l’àrea d’esports ha reconegut que la aposta de l’ajuntament passa només per potenciar les proves esportives relacionades amb el rem o piragüisme, les diferents modalitats de maratons (duatló o triatló), les variades vessants de BTT o ciclisme i la natació, entre altres.
Tot i que des del Gimnàs s’ha intentat reduir al màxim les despeses amb diferents propostes per salvar in extremis la que ja podem considerar una desafortunada noticia per un esport com el Taekwondo, l’ajuntament no ha canviat de parer i aquesta mateixa setmana s’ha confirmat la trista notícia: Aquest 2012 el taekwondo es queda orfe del campionat no oficial més veterà de Catalunya.
Potser caldrà esperar un temps i reflexionar, però després de veure aquests darrers anys com des de l’ ajuntament es venia la ciutat de Banyoles com a punt de referència amb el certificat de ciutat turística esportiva per part de la generalitat de Catalunya, després d’escoltar que Banyoles es distingeix per ser una ciutat amb una llarga tradició esportiva, després de veure com aquest passat 2011 el “Consejo Superior de Deportes” va guardonar a títol personal a l’alcalde la medalla de bronze del “Real Orden del Mérito Deportivo” per la seva tasca envers l’esport, després de veure com hi ha una Càtedra d’esport i educació física o que aquest mateix 2011 Banyoles es va convertir en la ciutat catalana de l’esport adaptat degut al gran nombre d’activitats que hi van tenir lloc, un no acaba d’entendre la postura de l’ajuntament i arriba a la sospita que hi ha tractes diferencials en alguns esports. El taekwondo podrà ser un esport minoritari, però és conjuntament amb el judo, les dues úniques arts marcials que són esports olímpics.

Des de aquestes ratlles lamentem profundament la postura presa per l’ajuntament i esperem que a partir d’ara, el consistori prengui consciència de l’importància que és recolzar a tots els esports, sobretot als més petits. Per aquest motiu els encoratgen a buscar formules alternatives i unir esforços per evitar que Banyoles es quedi sense aquest campionat i pugui tornar a ser un punt de referència pels amants dels taekwondo.
Des de la nostra humil condició només ens queda agrair de tot cor a totes aquelles entitats i clubs que des de fa moltes setmanes s’han interessat i preocupat en la que havia de ser la XX edició ininterrompuda del Ciutat de Banyoles.
A tots ells els volem demanar disculpes per l’afectació que suposa a les seves aspiracions esportives ja que a banda de ser un campionat de solera amb la participació de grans campions, també ha estat una immillorable plataforma per a futures promeses dels taekwondo.
Mentre esperem poder-nos tornar a retrobar dins el marc del pavelló poliesportiu de la Draga, aprofitarem l’avinentesa per desitjar a tots els clubs que fan gran al Taekwondo, que aquest 2012 sigui un any ple d’èxits esportius i, alhora, animem a tots els competidors a superar gracies al seu esforç, el sacrifici que suposa practicar un esport individual tan noble.

dimecres, 21 de desembre del 2011

dimarts, 20 de desembre del 2011

Campionat d’Espanya de Taekwondo per a Clubs 2011


Més de mil competidors de tot l’estat han participat en la edició del 2011 del Campionat d’Espanya de Taekwondo per a Clubs.
Categories Cadet, Júnior i Sènior en combat a més de Poomsae (Infantil i Adult), Exhibició (Infantil i Adult) i finalment Hapkido han tingut el seu moment a la capital de la comunitat autònoma de La Rioja. 
El Palau d’esports de La Rioja de Logronyo ha estat la seu per acollir aquest atapeït combinat d’activitats de taekwondo.

Els components del Jan-Su Figueres que han participat en aquest Open per a Clubs han aconseguit tres medalles, dos de plata i una de bronze.

Les figuerenca Zaira Harinero s’ha penjat la plata en Júnior -46kg mentre que la seva companya Nerea Lopez s’ha endut la tercera posició en Cadet -33 kg.

El banyolí Boulaye Diarra ha estat l’únic representant en masculí en penjar-se també una medalla. Concretament, el petit dels Diarra ha aconseguit la plata en Cadet -53 kg

També han participat en aquest Open els empordanesos Jonathan Casado, José Luis Lupiañez, Soufiane Belkhir, Sofia Viana i Soumaya Belkhir en categoria Cadet, Alex Falgas i Alassana Diarra ho han fet en Júnior i Moussa Diarra en Sènior. Tots ells no han pogut aconseguir pujar al podi.

Els Resultats en Cadet AQUÍ.
Els Resultats en Júnior AQUÍ.
Els Resultats en Sènior AQUÍ.
Els Resultats en Poomsae, Exhibició i Hapkido AQUÍ.

dimecres, 14 de desembre del 2011

11è Festival d’Arts Marcials en Benefici de La Marató de TV3


Un altre any més, i des de l’ AJAE (Associació d’arts marcials de l’alt Empordà) en Miquel Riera ens fa partícips de aquesta nova edició del festival en benefici de la Marató de TV3.
 
Aquest 2011, els beneficis de la Marató estan destinats a la Regeneració i Trasplantament d’òrgans i Teixits.
 
Us convidem a participar en aquest esdeveniment, i  sobretot, a col.laborar anònimament en els diferents projectes  solidaris impulsats per la Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 que, enfocats a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties, engeguen cada any un nou repte per avançar en estudis que culminin en solucions per ajudar a qui pateixen alguna mena de malaltia o d’incapacitació que, ara per ara, no tenen curació definitiva.

La Invitació d’aquest any és la següent:

“El proper diumenge 18 de desembre estem preparant el Festival d'Arts Marcials en benefici de LA MARATÓ de TV-3 , en aquesta edició disposarem de tot el Poliesportiu Municipal de Figueres , a on hi muntarem 4 zones d’entrenament , també disposarem d’una zona lúdica amb un inflable per la mainada i uns tallers educatius (pintura , escriptura oriental , jocs , etc.) . En les zones d’entrenament hi realitzarem tota mena d’estils de lluita com per exemple el JUDO , AIKIDO , TAEKWONDO , NAMBUDO , KUNG-FU , TAICHI , JU-JITSU , JIU-JITSU WEBBS , BRAZILIAN , KARATE , KOBUDO , AIKI-JITSU , QWANKIDO , TAING-BANDO , KENDO , IAI-DO , etc.

Els horaris de la matinal són :
09.00 h.  Inici de les inscripcions (Aleví i Sènior)
09.30 h.  Presentació i Escalfament    
09.45 h.  Inici de les classes (Aleví i Sènior)
10.00 h.  Inici de les inscripcions (Benjamí, Pre-benjamí)
10.30 h.  Inici dels tallers (Benjamí i Pre-benjamí)
12.00 h.  Inici de la Classe de Jocs de Lluita (Benjamí i Pre-benjamí)
12.45 h.  Final de les Classes (Aleví i Sènior)
             Final de la Classe de Jocs de Lluita (Benjamí i Pre-benjamí)
12.50 h.  Exhibicions dels diversos estils de lluita (2 minuts cadascuna)
13.15 h.  Cloenda del Festival

Tots els participants realitzarem un donatiu de 10  € per La Marató de TV-3 en el moment de la inscripció . Podrem gaudir de diversos tallers lúdics , i classes per a tots els nivell i totes les edats . Tots hi podem participar encara que no hàgim practicat cap estil de lluita.
Disposarem també de Servei de Bar dirigit per l’escola d’hostaleria del Institut l'Olivar Gran.

COL.LABORA AMB LA MARATÓ , DIU MOLT DE TU !!!

MÉS INFORMACIÓ :
TV 3 

Associació de Judo de l´Alt Empordà 
 

diumenge, 11 de desembre del 2011

Open Internacional de Paris 2011. Els Resultats


Un bronze en Sènior i dos plates i un bronze més en Júnior, decebedor balanç dels 44 esportistes participants en l’Open de Paris.

En sènior -58 kg, només José Francisco Ramirez (Federació Espanyola de Taekwondo) ha aconseguit una medalla, concretament la de bronze.

En Júnior les medalles de plata han estat per Xian Silva Pazos (Federació Gallega de Taekwondo) en -73 kg i la de Jacobo Varela Vazquez (Federació Espanyola de Taekwondo ) en + 73 kg. El bronze l’ha aconseguit Daniel Quesada Barrera (Federació Espanyola de Taekwondo ) en -73 kg.

Els Enllaços:
Les Lliguetes amb Resultats en Sènior AQUÍ.
Els Podis en Sènior AQUÍ.
La Classificació per Equips en Sènior AQUÍ.

Les Lliguetes amb Resultats en Júnior AQUÍ.
Els Podis en Júnior AQUÍ.
La Classificació per Equips en Júnior AQUÍ.

Campionat de Taekwondo Absolut de Catalunya (Edició 2012)


Celebrat aquest diumenge dia 11 de setembre. La petita delegació del gimnàs no ha tingut gaire sort en aquesta edició i ha tornat sense metalls. 
En masculí, Hector Caballero (gall) ha caigut en preliminars, igual que Moussa Diarra en lleuger. 
Més mala sort per Alassana Diarra (lleuger) que deprès de superar les preliminars, ha hagut de retirar-se per lesió.
L’única representant en femení, Cristina Suarez (mosca) ha tornat a les competicions desprès de quasi dos anys apartada dels tatamis. Tot i el bon paper, Cristina s’ha quedat a un pas de la medalla. 
Més participació que en la edició de l’any passat (53 en femení i 105 en masculí). Si afegim que alguns dels absents estan participant l’Open de Paris o estan lesionats i altres es reserven per participar aquesta propera setmana en l’Open d’Espanya per a Clubs a Logronyo, el Campionat Absolut de Catalunya podia haver arribat a una xifra considerable de participants. 
Els Resultats Oficials AQUÍ. 

divendres, 9 de desembre del 2011

Open Internacional de Paris 2011

Torna el prestigiós Open de França. 
La setena edició del Torneig Internacional de Paris (7ème Tournoi International de Paris I.D.F) obre les portes a partir de demà dissabte en el pavelló esportiu “Stade Pierre de Coubertin” situat a les afores del terme municipal de la capital francesa. 
Durant dos dies, el dissabte 10 i diumenge 11 de desembre, 121 equips amb un total de 802 esportistes participen en el campionat que en pocs anys s’ha convertit en un punt de referència pel Taekwondo.

Espanya desplaça al país veí 44 esportistes, 19 en categoria júnior i 25 en sènior.
Aquesta és la llista per Categories:

Júnior Femení:
Erea Alonso Alonso  -49kg
Ainara Brion Camean   -49kg
Belen Fernandez Molano   -49kg
Isabel Maria Sanchez   -49kg
Celia Tortosa   -49kg
Lucia Ferrari Piñeiro   -55kg
Marta Iglesias Trigoq   -55kg

Júnior Masculí:
Miguel Cobas Lopez Miguel   -48kg
Cristian Albaladejo Cegarra   -55kg
Francisco Camacho Medrano  -55kg
Adrian Nuñez Molanes   -55kg
Ulises Santiago Martin   -55kg
Eduardo Longobardi Radford   -63kg
Luis Reiriz Gonzalez   -63kg
Xian Silva Pazos Xian   -63kg
Raul Cancelas Fandiño Raul   -73kg
Juan Pedro Ibañez Rodriguez   -73kg
Daniel Quesada Barrera   -73kg
Jacobo Varela Vazquez   +73kg

Sènior Femení:
Ana De La Fuente Garcia   -49kg
Nilza Karina Dos Santos Reis   -49kg
Laura Urriola Ateca   -49kg
Katia Calvar Martinez   -57kg
Eva Calvo Gomez   -57kg
Rebeca Mariño Torrado   -57kg
Andrea Rica Taboada   -57kg
Tamara Good Willems Houben   -57kg
Elena Gomez Martinez   +67kg
Lua Maria Piñeiro Devesa   -67kg

Sènior Masculí:
Juan Fernandez Rey   -58kg
Joel Gonzalez Bonilla   -58kg
Dario Gonzalez Correa   -58kg
Javier Marron Jimenez   -58kg
Jose Luis Mendez Jimenez   -58kg
Jose Francisco  Ramirez   -58kg
Jose Luis Saez Franco   -58kg
Jose Fernandez Rey   -68kg
Jose Antonio Rosillo Atencia   -68kg
Jose Antonio Andrade Portabales   -80kg
Tarik Fallah Zariouh   -80kg
Fernando Rascado Rios   -80kg
Raul Somoza Bouzas   -80kg
Adrian Cabo Esteban   +80kg
Jon Garcia Aguado   +80kg 

Us deixem els enllaços:
Pagina Oficial AQUÍ.
Llistat per Equips AQUÍ. 
Llistat per Categories AQUÍ.
Circular (espanyol) amb Categories/Dies Competició AQUÍ.


diumenge, 20 de novembre del 2011

Taekwondo: Campionat de Catalunya Junior (Edició 2012)


Medalla d’or i de bronze pel combinat desplaçat a Barcelona. 
Fidels a una nova edició d’aquest clàssic, el gimnàs Jan-Su ha desplaçat  a la capital catalana a set esportistes per disputar el Campionat de Catalunya Junior XXXVI en masculí i XXVII en femení.

Alex Falgas s'ha tret l’espina de la darrera edició al aconsegueix la primera posició en gall (-51 kg), mentre que Sofia Viana en la seva primera participació en un junior ha aconseguit la medalla de bronze en mosca femení (-44 kg).
Tot i guanyar dos combats, José Luis Lupiañez (ploma, -55 kg) s’ha quedat a les portes de medalla. Boulaye Diarra en la mateixa categoria, no ha pogut passar de preliminars, igual que  Aaron Reyes  en lleuger (-59 kg).

En femení Zaira Harinero (gall, -46 kg)  ha deixat escapar l’oportunitat de repetir l’èxit aconseguit el 2010 al caure en preliminars, mentre que Soumaya Belkir (pesat, +68 kg) no ha tingut opció i també ha caigut en preliminars.

Els Resultats Oficials AQUÍ. (Inserirem l’enllaç quan aquest sigui publicat per la F.C.T.)

diumenge, 13 de novembre del 2011

Taekwondo: Copa del Rei 2011. Els Resultats

Finalitzada ja la competició celebrada en el pavelló Pitiu Rochel d’Alacant aquest dissabte 12 de novembre. Aquestes han estat les medalles aconseguides pels representants catalans en aquesta XVIII edició de la Copa del Rei.
Categoria Masculina:
-58 kg Medalla d’or per Javier Marrón (CAR) i medalla de plata per Joel Gonzalez (Federació Catalana de Taekwondo)
-68 kg Medalla d’or per Daniel Quesada (Federació Catalana de Taekwondo) i medalla de bronze per Mario Aguilar (CAR)
+80 kg Medalla de bronze per Jaume Martinez  (Federació Catalana de Taekwondo)
Categoria Femenina:
-57 kg Medalla d’or per Janira Rivera (Federació Catalana de Taekwondo) (Rivera també revalida el títol aconseguit en l’edició del 2010) i medalla de plata per Tamara Good  (Federació Catalana de Taekwondo)
+67 kg Medalla de plata per Elena Gomez (Federació Catalana de Taekwondo)
Exceptuant alguna sorpresa, els veterans i en part grans favorits, han complert amb les expectatives aconseguint la primera posició en les seves corresponents categories. Estem parlant de esportistes de la talla de Jon Garcia (Euskadi), Brigitte Yagüe (Balears) o Rosana Simón (Canàries)
Les Lliguetes amb tots els Resultats AQUÍ. 

dissabte, 12 de novembre del 2011

Taekwondo: Ultima Hora Copa del Rei 2011

Javier Marron aconsegueix la medalla d’or en -58 kg pes olímpic. 
El de Figueres ha aconseguit la primera posició en aquesta categoria després de desfer-se de Juan José Rodriguez (Andalusia) per 8 a 3, de Ivan Robledo (Madrid) per 10 a 1 i en semifinals de Juan Fernandez (Galicia) per 4 a 1.
Final increïble. Final catalana. L'edició d’aquesta Copa del Rei serà recordada com un gran xoc entre dos grans campions. I tots dos de l’Empordà. 
Javier Marrón vs. Joel Gonzalez. L’experiència i la força dels millors taekwondistes de casa que aquests darrers anys han passejat el nom del Taekwondo per tot el món, s’ha vist traduïda durant tot el combat en el respecte entre uns competidors que han mesurat amb molta cautela en tot moment totes les accions que efectuaven. No ha estat fins el punt d’or quan Marrón s’ha imposat finalment al de Vilafant. 
Amb aquesta victòria, Javier Marrón revalida el títol aconseguit en la edició del 2010.
Podem avançar fins ara les següents medalles per Catalunya: Daniel Quesada i Janira Rivera medalles d'or, Tamara Good i Elena Gomez plates, el rosinc Mario Aguilar bronze igual que el barceloní Jaume Martinez. 
En breu, la resta de resultats Oficials.