dilluns, 24 d’octubre del 2011

Taekwondo: Joves Promeses i Trofeu Generalitat de Catalunya 2011.

Dos Campionats varen tenir cabuda en el pavelló de la Mar Bella de Barcelona ahir diumenge 23 d’octubre. Concretament el Campionat de Catalunya Joves Promeses (antigament Trofeu Promoció junior) i el Trofeu Generalitat de Catalunya en la seva dotzena edició.

El Gimnàs només ha participat en la categoria “reina” de la jornada, el Trofeu Generalitat de Catalunya amb un balanç de quatre medalles, 1 or, 1 plata i dos bronzes.

Javier Marrón s’ha endut la primera posició en gall (-63 kg) al superar a Ahmed El Gourani (Deportivo Fran Martin) mentre que Hector Caballero ha quedat tercer en la mateixa categoria després de guanyar els tres primers combats i caure en semifinals contra el mateix Gourani.

Moussa Diarra en lleuger (-74 kg) s’ha penjat la plata després de imposar-se també en els tres primers combats i caure en la final contra Kenneth Gonzalez (Taechunkwon).

Cristina Suarez (mosca) ha aconseguit una meritòria medalla de bronze després de que Mireia Rivera (Talma Hospitalet) s’imposés a la de Darnius en el seu retorn a les competicions.

Tot i no aconseguir medalles, destacar el paper de Zaira Harinero en mini mosca femení i de Alex Falgas, i Jose Luis Lupiañez (mini mosca), Aaron Reyes (mosca) i de Alassana Diarra (Lleuger) en categoria masculina.

Els Resultats Oficials dels Joves Promeses AQUÍ.
Els Resultats Oficials del Generalitat de Catalunya AQUÍ.

diumenge, 9 d’octubre del 2011

Campionat d’Europa Junior de Taekwondo 2011. El Quart Dia . Primera i Única Plata.


Hem hagut d’esperar fins el darrer dia de competició per veure disputar una final. A Gema Armesto (- 63 kg) només l’ha pogut tombar la turca Sul Yilmaz en un combat molt igualat.

La madrilenya ha aconseguit l’única medalla de plata i el metall més apreciat dels aconseguits per la delegació espanyola després de caure en la final per 3 a 5. 
Abans, Armesto ha superat a la francesa Benedict Siosse per 8 a 2, a l’eslovena Dunja Lemajic per 7 a 3 i en semifinals a la sèrbia  Dajana Perisic per 5 a 0. 
Meritòria medalla de plata per un combinat que no ha respost a les expectatives creades.
Kenneth Gonzalez (-73 kg) s’ha pogut plantar en quarts després d’imposar-se al grec Stefano Katsorchis per 8 a 6, però s’ha vist superat per qui ha estat el guanyador d’aquesta categoria, el rus Aliaskhab Sirazhov (4 a 14). 
L’altre representant en masculí, Cristian Muñoz (-78 kg), no ha passat de preliminars al perdre contra el xipriota Giorgos Kyriakou per la mínima (3 a 4)
La resta de competidors en femení tampoc han passat de preliminars:
Mª Isabel Lopez (-68 kg) ha perdut contra la russa Aleksandra Potapova per 1 a 13.
Mariona Leyes (+68 kg) ha fet el mateix davant la sueca Casandra Ikonen per 0 a 10.
En aquest quatre dies de competició, Espanya només ha sumat quatre medalles, la plata de Gema Armesto i els bronzes de Alejandro Suarez, Daniel Quesada i Marta Calvo.

Això ha comportat que per trobar Espanya en el rànquing per països en masculí ens tinguem que desplaçar fins la setzena posició. Els països que han copat el podi han estat Rússia (4 ors i 1 bronze), Turquia (2 ors i 3 bronzes), Alemanya (1 or, 1 plata i 1 bronze) i Bielorússia (1 or i 2 bronzes).

En el rànquing per països en femení trobem a Espanya en la desena posició. El podi ha estat per Grècia (2 ors i 1 plata), Rússia (2 ors), Alemanya (1 or, 1 plata i 3 bronzes) i Suècia (1 or, 1 plata i 1 bronze).

El rànquing definitiu per països ha estat encapçalat per Rússia (6 ors i 1 bronze), Turquia (3 ors i 7 bronzes), Alemanya (3 ors, 2 plates i 5 bronzes) i Grècia (2 ors, 1 plata i 1 bronze). Espanya s’ha hagut de conformar en una discretíssima setzena posició.
Els Enllaços:
Els Podis d’avui Diumenge AQUÍ.
Les Lliguetes amb els Resultats d’aquest Diumenge AQUÍ.
El Rànquing per Països en Masculí AQUÍ.
El Rànquing per Països en Femení AQUÍ.
El Rànquing Final per Països AQUÍ.

dissabte, 8 d’octubre del 2011

Campionat d’Europa Junior de Taekwondo 2011. El Tercer Dia. Dos Bronzes Més.


La penúltima opció per sumar més metalls pels juniors s’ha saldat amb dos bronzes més aconseguits pel català Daniel Quesada i la madrilenya Marta Calvo.
Daniel Quesada (-68 kg) ha guanyat al polonès Adrian Filipek per 14 a 1 i al rus Philipp Belov per 14 a 6. Ja en semifinals el francès Raihau Chin s’ha imposat al català per 20 a 13.
Marta Calvo (- 55 kg) s’ha imposat a la austríaca Elisa Ambach per 12 a 2 i a la bielorussa Zhanna Shoshyna per 16 a 11. Calvo no ha pogut disputar la final al caure en semis davant l’alemanya Anna Lena Froemming per 9 a 3.
Tot i només aquests dos bronzes, destacar el paper de la resta de competidors en que tres d’ells han caigut en quarts:
Dario Gonzalez (-59 kg) ha passat les preliminars després del k.o. efectuat al seu adversari, el representant de Letònia Daniil Dementjevs, quan el marcador reflectia un 10 a 2 al seu favor, però en el següent combat a caigut davant el croata Deni Andrun Razic per 3 a 6.
Erea Alonso (-44 kg) ha guanyat a la belga Milena Sorrentino per 9 a 0, però no ha pogut superar els quarts davant la noruega Jelena Prodanovic per 3 a 5.
Celia Tortosa (-49 kg) no ha donat opció a la montenegrina Katarina Vesovic al imposar-se per un contundent 13 a 0, però ha perdut per la mínima (13 a 14) davant de la francesa Cindy Rabani.
Jacobo Varela (+78 kg) no ha pogut passar de les preliminars contra el bielorús Arman-Marshall Silla per 6 a 11.
En aquesta tercera jornada, el rànquing de medalles d’or per països està bastant repartida, tot i que amb les dos medalles d’or d’avui, Rússia destaca sobre la resta (4). La segueixen amb dos medalles Turquia i Alemanya. Bèlgica, Grècia, Suècia, Croàcia, Dinamarca, Bielorússia i Ucraïna tenen fins ara una medalla d'or cadascuna.
Els Enllaços:
Els podis d’avui Dissabte AQUÍ. 
Les Lliguetes amb els resultats d’aquest Dissabte AQUÍ.
Totes les Lliguetes/Sorteigs AQUÍ.

Demà Diumenge darrer dia de competició amb la presencia damunt dels tatamis de Kenneth Gonzalez (-73 kg) i Cristian Muñoz (-78 kg) en masculí, mentre que en femení Gema Armesto (-63 kg), Mª Isabel Lopez (-68 kg) i Mariona Leyes (+68 kg)  tancaran la llista dels participants que representen a Espanya en aquest Junior d’Europa 2011.

divendres, 7 d’octubre del 2011

Campionat d’Europa Junior de Taekwondo 2011. El Segon Dia


Alejandro Suarez . Bronze Europeu Junior 2011 (Foto F.E.T.)
Jornada en blanc pels desplaçats a la xipriota Pafos. Els joves del planter espanyol no han pogut aconseguir cap medalla en aquesta segona jornada de competició.
En Femení Belen Gonzalez (-42 kg) ha superat amb comoditat a la finlandesa Lotta Linna per 17 a 4, però a perdut en quarts contra la sueca Patricia Striner per 11 a 14.
Estefania Lopez (-46 kg) ha passat les preliminars al imposar-se en el punt d’or a la eslovena Anita Kaltak després de l’empat a 6. Ja en quarts també a dit adéu a la competició al caure per la mínima (8 a 9) contra la turca Aysegul Funda Alp.
En Masculí, Ruben Echarte (-45 kg) i Cristian Alvadalejo (-51 kg) han caigut en el primer combat davant els representants de Rússia. Echarte davant Ruslan Aliev per 9 a 11, mentre que Alvadalejo contra Zhanat Iskakovt per 7 a 15.
Per la seva part, Cristian Soriano (-48 kg) també ha caigut en preliminars davant el francès Kylian Bonnet en el punt d’or després d’un disputat combat que ha acabat amb empat a 16.
Els Enllaços: (Els inserirem tant punt estiguin disponibles) 
Els podis d’avui Divendres AQUÍ.
Les Lliguetes amb els resultats d'aquest Divendres AQUÍ.
Totes les Lliguetes/sorteigs AQUÍ. 

Demà Dissabte el torn en masculí per Dario Gonzalez (-59 kg), Daniel Quesada (-68 kg) i Jacobo Varela (+78 kg), mentre que les representants femenines són Erea Alonso (-44 kg), Celia Tortosa (-49 kg) i Marta Calvo (- 55 kg).

dijous, 6 d’octubre del 2011

Campionat d’Europa Junior de Taekwondo 2011. El Primer Dia: Suarez Medalla de Bronze.


Alejandro Suarez (-63 kg) aconsegueix la primera medalla per la delegació espanyola en la divuitena edició del Campionat d’Europa Junior. 
El català, una de les grans fermes promeses del taekwondo espanyol, s’ha plantat en semifinals després de superar en preliminars al representant de Moldàvia  Andrei Brajnicov per 12 a 9 i al croat Divijan Martin Kelava per 10 a 5. En semifinals, el turc Yusuf Kocaman s’ha imposat Suarez per 4 a 6. Bon paper del de Darnius que continua amb fermesa fent-se un lloc dins el món del taekwondo.
No han tingut tanta sort la resta de representants d'avui:
En masculí, Sergio Fernandez (-55 kg) ha superat al representant austríac Selim Oeztuerk per 11 a 1, però ha caigut davant d’israelià Ron Atias per 9 a 12.
En femení Laia Martinez (-52 kg) ha caigut contra la representant de Rússia  Anfisa Samokhvalova per 1 a 11, mentre que Nicole Marquez (-59 kg) ha perdut en el segon combat contra la croata Marija Stetic (4 a 18) desprès de superar en el primer a la holandesa Dominique Bloemberg per 14 a 10.
Els Enllaços:
Els podis d’avui AQUÍ.
Les Lliguetes amb els resultats AQUÍ.
Totes les Lliguetes/sorteigs del Campionat AQUÍ.

Demà el torn per Ruben Echarte (-45 kg), Cristian Soriano (-48 kg), Cristian Alvadalejo (-51 kg) en masculí. En femení les opcions seran per Belen Gonzalez (-42 kg) i Estefania Lopez (-46 kg).

dimecres, 5 d’octubre del 2011

Campionat d’Europa Junior de Taekwondo 2011.



Torna una nova edició, la divuitena, del campionat d’Europa Junior. Promogut per la Unió Europea de Taekwondo, tots els classificats per aquest campionat nascuts entre els anys 1994 i 1997 tenen una cita en la seu escollida per aquest any, la ciutat xipriota de Pafos.
A partir d’aquest dijous dia 6 d’octubre i fins el diumenge dia 9, totes les mirades aniran cap al mig de la mediterrània per veure quin paper fan els esportistes que representen a Espanya.

Destacarem dintre el combinat, els catalans Daniel Quesada (-68 kg), Kenneth Gonzalez (-73 kg), Cristian Muñoz (-78 kg) i especialment a Alejandro Suarez (-63 kg) en masculí, mentre que en femení les escollides són Laia Martinez (-52 kg), Nicole Marquez (-59 kg) i Mariona Leyes (+68 kg) .

Completen la llista els següents esportistes en Masculí:

Ruben Echarte (-45 kg Navarra)
Cristian Soriano (-48 kg Murcia)
Cristian Alvadalejo (-51 kg Murcia)
Sergio Fernandez (-55 kg Navarra)
Dario Gonzalez (-59 kg Galícia)
Jacobo Varela (+78 kg Madrid)

I en Femení:
Belen Gonzalez (-42 kg Andalusia)
Erea Alonso (-44 kg Galícia)
Estefania Lopez (-46 kg Madrid)
Celia Tortosa (-49 kg Madrid)
Marta Calvo (- 55 kg Madrid)
Gema Armesto (-63 kg Madrid)
Mª Isabel Lopez (-68 kg Murcia)

La Web Oficial de l’esdeveniment AQUÍ.
Els Horaris de Competició AQUÍ.
Com és habitual en aquests darrers anys, podeu seguir els resultats en directe des de la Web de Taekoplan. L’enllaç AQUÍ.