dijous, 30 de juny del 2011

Taekwondo: El PreOlímpic Mundial. El Primer Dia.

Ja ho vaticinàvem: Descartada la opció dels protectors electrònics degut a la demanda interposada per Lajust a la W.T.F., aquest preolímpic torna a demostrar que els petos de tota la vida són un desastre gràcies als punts de vista i la personal determinació dels àrbitres. Vagi per davant que “potser” (ho posem entre cometes) no tots són iguals alhora d’aplicar el reglament, però un ja podia intuir que algunes determinacions acabarien de embrutir la ja mala imatge que el taekwondo darrerament està reflectint.
Acostumats, gràcies als electrònics, a que les discussions sobre alguns punts només quedaven concentrats en determinades accions sobre el cap i tornar a veure una altra vegada com en bandes o intercanvis, els senyors que tenen la potestat de decidir es carreguen l’espectacle, demostra que amb l’excusa dels protectors ningú a deparat amb exigir ple coneixement, parcialitat i bones maneres a un col·lectiu que pel que es veu continuarà en el punt de mira de tots els qui ens agrada el taekwondo. El bon taekwondo.
I diem això perquè després de veure el que ha succeït en la primera jornada del preolímpic,  un titular descriptiu podria ser “Gerro d’aigua freda”. I malauradament, per fer-ho més cruel, sobre qui s’ho mereixia menys. 
Després de dos anys de continuats insuperables èxits a tots els nivells, el català Joel Gonzalez ha vist com la primera opció per assegurar-se la plaça per Londres s’esfumava. Ha superat en primera ronda a d’israelià  Ron Atias per 7 a 1, però en el segon davant l’australià Safwan Khalilt ha caigut en el punt d’or en una acció que amb protectors electrònics no hagués passat res. Lamentablement,  no ha estat vist de així pels àrbitres que han donat el punt a Khalil deixant a Gonzalez fora de la primera oportunitat de anar a Londres 2012. Joel haurà de esperar a la del preolímpic continental del mes de gener que es disputarà a Rússia.
Sens cap mena de dubte l’espera es farà molt llarga, tant a nosaltres com a Gonzalez a qui, des de Taekwondo Banyoles, li enviem els nostres millors desitjos i ànims per encoratjar-lo a superar aquest entrebanc.

dilluns, 27 de juny del 2011

Taekwondo: El PreOlímpic Mundial amb els Petos de tota la Vida

Res, que en el Taekwondo les aigües continuen baixant tèrboles.

Sorpresa, incredulitat, manca de previsió, presses...massa interès comercial?

Amb un pam de nas ens hem quedat després de veure com la WTF s’ha vist “obligada” a posar la marxa enrere a les seves expectatives després que Lajust li hagi fet front d’una manera lògica i extrema (si fem cas als principis bàsics de qualsevol pràctica comercial).

Més explicit no pot ser la dita de si no vols pols no vagis a l’era (o tant va el càntir a la font que al final s’acaba trencant...)... La federació mundial és suficient adulta i intel·ligent com per suposar i sospesar que en les seves decisions tots els serrells han d’estar molt ben pentinats. I més si pel mig hi ha contractes signats.

De fet, mentre la Mundial donava a conèixer fa quatre dies la “estrena” dels nous protectors dempeus Daedo per a aquest classificatori, Lajust movia fitxa en presentar una demanda milionària contra la mateixa WTF que ha obligat a aquesta a tornar als temps “prehistòrics”: en el Preolímpic s’utilitzaran protectors normals, els de tota la vida. I consegüentment, molts ja tremolem perquè tornem a fer un pas de gegant enrere en haver de dependre de les “terribles” i “imparcials” decisions arbitrals (i pels escèptics, us recordem que en joc està el bitllet per a Londres 2012).

A part d’això, caldrà veure com s’acaba aquest altre nou enrenou (no hi ha manera d’estar tranquils) dins del panorama taekwondístic de conseqüències imprevisibles. Un no acaba d’entendre aquest gir sobtat de que els Lajust eren la “crem de la crem” i ara no valen ni un pèsol


La Nota oficial de la WTF AQUÍ. 

divendres, 24 de juny del 2011

Taekwondo: Nous Protectors Dempeus Daedo


Avui dissabte és el primer dia d’arribada dels països i els seus respectius equips per prendre part en el “W.T.F. World Qualification Tournament Baku”, és a dir, el classificatori per anar als Jocs Olímpics de Londres 2012.
El registre s’allargarà fins el dia 27 (tres dies abans no comencin les competicions) i els més matiners en presentar-se a Bakú (Azerbaidjan)  tindran l’opció de estrenar i entrenar amb els nous protectors dempeus Daedo.
Segons una nota feta publica per la mateixa Federació Mundial de Taekwondo, i després d’una sèrie d’esforços per millorar el sistema de detecció en els mitjons, aquestes correccions ja s’han produït i provat completament.
L’aplicació d’aquestes modificacions es van iniciar després del mundial de Taekwondo de Gyeongiu en que es varen constatar diferents problemes i la W.T.F. va decidir que es treballés d’immediat per solucionar-los.  
El canvi més important és que el sensor de posició s’ha mogut de 2 cm. cap al taló i 1 cm. cap a l’exterior del peu.  D’aquesta manera, s’intenta corregir que les tècniques en els “tuits” siguin una mica més exigents alhora d’aplicar-les. A més s’ intenta evitar la tendència en l’augment de lesions al genoll que es produïen fins ara en els esportistes al no permetre aquests que el seu contrari efectués accions d’aquest tipus que aconseguissin puntuar.
Els mitjons nous només s’acceptaran per utilitzar en els tornejos de classificació de la W.T.F. per a Londres 2012 i  la WTF es compromet a proporcionar gratuïtament un parell de mitjons nous per a tots els atletes participants en el Torneig Classificatori Mundial W.T.F. Bakú. A més, aquests nous protectors dempeus estaran disponibles durant els entrenaments de tots els equips i, com és lògic,  també es podran per comprar, amb un preu especial, en el mateix lloc.
Segons la W.T.F. : “Creiem que aquest esforç es traduirà en millorar molt més les competències en el Taekwondo amb la visualització de patrons molt més justs i més emocionants”
Escuchar
Leer fonéticamente
Diccionario
La Noticia original AQUÍ.

dilluns, 20 de juny del 2011

IV Trofeu Federació Catalana de Taekwondo


Disputat aquest diumenge al pavelló de la Mar Bella de Barcelona amb la presencia de 2 banyolins : Albert Teixidor (pes gall) en el grup 1 per cinturons  groc, taronja i verd  i Boulaye Diarra (mini mosca) en el grup  2 (per cinturons blau, marró i negre). A Diarra l’acompanyaven també en aquest grup dos figuerencs més, Mohamed Sadik en pes lleuger i  Enric Fransoy en pes pesat. Dels quatre, només Fransoy a aconseguit medalla, concretament la de bronze. Diarra i Sadik han caigut en preliminars mentre que Teixidor tot i guanyar el primer combat a perdut en el de medalla.
Podeu Consultar totes les classificacions AQUÍ.