dimarts, 30 de novembre del 2010

Assemblea General de la Federació Espanyola de Taekwondo.

Hem llegit gràcies a Taekwondo Arrigorriaga, que la Federació Espanyola de Taekwondo té previst realitzar aquest proper mes de desembre (el dia 10) una reunió ordinària de la assemblea general amb el següent ordre del dia:

* Lectura i aprovació, si escau, de l’acta anterior.

* Informe del President.

* Informi Comissions.

* Informe econòmic i aprovació de comptes de l’any 2009.

* Presentació i aprovació calendari esportiu 2011.

* Presentació i aprovació calendari activitats 2011.

* Aprovació quotes 2011.

* Presentació i aprovació projecto pressupost 2011.

* Aprovació sou del President.

* Propostes presentades pels membres de l’assemblea.

* Precs i preguntes.

La reunió es realitzarà en l’hotel Don Antonio (El Campello - Alacant), a les 12:00 en primera convocatòria i a les 12:30 en segona convocatòria.

Serà interessant veure si surt a la llum pública el que succeirà en aquesta assemblea i com afectaran les decisions presses dins del conjunt del taekwondo espanyol. Especialment en les aprovacions de les quotes (veient el panorama econòmic de país, la cosa no està per estirar més el braç que la màniga) i, sobretot, de quan podrem gaudir tots de una de les assignatures pendents de la FET: la publicació del calendari (amb una mica de rigor) del proper any abans no finalitzi l’actual. 

diumenge, 28 de novembre del 2010

Open Internacional de Paris. Última Hora. Alejandro Suarez, Or

No sabem si la tramuntana tindrà alguna cosa a veure, però un es pot pensar que potser sí. Si ahir l’empordanès Joel Gonzàlez es penjava l’or, ara tenim la primícia de poder-vos avançar que fa pocs instants el de Darnius ha fet el mateix.

Alejandro Suarez trenca barreres i es suma a la festa del taekwondo català al aconseguir la medalla d'or en junior -63 kg.

Des de Taekwondo Banyoles portem temps dient-ho i apostant per ell. Si actualment tenim un campió consolidat, el futur avança a passos engegantits gràcies al treball, esforç i mentalitat d'Alejandro Suarez.

La nostra millor de les enhorabones tant per a ell com pels qui han aconseguit que Alejandro continuï oferint-nos aquestes alegries.

Open Internacional de Paris. El Primer Dia.

Una medalla d’or i una de bronze escàs balanç del primer dia de competició.

Gran decepció en la delegació espanyola després que cap de les representants femenines hagi estat capaç de passar de quarts de final, mentre que en masculí un immensurable Gonzalez salva la papereta a l'equip desplaçat a la capital francesa.

El retrobament de Joel Gonzalez (-58 kg) que s’ha plantat al damunt del tatami desprès de la lesió que l’ha apartat aquests darrers mesos ha estat de pel•lícula.

El de Vilafant no ha donat cap sorpresa i ha demostrat que continua en una exuberant forma, enduent-se la medalla d’or després de guanyar a Mathieu Damiano per 12 a 1, a Aslan Batykulov (Kazakhstan) per 10 a 0, al xipriota Antonis Kyriakou per 11 a 3, contra l’espanyol José Francisco Ramirez per 5 a 3, al portuguès Pedro Póvoda per 11 a 8 i finalment contra el suec Mohammed Qantananai per 15 a 3. Les puntuacions en els marcadors són un clar exponent de la superioritat mundial del català en -58kg.

Bronze per Cesar Mari Puerta (-68). Mala sort per Mari després de demostrar el seu potencial a mesura d’anar disputant els combats. Desprès de superar a Henrith Thach per 11 a 3, a Stevens Barclais per 7 a 5, a James Wachira per 10 a 5, a Adam Manai per 9 a 3 i a Orcun Özturk per 2 a 0, el francès Amnine Manai l’ha privat de poder disputar la final al superar-lo per 4 a 1.

Els Resultats AQUÍ.
Els Podis AQUÍ. 

dijous, 25 de novembre del 2010

Sixième Tournoi International de Paris Taekwondo

Ens agrada entrar en les webs on la primera premissa és la serietat informativa i el respecte envers el col.lectiu quan es tracta de donar a conèixer qualsevol informació que alguns la titllen d’insignificant i uns altres la considerem summament important.

Diem això perquè la Federació francesa de Taekwondo en la seva pàgina oficial ja ha penjat les llistes provisionals dels competidors i països d’un dels campionats amb més renom del panorama europeu, tot i la seva curta edició, la sisena.
Molt valorat per tot el món taekwondistic i per la mateixa WTF dins el seu rànquing, ens referim al Open de Paris o dit d’altra manera el TIP, és a dir “le Tournoi International de Paris”. Els 129 equips inscrits és una bona manera de avalar-lo. 

Us deixem els enllaços de tots el participants per Països AQUÍ. 
I la llista d’inscrits per categories AQUÍ.
(Recordem que son llistes provisionals).

Destacar en aquesta edició la participació de un equip de la Federació catalana de Taekwondo, conjuntament amb una altra de la gallega, murciana i valenciana més l’equip de la espanyola.

Esperem que aquest any els resultats siguin millors que els del 2009 en que la suma de les medalles en sènior i junior (1 or, 1 plata i 5 bronzes) de un total de 57 participants (30 en sènior més 27 en junior) va deixar a Espanya en una discreta sisena posició en el medaller general per equips.

dilluns, 22 de novembre del 2010

Campionat de Taekwondo Junior de Catalunya (edició 2011)

La trenta-cinquena edició del Campionat de Catalunya Júnior de Taekwondo en masculí i la vint-i-sisena en femení ha tornat a congregar en el pavelló de la Mar Bella de Barcelona a 150 esportistes de tot Catalunya.

El bon nivell de tots els participants ha quedat demostrat en uns resultats que confirmen que a Catalunya el nivell és molt bo i competitiu al repartir el medaller per tot el territori.

El club ha desplaçat a la capital Catalana 10 esportistes, 2 de Banyoles i la resta de Figueres, aconseguint entre tots ells un total 6 medalles.

Alassana Diarra s’ha penjat el bronze en -68 kg, mentre que el seu germà Boulaye ha caigut en preliminars en -45 kg..

Més sort pels de l'Empordà on un Alejandro Suárez continua intransigent en -63 kg.
El de Darnius torna a repetir l’èxit de l’any passat penjant-se l’or, de la mateixa manera que Zaira Harinero (-44 kg. femení), es venja de la indisposició del 2009 que la va obligar a retirar-se i la va privar de demostrar la seva vàlua. Harinero ha aconseguit en aquesta edició el benvolgut metall.

Tres bronzes més tanquen la collita final, Alex Falgas i José Luís Lupiañez en -45 kg. i Jennifer Rodriguez en -55 kg.

No era el dia per Aaron Reyes (-55 kg.), Hèctor Caballero (-59 kg.) i Soumaya Belkhir (-63 kg.). Tots tres han caigut en preliminars.

La classificació general per equips l’ha encapçalada en masculí Hermanos Argudo, en segona posició Seul Polinyà i en tercer lloc el club Deportivo Fran Martín. En femení el club Deportivo Fran Martín s’ha endut la primera posició, seguit del Talma Hospitalet i els Hermanos Argudo.

L'enllaç als resultats oficials AQUÍ. 

dissabte, 20 de novembre del 2010

Torna la Polèmica al Taekwondo

Yang Shu-Chun plora dessolada després de la seva desqualificació.

Taekwondo Banyoles també ha seguit aquest dies l’enrenou viscut en els 16 Jocs Asiàtics després de la desqualificació de Yang Shu-Chun aquest dimecres.

La representant de la Xina Taipei en categoria mosca no va poder ni acabar el primer assalt (faltaven 12 segons) malgrat guanyar per un incontestable 9 a 0 a la representant de Vietnam. Els jutges van decidir sancionar-la sota la sospita d’alteració en els seus sensors dempeus Lajust.

Tots els mitjans informatius, i no solament del taekwondo, s’ha fet ressò d’aquest nou capítol en aquest esport (inclosa la pròpia web de la E.T.U.).
No és el cas de la WTF que s’ha vist enmig del foc, avivat a més, per la publicació en la web de la Unió Asiàtica de Taekwondo (A.T.U.), la seva visió del succeït i en la qual tractaven a Yang Shu-Chun de "tramposa".
Els resultats d’aquestes acusacions han estat entre altres, que la web de la A.T.U. sofrís atacs d'hackers quedant fora de connexió temporalment, crema de banderes, manifestacions de suport a l’esportista o la repulsa oficial del govern de la Xina Taipei que va amenaçar amb emprendre accions legals, portant si fos necessari, el cas davant la Cort Internacional de Justícia, sempre que abans no hi hagués una justificació o explicació raonable per part de la mateixa Unió Asiàtica de Taekwondo.

Suposem que per suavitzar la cosa, la A.T.U. avui dissabte ja ha demanat disculpes públicament, però la polèmica encara continua bé viva i ara la patata calenta la té damunt de la taula la W.T.F., ja que el cas ha estat transferit al seu comitè de disciplina.

La representant de la Xina Taipei era una de les grans favorites per guanyar en la seva categoria en terres hostils. Recordem que aquests Jocs Asiàtics s’han celebrat precisament en la Xina, concretament a Guangzhou i que la campiona olímpica d’aquest país (Wu Jingyu ) potser va tenir el camí més pla per endur-se la victòria final després que tenir fora de joc a la taiwanesa.

No entrarem a valorar la decisió presa pels jutges després de veure diferents vídeos que circulen per la web, el que si és cert és que resulta incomprensible que després de la inspecció prèvia a l’inici del combat, es determinés 2 minuts més tard i davant la superioritat de Yang Shu-Chun (6 dels 9 punts els va aconseguir en dues accions impressionants al cap de la seva contrincant) que alguna cosa era antireglamentària i que s’havia de desqualificar-la.

Caldrà veure com s’acaba netejant la cara la W.T.F. ja que, tot i semblar que s’ha comés una injustícia, també un es pot preguntar quin paper hi juguen aquí els tècnics de la Xina Taipei al permetre o ser presumiblement còmplices d’aquestes alteracions en el seu equipament.
 
Un dels vídeos representatius del que va succeir AQUÍ. 

dimecres, 17 de novembre del 2010

Reglament del arbitratge de Taekwondo.

L’estàvem esperant en candeletes. Gran treball el realitzat pel senyor José Luis González Morales, director nacional d’arbitratge de la Federació Espanyola de Taekwondo, que ha estat el responsable de traduir i explicar el nou (o actualitzat) reglament que es va aprovar per l’assemblea general de la WTF el passat 7 d’octubre a Tashkent, Uzbekistan.

Tot i que la mundial ja va publicar aquest reglament en anglès i coreà el 4 de novembre en la seva Web, és d’agrair la tasca feta tant per el sr. González i la pròpia Federació Espanyola de Taekwondo per donar a conèixer aquestes noves interpretacions amb tan poca brevetat.

Des de Taekwondo Banyoles us recomanem encaridament la seva lectura.

L’enllaç directe al Pdf de la F.E.T AQUÍ. 

dimarts, 16 de novembre del 2010

Campionat d’Espanya per a Clubs 2010.

Fotomuntatge: Federació Espanyola de Taekwondo

S’han esvaït els dubtes i la F.E.T. ha publicat aquesta mateixa tarda (encara que l’entrada porti data de 14-11-10), el lloc escollit pel Campionat d’Espanya per a Clubs 2010.

No s’han complert els rumors que circulaven i finalment no ha estat Cartagena la ciutat qui tothom apuntava com a candidata, tot i que, això si, no ens movem del costat del mediterrani: l’Alfàs del Pi.

I serà en el marc del nou equipament esportiu d’aquesta ciutat. El pavelló Pau Gasol, inaugurat a principis de juliol personalment pel mateix Gasol, un dels esportistes estatals amb més rellevància en el món i actual jugador dels Angeles Lakers.

Com a nota curiosa, destacar que l’Alfàs del Pi, i segons el cens del 2009, més del 50% de la seva població és estrangera, essent la segona colònia en tot el món de ciudatans noruecs fora del seu país.

Disposem ja de les circulars donades a conèixer per la Federació espanyola. Tot i que reconeixem que continuem en fora de joc amb un dels gran dubtes: Què és i si es realitza la Copa President.

Campionat d’Espanya de Hapkido AQUÍ.
Campionat d’Espanya per a Clubs AQUÍ.
Campionat d’Espanya per a clubs d’exhibició Infantil AQUÍ.
Campionat d’Espanya per a clubs d’exhibició Adults AQUÍ.

Nota de la Redacció: Estem acostumats que les dates de les entrades de la F.E.T. les modifiquin o corregeixin molt sovint. Donem per descomptat que això és a causa d'algun error. Avui dimarts dia 16 hem tornat a constatar el mateix. L'entrada feta pública el dia 15, portava data del 14 i avui al matí s'ha rectificat al dia 16. Donem aquesta explicació perquè això confon molt a tots els qui seguim les noticies de la F.E.T., ja que creiem que hi ha novetats quan en realitat no en hi ha cap.

dissabte, 13 de novembre del 2010

Campionat d’Espanya per a Clubs i Copa President de Taekwondo

Taekwondo Banyoles també està esperant la “fumata blanca”.
La confirmació oficial sobre els rumors que, repetint l'edició de l'any passat, el campionat d'Espanya podria tornar a celebrar-se a Cartagena.
De fet ja es conversava dins del món d'aquest esport i des de fa dies, que la costa mediterrània i si no sorgia alguna sorpresa d'última hora, tenia assignada la potestat de congregar a tots els clubs d'Espanya a competir entre ells.
Ara i a menys de vint-i-set dies perquè tingui lloc aquest campionat, seguim esperant la ratificació per part de la F.E.T. sobre el lloc escollit i que ens ofereix, per a qui és o com està enfocada també la primera Copa President.

dilluns, 8 de novembre del 2010

Trofeu Generalitat de Catalunya i Trofeu Promoció Junior de Taekwondo.

La Mar Bella ha tornat a acollir aquestes dues proves. La onzena i setzena edició respectivament.

1 or i 2 bronzes s’ han aconseguit en el Trofeu Generalitat de Catalunya, mentre que en el Promoció Junior, el gimnàs no hi ha desplaçat cap esportista.

Els banyolins Odette Quintana i Moussa Malle s’han hagut de conformar amb la tercera posició. Alejandro Suarez s’ emporta la medalla d’or després de quatre combats. Amb aquesta nova medalla, el de Darnius es torna a reafirmar com un dels millors candidats dins del futur immediat del taekwondo gironí.

Els enllaços als resultats oficials:
Trofeu Generalitat de Catalunya AQUÍ.
Trofeu Promoció Junior AQUÍ. 

4 Copa del Mediterrani. El Dia Després.

Aquest dilluns a la tarda, l’espanyola ha donat a conèixer en una breu entrada els participants i resultats d’aquesta quarta Copa del Mediterrani.

Els esportistes no han pogut tornar carregats cap a casa i s’han hagut d’acontentar amb només dues plates i un bronze.

Les segones posicions han estat per Laura Urriola i José Luis Mendez mentre que el bronze ha estat per Adrian Cabo.

Podeu accedir directament a l’enllaç de la noticia AQUÍ. 

diumenge, 7 de novembre del 2010

4 Copa del Mediterrani. La Crítica (una més) no Desitjada


A hores d’ara, poques noticies relacionades (para no dir cap) es poden trobar sobre la Copa del Mediterrani de Taekwondo celebrada entre ahir dissabte dia 6 i avui diumenge 7 de novembre.

De la mateixa manera que encara és hora de saber certament qui finalment representava a Espanya, no deixa de ser sorprenent la poca informació sobre un campionat que l’any passat ens van vendre con un dels referents a tenir en compte en properes edicions.

Tampoc és suficient que en aquesta edició, la WFT la reconegui i li doni la potestat que a partir d’ara també puntuï dins del rànquing mundial.

La realitat palpada és que pocs mitjans (a part de Arrigorriaga) s’han fet ressò i han pogut obtenir una mica d’informació del que ha succeït en Hammamet (Tunísia).

Hem llegit que el Marroc, Espanya, Turquia, Grècia, Líban, Itàlia, Egipte, França, Croàcia, Algèria, Mònaco, Líbia, Sèrbia, Síria i Tunísia es podrien trobar en el tatami, després de les tres edicions anteriors celebrades a Roma, Madrid i Rabat, però en constatar que en diferents mitjans de comunicació del nord del continent Africà, el ball de xifres oscil.lava fins als 20, no podem assegurar quins països han participat finalment en la qual ha estat la quarta edició d’aquesta prova.

Donem per descomptat la FET farà en breu la seva crònica, en part obligada per la participació en aquest campionat. El que encara no arribem a entendre és la disparitat de criteris de publicar informació i resultats  depenent de si s’aconsegueixen medalles (o bona classificació) o no.

dimecres, 3 de novembre del 2010

5è Open Nacional de Taekwondo l’Alcora-Marina d’Or. Els Resultats

Taekwondo Banyoles podria començar de diferents maneres, però, sense voler i per casualitats, ens hem assabentat de que el 5è Open Nacional de Taekwondo l’Alcora-Marina d’Or coincidia amb els 25 anys de taekwondo a l’Alcora.
Aquesta fita ha estat possible gràcies a Eugenio Granjo, que, a part de ser el director tècnic Club Deportivo Granjo, és conegut dins el món taekwondistic pel seu esforç per donar a conèixer aquest esport i ser un dels artífexs que recolza i organitza molts dels campionats d'aquesta comunitat.
És per aquesta raó que abans de res volíem felicitar i encoratjar a seguir amb la seva tasca cap a aquest esport i li desitgem molts èxits, tant pels seus competidors com pel que representa en l’esperit d’aquest esport.

Arrencava la cinquena edició d’un campionat que s’està obrint pas amb il.lusió i que comença a ser un dels referents de la tardor. Si cal destacar el gran èxit de participació, també es pot un imaginar la quantitat d’afluència de públic que ha omplert les graderies del pavelló animant contínuament a tots els competidors.

El gimnàs de Banyoles a tornat a la capital del Pla de l’Estany amb 4 medalles de quatre competidors: 3 plates i 1 bronze. Les medalles de plata han estat en pre-cadet per Mariama Sidibe (-31kg), en junior per Alassane Diarra (-68 kg) i en senior per Moussa Diarra (-68 kg). El bronze ha estat en cadet per Boulaye Diarra (-49 kg).

Els components de Figueres han sumat 7 medalles més: 3 ors, 2 plates i 2 bronzes. Ors per José Luis Lupiañez (cadet -45 kg), Aaron Reyes (junior -55 kg) i Zaira Harinero (Junior -44 kg).
Plates per Izan Harinero (pre-cadet -34 kg) i Nerea López (cadet -29 kg) i bronzes per Soumaya Belkhir (cadet -59 kg) i Pere Rodríguez (senior -54 kg).
Destacar la participació de Soufiane Belkhir i Jonathan Casado en cadet que han caigut en preliminars i la de Hèctor Caballero en junior que s’ha hagut de retirar per lesió.

L'enllaç als resultats AQUÍ.
(Publicats el divendres 05 de novembre)

dilluns, 1 de novembre del 2010

Campionat d’Europa 2010 per Equips. El Segon Dia.

Elena Benitez escortant a les Campiones d'Europa: Briguitte Yagüe, Estefania Hernandez, Tamara Good i Rosana Simón (Foto F.E.T.)

Espanya Campiona d’Europa per Equips. Primera en Femení i tercera en Masculí. 

Sorprenent. Aquest és el qualificatiu més adient que des de Taekwondo Banyoles creiem que descriu les evolucions de l’equip (sobretot el femení) desplaçat a Bakú (Azerbaidjan), on aquest darrer cap de setmana s’ha disputat la Copa d’Europa per Equips.

Començava el segon dia de competició amb la frenada a les aspiracions espanyoles en l’equip femení d’intentar superar a la potent Turquia. Les nostres esportistes s’han vist incapaces de imposar-se a les del país eurasiàtic i han caigut per un contundent 4 a 0: Brigitte Yagüe contra Sevde Mavi per 2 a 3, Estefania Hernandez contra Azize T. Sertcelik per 2 a 6, Tamara Good contra Nur Tatar per 0 a 3 i Rosana Simón contra Busra Yildiz per 0 a 3.

Cap de nosaltres podíem pensar, després d’aquest inici, el que acabaria succeint (temíem que això afectés negativament a la concentració necessària de cares a la resta de combats).

Perquè tot i aquest contratemps, l’equip femení ha aconseguit passar ronda al quedar segones de grup, i, esperonades per aquest revés, les noies han volgut demostrar qui són. Primer davant Suècia. Brigitte Yagüe ha guanyat a Hanna Zajc per 4 a 1, Tamara Good a Lie Kylborn per 4 a 3 i Rosana Simón a Karolina Kedzierska per 5 a 3.

El següent esgraó per intentar arribar a la final passava per derrotar a Ucraïna i les dones han donat l’alegria a la resta de la delegació al imposar-se a les representants d’aquest país: Brigitte Yagüe ha retornat a Ganna Soroka la derrota d’ahir i l’ha superada per 5 a 0. Estefania Hernandez ha guanyat en el punt d’or a a Iuliia Podolian desprès del 7 a 7, mentre que Tamara Good també ha superat en el punt d’or (4 a 4) a Dar'ya Yakovleva.

I la final. Qui s’ho podia pensar després de veure com havia començat el dia. No han estat casualitats. Senzillament s’han enfrontat les dues millors. Turquia tornava a estar al davant de les espanyoles. La diferencia és que aquesta segona vegada i amb la lliçó apresa, no s’han deixat sorprendre.
Les espanyoles s’han proclamat brillants guanyadores després que Yagüe (5 a 2), Hernandez (9 a 3) i Simón (7a 3) s’hagin desfet amb aquests marcadors de les seves rivals. Tamara Good no ha pogut treure’s l’espina del matí i ha caigut contra Nur Tatar per 3 a 6.

La decepció, vistes les expectatives del dissabte, ha vingut en l’equip masculí. Ha estat l’altra cara de la moneda. Després del gran paper d’ahir i seguint en la mateixa tònica en el primer dels seus enfrontaments, en aquest cas contra Dinamarca, la selecció masculina s’ha imposat per 3 a 1 gràcies als triomfs de Javier Marrón contra Romuald Philip Reyes per 4 a 3, Cesar Mari i Nicolas Garcia per no presentar-se els seus respectius contrincants, mentre que Jon Garca ha perdut en el punt d’or contra Zakaria Asidah.

Lamentablement i davant Rússia, s’ha girat la truita obligant a dir adéu a les aspiracions de continuar lluitant per aconseguir disputar la final.
I això després de que minuts abans, una de les favorites a priori, Turquia, caigués davant Alemanya.

Espanya ha deixat escapar una bona oportunitat seguint el mateix camí davant els competidors russos. Cesar Mari ha guanyat per 8 a 6 contra Vladimir Kim i Nicolas Garcia a Albert Gaun per 3 a 2. Javier Marrón ha perdut per 4 a 10 davant Ruslan Poiseev i Jon Garcia ha fet el mateix davant Arsen Tcinaridze per 3 a 1. Arribats a l’empat, Jon Garcia ha estat qui li ha tocat la responsabilitat d’aconseguir el passi, però el basc ha tornat a perdre, esfumant-se així qualsevol de les possibilitats de lluitar per la final.

No voldríem acabar sense destacar la participació del empordanès Javier Marrón. Tot i que la classificació en masculí (bronze) de l’equip pot semblar curta, seria injust no accentuar que el català ha guanyat tots els combats exceptuant el de Rússia.

Espanya ha encapçalat la classificació general per equips, en segona posició Rússia, tercera França i Turquia s'ha hagut de conformar amb la quarta.

No us podem oferir els enllaços amb les classificacions oficials ja que aquestes encara no s'han fet públiques. Tan aviat com surtin a la llum inserirem l'enllaç corresponent.