dissabte, 4 de febrer del 2012

El Taekwondo es queda orfe del Campionat d’Hivern Ciutat de Banyoles.


El Cartell de la XX edició tindrà que esperar
L’ajuntament de Banyoles, entitat organitzadora de la prova, ha fet un pas enrere en la seva aposta per potenciar l’esport i no ha volgut que la que hagués estat la 20 edició d’un clàssic que es celebra de manera ininterrompuda a Catalunya tingui (per ara) continuïtat.
El consistori Banyolí, per boca del regidor d’esports, el senyor Jordi Congost, s’han amagat darrera l’excusa de la crisi i manca de pressupost per tirar endavant aquest campionat. A més, el responsable de l’àrea d’esports ha reconegut que la aposta de l’ajuntament passa només per potenciar les proves esportives relacionades amb el rem o piragüisme, les diferents modalitats de maratons (duatló o triatló), les variades vessants de BTT o ciclisme i la natació, entre altres.
Tot i que des del Gimnàs s’ha intentat reduir al màxim les despeses amb diferents propostes per salvar in extremis la que ja podem considerar una desafortunada noticia per un esport com el Taekwondo, l’ajuntament no ha canviat de parer i aquesta mateixa setmana s’ha confirmat la trista notícia: Aquest 2012 el taekwondo es queda orfe del campionat no oficial més veterà de Catalunya.
Potser caldrà esperar un temps i reflexionar, però després de veure aquests darrers anys com des de l’ ajuntament es venia la ciutat de Banyoles com a punt de referència amb el certificat de ciutat turística esportiva per part de la generalitat de Catalunya, després d’escoltar que Banyoles es distingeix per ser una ciutat amb una llarga tradició esportiva, després de veure com aquest passat 2011 el “Consejo Superior de Deportes” va guardonar a títol personal a l’alcalde la medalla de bronze del “Real Orden del Mérito Deportivo” per la seva tasca envers l’esport, després de veure com hi ha una Càtedra d’esport i educació física o que aquest mateix 2011 Banyoles es va convertir en la ciutat catalana de l’esport adaptat degut al gran nombre d’activitats que hi van tenir lloc, un no acaba d’entendre la postura de l’ajuntament i arriba a la sospita que hi ha tractes diferencials en alguns esports. El taekwondo podrà ser un esport minoritari, però és conjuntament amb el judo, les dues úniques arts marcials que són esports olímpics.

Des de aquestes ratlles lamentem profundament la postura presa per l’ajuntament i esperem que a partir d’ara, el consistori prengui consciència de l’importància que és recolzar a tots els esports, sobretot als més petits. Per aquest motiu els encoratgen a buscar formules alternatives i unir esforços per evitar que Banyoles es quedi sense aquest campionat i pugui tornar a ser un punt de referència pels amants dels taekwondo.
Des de la nostra humil condició només ens queda agrair de tot cor a totes aquelles entitats i clubs que des de fa moltes setmanes s’han interessat i preocupat en la que havia de ser la XX edició ininterrompuda del Ciutat de Banyoles.
A tots ells els volem demanar disculpes per l’afectació que suposa a les seves aspiracions esportives ja que a banda de ser un campionat de solera amb la participació de grans campions, també ha estat una immillorable plataforma per a futures promeses dels taekwondo.
Mentre esperem poder-nos tornar a retrobar dins el marc del pavelló poliesportiu de la Draga, aprofitarem l’avinentesa per desitjar a tots els clubs que fan gran al Taekwondo, que aquest 2012 sigui un any ple d’èxits esportius i, alhora, animem a tots els competidors a superar gracies al seu esforç, el sacrifici que suposa practicar un esport individual tan noble.