dissabte, 2 de juliol del 2011

Taekwondo: El PreOlímpic Mundial. El tercer Dia.


S’escapa la primera oportunitat. El primer tren ha passat tant ràpid que no deixat cap seient lliure per cap dels 4 components de la selecció espanyola que aspiraven a classificar-se per les properes olimpíades.

Perquè per si no hi havia suficient, la situació s’ha vist agreujada avui en una incomprensible derrota d’una de les inqüestionables favorites. La balear Brigitte Yaqüe (-49 kg) s’ha saltat tots els pronòstics i en un desconcertant combat contra una jove guatemalenca de 18 anys, Elizabetz Zamora, la gran campiona espanyola ha sucumbit per 4 a 5 (curiosament, l’equip de Guatemala va estar preparant i entrenant a Galícia fa pocs mesos per preparar aquest preolímpic).

La nota final d’un classificatori res exempt de polèmica ha estat la també eliminació de Nicolas Garcia. El canari (-80 kg) ha vist com les decisions arbitrals també li han impedit aconseguir una meritòria recompensa. Ha aconseguit passar ronda en preliminars davant Jasur Baykuziyev (Uzbekistan), en lesionar-se aquest. Guanya seguidament al campió francès Mamadou Doucara per 3 a 1 i en quarts es desfà del jordà Nabil Hassan en el punt d’or després de finalitzar el combat amb empat a dos. Però en semifinals l’experimentat i campió iranià Yousef Karami s’ha imposat a l’espanyol per 3 a 7. Tot i aquesta derrota Nicols ha tingut l’opció del desempat pel bronze contra l’italià Mauro Sarment, però els àrbitres han tornat a estar claus en decisions poc coherents i Garcia ha perdut finalment per 5 a 6. 

Després de aquests tres dies de competició, Corea va guanyat tres places per la competició de Taekwondo dels Jocs Olímpics de Londres 2012, el país amfitrió Azerbaidjan conjuntament amb l’ Iran, amb dues cadascun. Onze països més han aconseguit el desitjat bitllet: Brasil, Croàcia, França, Itàlia, República Dominicana, Rússia, Suècia, Tailàndia, Turquia, la Xina i la Xina Taipei.

A partir d’ara els deures passaran i hauran centrar-se entrenar fort, tant físicament com sobretot mentalment, per superar aquesta trava i esgarrapar en l’ultima oportunitat possible el proper mes de gener, el bitllet per a Londres 2012.

Els Podis i Classificats d’ Avui AQUÍ.