dijous, 30 de juny del 2011

Taekwondo: El PreOlímpic Mundial. El Primer Dia.

Ja ho vaticinàvem: Descartada la opció dels protectors electrònics degut a la demanda interposada per Lajust a la W.T.F., aquest preolímpic torna a demostrar que els petos de tota la vida són un desastre gràcies als punts de vista i la personal determinació dels àrbitres. Vagi per davant que “potser” (ho posem entre cometes) no tots són iguals alhora d’aplicar el reglament, però un ja podia intuir que algunes determinacions acabarien de embrutir la ja mala imatge que el taekwondo darrerament està reflectint.
Acostumats, gràcies als electrònics, a que les discussions sobre alguns punts només quedaven concentrats en determinades accions sobre el cap i tornar a veure una altra vegada com en bandes o intercanvis, els senyors que tenen la potestat de decidir es carreguen l’espectacle, demostra que amb l’excusa dels protectors ningú a deparat amb exigir ple coneixement, parcialitat i bones maneres a un col·lectiu que pel que es veu continuarà en el punt de mira de tots els qui ens agrada el taekwondo. El bon taekwondo.
I diem això perquè després de veure el que ha succeït en la primera jornada del preolímpic,  un titular descriptiu podria ser “Gerro d’aigua freda”. I malauradament, per fer-ho més cruel, sobre qui s’ho mereixia menys. 
Després de dos anys de continuats insuperables èxits a tots els nivells, el català Joel Gonzalez ha vist com la primera opció per assegurar-se la plaça per Londres s’esfumava. Ha superat en primera ronda a d’israelià  Ron Atias per 7 a 1, però en el segon davant l’australià Safwan Khalilt ha caigut en el punt d’or en una acció que amb protectors electrònics no hagués passat res. Lamentablement,  no ha estat vist de així pels àrbitres que han donat el punt a Khalil deixant a Gonzalez fora de la primera oportunitat de anar a Londres 2012. Joel haurà de esperar a la del preolímpic continental del mes de gener que es disputarà a Rússia.
Sens cap mena de dubte l’espera es farà molt llarga, tant a nosaltres com a Gonzalez a qui, des de Taekwondo Banyoles, li enviem els nostres millors desitjos i ànims per encoratjar-lo a superar aquest entrebanc.