divendres, 5 d’agost del 2011

Taekwondo: Universíada 2011.


La F.I.S.U. (International University Sports Federation) torna amb el concentrat  esportiu i cultural d’àmbit internacional que aquest estiu tindrà l’honor d’acaparar gran part de les activitats esportives en un sol lloc.

Els Jocs universitaris o Universíada és l’esdeveniment que, organitzat per la F.I.S.U., cada dos anys reuneix als atletes universitaris entre els 17 i 28 anys de tot el món que cursen estudis universitaris o d’ensenyament superior.

És considerat com dels màxims exponents (les olimpíades seria el súmmum) de les competicions que tenen el poder de congregar un gran nombre de participants i de països. La Xina (país amfitrió) ha apostat fort i enguany s’ establirà un record al competir en 24 esports diferents: 
Aeròbic, Atletisme, Bàdminton, Bàsquet, Ciclisme, Escacs, Esgrima, Futbol, Gimnàstica Artística, Gimnàstica Rítmica, Golf, Halterofília, Handbol, Judo, Natació, Salts de trampolí, Taekwondo, Tennis, Tennis de Taula, Tir amb Arc, Tir Olímpic, Vela, Voleibol i Waterpolo.

En aquesta edició, més de 12.000 persones de 152 delegacions de tot el món han confirmat que assistiran a la Universíada de Shenzhen (Xina). Els participants inclouen a més de 8.000 atletes i 4.042 equips oficials.

Xina, Rússia i Japó són els tres països líders en el nombre d’atletes participants ja que competiran en la totalitat dels 24 esports que us hem abreviat. 

Espanya desplaça a la Xina un equip format entre entrenadors, àrbitres i esportistes de 157 persones. Seran les encarregades de lluitar en les disset diferents modalitats esportives en que s’han inscrit
Aquest és el resum de les disciplines amb el nombre de representants en cada una:

Aeròbic: 5 esportistes, 1 entrenador 3 àrbitres.
Atletisme: 17 esportistes, 2 entrenadors, 1 metge i 1 representant federatiu.
Bàdminton: 6 esportistes i 2 entrenadors.
Esgrima: 8 esportistes i 1 entrenador.
Gimnàstica Artística: 4 esportistes, 1 entrenador i 2 àrbitres.
Gimnàstica Rítmica: 1 esportista i 1 entrenador.
Golf: 10 esportistes i 1 entrenador.
Judo: 8 esportistes, 2 entrenadors i un àrbitre
Natació: 6 esportistes i 1 entrenador.
Natació (Aigües obertes) : 3 esportistes i 2 entrenadors
Salts de Trampolí: 1 esportista i 1 entrenador
Taekwondo: 17 esportistes, 2 entrenadors i 1 àrbitre
Tennis: 4 esportistes i 1 entrenador.
Tennis de taula: 6 esportistes i 2 entrenadors.
Tir amb Arc: 7 esportistes i 1 entrenador.
Vòlei Platja: 4 esportistes, 1 entrenadors i 1 àrbitre.
Waterpolo: 13 esportistes, 3 entrenadors i 2 àrbitres.

Com podeu observar, el Taekwondo (conjuntament amb l'atletisme) és la modalitat que aporta més esportistes dins la delegació espanyola. L’equip de Taekwondo Universitari està encapçalat pel director tècnic de la federació espanyola en funcions d’entrenador, Jesús Tortosa i el també entrenador i tècnic de la FET Marco Carreira. 
Es participarà en les dues modalitats, combats i tècnica i els taekwondistes escollits són:

Adrian Cabo Esteban   
Eva Calvo Gómez 
Cesar Mari Puerta   
Fernando Rascado Rios  
Francisco Javier Sieira Rodriguez
Laura Urriola Ateca
Elena Gomez Martinez
Raquel Menendez Romero   
Paula Benes Ibañez  
Rosanna  Simon Alamo
Joel Gonzalez Bonilla 
Raul Martinez Garcia

Emma  Camino Ortega 
Andreu Duran Vicens 
Maria Teresa Camino Ortega 
Mikel  Martinez Del Rio 
Patricia  Camino Ortega 

Un total de 3.121 periodistes de 323 mitjans de comunicació nacionals i estrangers s’han registrat per cobrir els Jocs universitaris en la seva vint-i-sisena edició.

Des del 11 fins el 23 d’agost, totes les mirades esportives aniran cap a Xina, més especialment a partir del dia 18 quan el taekwondo tindrà el seu primer bateig competitiu.

Els Enllaços:
Pàgina Web F.I.S.U. AQUÍ.
Pàgina Web Oficial AQUÍ.
Especificacions Tècniques (Reglament) AQUÍ.

*Nota de la F.I.S.U:
Per primera vegada en la història de la Universíada, la FISU, l’òrgan rector de la Universitat Internacional d’esport, oferirà en el seu lloc web de TV la transmissió en viu www.fisu.tv
Començant amb la cerimònia d’obertura de la 26 Universíada d’estiu a Shenzhen (Xina) el 12 d’agost  i fins a la cerimònia de clausura dels Jocs el 23 d’agost, més de 100 hores de transmissió en viu i vídeo-on-Demand (VOD) estarà disponible per veure en www.fisu.tv, mostrant una selecció d’esdeveniments en viu del programa d’esports i aspectes més destacats dels 24 esports del programa: atletisme, bàsquet, voleibol, futbol, ​​esports aquàtics (natació, clavats, pol aquàtic), gimnàstica (artística, rítmica aeròbics,), tennis, tennis de taula, bàdminton, tir esportiu, escacs, esgrima, judo, taekwondo, ciclisme, tir amb arc, halterofília, vela, golf i voleibol de platja.
Els interessats poden rebre un lliure accés a tot el material de vídeo disponible en un format que pot ser utilitzat per carregar els seus portals d’Internet i plataformes.
Per més informació poseu-vos en contacte amb la FISU Director de Mitjans i Comunicacions Dejan Susovic en d.susovic @ fisu.net