dijous, 2 de desembre del 2010

Open Internacional de Paris. El Segon Dia.

Suarez coronant el podi (fotografia Denis Sekretev)

"Taekwondo Banyoles Informa: Després tres dies enviant correus a la Federació Francesa de Taekwondo demanant que es rectifiqués la lligueta junior en -63 kg., aquesta finalment ha estat corregida i us podem oferir la crònica sobre aquest campionat"

Tanca la sexta edició del Torneig Internacional de Paris amb la consecució, en categoria junior, de tres medalles d’or, una de plata i dues de bronze. Per tant i fent cas als números, més bons resultats en aquesta categoria que no pas les del dissabte en sènior.

De fet, i amb tres competidors menys, el conjunt de la delegació espanyola desplaçada a Paris han pogut millorar els resultats globals aconseguits l’any passat. Els inscrits totals (sumats tant els de la federació com els de les territorials) han estat 54 esportistes (30 en sènior més 24 en junior), en contra dels 57 participants (30 en sènior més 27 en junior) del 2009. Això, però, no computa en la classificació general per equips, ja que tots els participats ho fan a traves de les seves respectives seleccions o clubs.

Les medalles de bronze han estat per:

Francisco Javier Garcia Gil (Murcia) en -73 (kg.). Ha superat a Kevin Vanphavong (França), a Jordan Nunes Da Costa (França), a Egor Esutin (Rússia) però no ha pogut amb un altre rus, Dmitry Zakrepin.

Celia Tortosa (Espanya) -49 kg. Al guanyar a Laura Leale (França), a Jana Benner (Alemanya) i a Tabea Wenken (Alemanya). Ha caigut davant la croata Brigita Mamic.

La Plata per Estefania Lopez (Espanya) en -44kg. La madrilenya s’ha imposat a Tamara Eschweiler (Alemanya), a Kimberley Kampman (França), a Dora Horvat (Croàcia), a Myriam Adidou (França), però ha caigut en la final contra la germana de Myriam, Sarah Adidou.

I les medalles d’or per:

Nicole Marquez Quiñonero (Catalunya) en -63. Excel.lent paper el de la catalana del Talma Hospitalet, que s’ha desfet de Sourour Boulaiche (França), de Nikita Glasnovic (Suècia), de Rebecca Kreimer (Alemanya) per imposar-se a la final a Dunja Lemajic (Eslovènia).

Cristian Soriano Carrión (Murcia) en -48 kg. El del club Koryo-Torre Pacheco s’ha sumat al carro dels guanyadors i s’ha imposat al francès Safy Hamza Zerigat, a Brandon Ring (Canadà), a Lovre Brecic (Croàcia), al tambè croat Dominik Matlekovic i a l’alemany Abdullatif Zezgin.

Alejandro Suarez Moreno (Catalunya) en -63 kg. El de Darnius no en deixa escapar cap. 6 impressionants combats en categoria junior per endur-se la victòria final és realment feina de titans. Per ordre: Sarifou Diallo Mamadou (França), Miodrag Jovanovic (Sèrbia), Khalid Lariki (França), Sergey Zheleb (Russia), Chiritos pragalos (Alemanya) i Salven Jankovic (Croàcia).

Suarez començà a ser reconegut dins els tatamis de dins i fora de Catalunya pels seus propis mèrits i el seu explosiu taekwondo.

Les xifres del sisè Torneig Internacional de Paris:
767 esportistes: 282 dones i 485 homes repartits entre 36 països:

Alemanya, Andorra, Anglaterra, Armènia, Azerbaidjan, Bèlgica, Bòsnia, Bulgària, Camerun, Canadà, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Escòcia, Espanya, EUA, Finlàndia, Geòrgia, Grècia, Israel, Itàlia, Kazakhstan, França, Luxemburg, Nigèria, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Rússia, São Tomé i Príncipe, Sèrbia, Eslovènia, Suècia, Suïssa i Turquia

I la representació de 22 regions franceses: Alsàcia, Aquitània, Alvèrnia, Bretanya, Centre, Guyana, Illa de França, Llenguado-Rosselló, Lorena, Martinica, Migdia-Pirineus, Mònaco, Nord-Pas-de-Calais, Normandia, PACA, Pays de Loire, Picardia, Poitou- Limousin-Charentes, Polinèsia Francesa, La Reunió, Rhone-Alps i Saint-Barthélemy

Els Enllaços:
Les Lliguetes Rectificades i els Podis en Categoria Junior AQUÍ.
Les Lliguetes i els Podis en Sènior AQUÍ.
Les Fotos AQUÍ.
Els Vìdeos (Sènior) AQUÍ.