dilluns, 17 de maig del 2010

Els Sub-21 i les Polítiques Incoherents

Les aigües baixen regirades, i no precisament a causa de les últimes pluges.

La tranquil.litat tan desitjada en aquest esport sembla que ens continuï donant l’esquena gràcies a les continuades improvisacions dels dirigents.
No passa any que no ens canviïn una part o altra del reglament, o ens obliguin a assumir despeses per adaptar-nos a les tecnologies, o ens canviïn o es treguin de la màniga a última hora algun campionat. Precisament del calendari millor ni parlar-ne, ja que aquesta assignatura continua traient el suspens any rere any.

Ara, la gota que ha fet vessar el got aquesta vegada ha estat la decisió incomprensible de prohibir als nascuts el 93 i 94, en els pròxims estatal i europeu Sub-21 “gràcies” a una resolució per part de la ETU. Recordem que si s’ha permès que ho fessin en els respectius campionats territorials amb la conseqüència que molts de guanyadors tindran vetada ara, la seva participació en aquests dos propers.

Després que es publiquessin els canvis en els pesos ja en el de Catalunya, i la resta de territorials els fessin efectius en els seus propis campionats, ens queda el dubte sobre si la FET sabia ja de la supressió per part de la ETU dels anys citats anteriorment, i no es va decidir ni a aplicar i a ocultar aquesta informació per a evitar, entre unes altres, que aquesta decisió afectés directament sobre el nombre d’esportistes inscrits en les diferents comunitats. Si es pensava que ja hauria temps per a arreglar aquest problema, la realitat és que a menys de dues setmanes per la celebració de l'estatal la cosa pinta molt malament pels més joves en aquesta categoria.

L’europeu d’aquesta darrera setmana ha dissimulat i deixat en segon pla aquesta important noticia, però de la mateixa manera que molts presidents territorials no han expressat el seu malestar (al menys públicament), si ho ha fet la presidenta de la Federació Gallega de Taekwondo.

Mercé Barrientos s’ha encarregat amb molta valentia de deixar clara la seva postura, anteposant davant de tot, els interessos generals de tots els esportistes (precisament la seva territorial és de les que no queda afectada per la retallada en les edats). Això encara honra més la seva actitud a la que nosaltres ens sumem, compartim i recolzem.

La carta enviada al president de la FET és molt explícita, pot ser que per això la pròpia federació espanyola ja ha mogut fitxa (ignorem si degut a rebre més pressions per part d’altres territorials) i aquest mateix diumenge dia 16 de maig i a través de la Web la FET explica la postura que defensarà davant la ETU.

Segons llegim :

"Després de rebre la ratificació per part del secretari de l'ETU pel que fa a les edats i categories de pes que es van a utilitzar en el Campionat d'Europa Sub 21 de l'any 2010, el president de la FET sol.licita de nou, en estar completament en desacord amb les mesures preses, una reunió d’urgència per intentar fins a última hora, el poder canviar la il.lògica decisió de l'ETU, ja que va en contra de la proposta presentada per Espanya fa més de 3 mesos i en la qual no es contemplava una modificació de les edats de participació en la categoria Sub-21.
Aquesta reunió va comptar amb la presència del representant del CSD en aquest campionat, Sr Jaume Suarez, que va recolzar la proposta de la FET, el vicepresident de la FET, Sr Antonio Toledo, el Director Tècnic, Sr Jesus Tortosa i el President de la FET, Sr, Jesus Castellanos.
La proposta es tornarà a presentar a l’assemblea General de l'ETU del proper mes d’octubre a Bakú." (La notícia original AQUÍ).

Desgraciadament, el problema continua estant damunt de la taula. Segons el llegit, entenem que fins a l’octubre no es tornarà a prendre una nova decisió quan el 29 d’aquest mes es celebra el Sub-21 d'Espanya.

A part de l’enrenou que suposa tot això i de com afecta la mentalitat de qui se’ls priva de participar, cal pensar també amb els pares o familiars que han fet o estan pendents de realitzar una reserva d’hotel, avió, etc. que potser no els servirà per res.

Diuen que la paciència és la mare de la ciència, però ara per ara aquesta no pot donar consol a ningú, i molt menys als classificats.

Seguirem expectatius les notícies que puguin sorgir (si és que aquestes es donen a conèixer), mentre us deixem i recomanem que llegiu AQUÍ la còpia de la carta que Mercé Barrientos va fer arribar al president de l’espanyola, el sr. Jesús Castellanos exposant un malestar que molts de nosaltres compartim.