diumenge, 16 de maig del 2010

Campionat d’Europa Absolut 2010. L’últim Dia.

Una imatge que ho diu tot: L’alegria d'Elena Benitez (entrenadora de la selecció espanyola) abraçant Rosana Simón després de proclamar-se campiona d'Europa és un clar reflex de la complicitat entre el passat i el futur del Taekwondo.
(Foto: Federació Espanyola de Taekwondo)

Confiàvem que la quarta i última jornada d’aquest europeu es giraria la truita i es podrien sumar més metalls per part dels espanyols, i efectivament ha estat així.

Ens atrevim a dir que ha estat el millor dia de competició dels viscuts fins a avui, això si, amb el permís de l’or de González i la plata de Torrontegui del primer dia.

I és que avui de quatre possibilitats se’n han aconseguit tres. Una medalla de cada ha estat la recollida final del dia amb una pletòrica Simón com guia de les il.lusions que genera el veure-la sobre el tatami.

Ja hem comentat altres vegades que ens té robat el cor des de l'Open d'Andorra del 2007, on una desconeguda Simón per a nosaltres ens va fer fixar en ella després d’un K.O. impressionant sobre la seva rival.
Aquell dia, Rosana va guanyar per partida doble: Es va penjar l’or i ens va guanyar a nosaltres com lleials defensors i amants del seu taekwondo.
Molt a plogut des d’aquell any, però la canària sempre té el paraigua a punt. Freda, concentrada, ràpida i contundent, camina amb pas ferm cap a la plaça i el somni de la revenja en les olimpíades.
Avui no ha decebut a qui som fidels seguidors, i confirmant el pronòstic que ens havíem fet amb nosaltres mateixos, ha sumat un altre or en la seva carrera esportiva i el segon per la delegació espanyola a St. Petersburg.

Rosana Simón s’ha encarregat des de bon principi de desanimar i deixar clar a les seves rivals de grup qui tenia la mentalitat guanyadora en + 73 kg.
Ha superat amb claredat a la representant de Moldàvia Ecaterina Boldisor per 19 a 5. En quarts guanya per 10 a 5 a la alemanya Katharina Weiss. La semifinal contra la polonesa Iwona Kosiorek s’ha resolt per 9 a 2. Per a rematar la feina s’ha imposat en la final a la francesa Caroline Graff amb un altre marcador ampli: 12 a 7.
Rosana suma al títol de campiona mundial el de campiona d’Europa (fent companyia a l’ empordanès Joel González).

Pràcticament en el mateix temps de la final de Simón se’n disputava una altra. La madrilenya Sandra Lorenzo (- 73 kg) ha estat a un pas d’acompanyar a la canària en el més alt del podi, però s’ha hagut d’acontentar amb la segona plaça després de caure en la final contra la russa Anastasia Barishnikova. Abans s’havia desfet de la sèrbia Dragica Muncan per 14 a 2, després a l'anglesa Stella Whitehead per 9 a 6 i aconseguint derrotar en semifinals a la francesa Gladys Epangue (actual campiona del món) per 5 a 4.
Una gran medalla de plata després d’una gran fita.

Jon Garcia (-73 kg) s’ha endut la tercera medalla d’aquest dissabte. Ha superat al georgià Ioseb Osidze per 14 a 5 i després al suec Olof Weibring per 7 a 5. En quarts ha derrotat a Mark Hansen de Dinamarca per 8 a 6, però ha caigut en semifinals contra l'italià Carlo Molfetta per 4 a 7.
Bronze per al basc.

Mikel Bernal (+ 87 kg) ha estat l’únic representant que no ha aconseguit medalla. Ha caigut en preliminars amb un marcador ajustat , 2 a 3, contra el serbi Vanja Babić per 2 a 3.

La recollida total de medalles en aquest campionat (2 ors, 2 plates i 2 bronzes) ha permès que Espanya hagi quedat classificada en segona posició en femení darrera de França i davant Turquia.
Mentre que en masculí s’ha aconseguit la quarta posició empatats amb Azerbaidjan i darrera de Turquia, Rússia i Alemanya
En la classificació general (masculí més femení) Turquia ha ocupat la primera posició, França la segona i Espanya la tercera.

Us deixem els enllaços pertinents:

Les Lliguetes amb els Resultats en Masculí i femení d’aquest Dissabte AQUÍ.
Les Classificacions per Categories d’avui Dissabte AQUÍ.
Classificació General per Països en Masculí AQUÍ.
Classificació General per Països en Femení AQUÍ.
Classificació General (Masculí més Femení) AQUÍ.