diumenge, 28 de febrer del 2010

XVIII Ciutat de Banyoles. El Resum

Una de cada en el XVIII de Banyoles.

Aquestes han estat les medalles aconseguides pels esportistes Banyolins en la divuitena edició del Campionat d'hivern Ciutat de Banyoles, celebrat aquest dissabte 27 de febrer del 2010 en el pavelló poliesportiu de la Draga.

En categoria cadet femení, Anna Planella (48-51 kg) s'ha penjat l’ or després de superar a Marta Granell (Seul Rubí) per 11 a 6 i a Iris García (Joan’s) per 7 a 3, mentre que en masculí, Boulaye Diarra s'ha hagut de conformar amb el bronze després de caure davant Daniel García (Hermanos Argudo) en el punt d'or després de finalitzar el combat amb empat a tres.

En categoria Sènior, Alassana Diarra (Ploma, 62-67 kg) ha aconseguit la segona posició i medalla de plata després de superar a Raul Rodes (Jorsan) per 6 a 2, a Javier Laplaza (Hermanos Argudo) per 9 a 7 i a Fran Viedna (Bam-Chun) per 1 a 0. Ja en la final, Carlos Aguilar (Joan’s) ha fet prevaler la seva experiència i l’ha superat per 5 a 1.

Destacar també el paper de Moussa Diarra (lleuger, 67-72 kg) que ha caigut en preliminars davant Gabriel Bravo (Tkd Natzaret) per un ajustat 6 a 7, quedant-se així a un pas del podi.

El Gimnàs Jan-Su també a desplaçat a la capital del pla de l’ Estany 9 esportistes de l’Empordà (7 cadets i 2 sèniors) que s'han repartit 4 ors, 2 plates i 3 bronzes més.

En cadet, ors para Zaira Harinero (41-43 kg) i Soumaya Belkhir (57-60 kg), plates per a José Luis Lupiañez (35-38 kg) i Alex Falgas (38-41 kg) i bronzes per Patrícia Bloch (60-65 kg), Soufiane Belkhir (-32 kg) i Aaron Reyes (53-58 kg).

En sèniors, ors per Pere Rodríguez (Semi mini- mosca, -50 kg) i Javier Marrón (Gall, 58-63 kg). Subratllar precisament, la presència d'aquest últim en la prova banyolina. Marrón, actual bronze en l'últim Campionat del Món de Taekwondo, no ha donat opcions als seus rivals i s'ha desfet amb facilitat dels seus 4 adversaris donant exemple de com es comporta un gran competidor al damunt del tatami.

Amb la suma dels resultats, el gimnàs Jan-Su ha aconseguit la segona posició en la classificació per equips darrera del Club Taekwondo Damian i davant del Joan’s Tkd.

La prova s'ha desenvolupat amb normalitat. No obstant, el començament mitja hora més tard a causa del retard d'alguns clubs en el pesatge juntament amb petits problemes puntuals en els protectors Daedo, ha fet que la competició s'allargués una mica més del previst.
Tot i això, destacar que la utilització dels protectors Daedo ha estat el condicionant positiu per a veure tota la intensitat d'aquest esport. Si sumem la nova reglamentació, els mateixos petos electrònics i el nivell dels participants, el resultat final és que s'ha guanyat en espectacularitat. La prova d'això han estat els diferents k.o que s'han pogut veure al llarg de tot el campionat.
Fer incís i agrair també, a tots els entrenadors, competidors i públic que, gràcies al seu comportament, esportivitat i col·laboració al evitar polèmiques i controvèrsies innecessàries, han deixat el llistó molt alt per a pròximes edicions, les quals, des d'aquestes ratlles ja els emplacem.

Podeu Consultar les classificacions oficials AQUÍ.