diumenge, 27 de juny del 2010

11è Campionat del Món Universitari

Primera prova important de l’estiu.

El campionat Universitari del món té una cita durant la propera setmana a Vigo. Des del 29 del present fins el 4 de juliol, els universitaris de tot el món concentrats en terres galleges esperaran la oportunitat de proclamar-se campions en les seves respectives categories en aquesta onzena edició.

La competició l’encetarà la Tècnica el dia 30, mentre que els combats gaudiran de quatre dies per definir als guanyadors, des del 1 fins el dia 4 inclosos.

Us deixem els diferents enllaços a aquesta prova:

L’entrada de la FET amb la llista de participants espanyols AQUÍ.
L’accés a la Web oficial AQUÍ.
El Programa d’activitats AQUÍ. 

dilluns, 21 de juny del 2010

Copa Infantil i Cadet 2010 d’Andorra.

Ja disposem dels resultats oficials de la vuitena edició d’ aquest campionat celebrat aquest passat diumenge 13 de juny.

Dels dos representants del Pla de l’Estany, només Boulaye Diarra (Cadet, lleuger) va aconseguir medalla, concretament la de bronze, mentre que Mariama Sibide va caure en preliminars.

Més bé els hi va anar als competidors de Figueres que van sumar tres ors en infantil: Felipe Martínez, Oscar Ramírez i Presentación Martínez, dues plates:  Frank González i Izan Harinero i tres bronzes: Felipe Molina, Isabella Molina, Judith Diaz i Nerea López.

En pre-cadet Soufiane Belkhir també aconseguia l’or mentre que Jonathan Casado el bronze.

Finalment en categoria cadet Jose Luis Lupiañez, Alex Falgas i Soumaya Belkhir també sumaven al medaller del club tres ors més, arrodonits per la plata de Zaira Harinero i el bronze de Sofia Viana.

Us deixem els resultats AQUÍ. 

diumenge, 13 de juny del 2010

Un Any Diferent : Un Any Corrent.

Avui no parlarem de Taekwondo. Però si de l’esperit de sacrifici i superació tant necessari en aquest esport com en tots els altres.

Potser pot semblar una cosa simple, efímera i buida de contingut, però després de vint anys fumant sense fer gens d’esport i gràcies en part al taekwondo, un pot creure als 47 anys que gràcies al propi convenciment la fita es pot assolir.

Cinc anys han passat des de que ens varem calçar unes sabatilles per a acompanyar a un dels membres del gimnàs a córrer per a agafar fons, i el que va començar com una esporàdica i aventuresca sortida, va ser precisament, el tret de sortida a una continuada i obstinada afició.

Una afició que l’any 2008 ens va dur a fer km i trepitjar l’asfalt durant 60 dies seguits. El repte de superar aquesta xifra va tornar a mitjans del 2009 al arribar als 70 dies, però arribats a aquest punt un s’engresca, intenta anar a més i posant el llistó més amunt va sumant: 80, 100, 150...200, 300 dies...

La pregunta obligada era, Seria possible arribar als 365 sense fallar ni un sol dia? 

Doncs si. Avui diumenge 13 de juny s’ha complert el repte.
Un any seguit corrent. Contra el sol, la pluja, el vent, la neu, amb febre, refredat, amb molèsties...res ha impedit ni frenat aquesta ànsia. De dia o de nit, qualsevol hora era bona per complir amb el deure. Inclòs quan s’havia de desplaçar lluny en campionats, un s’enduia l’equip de “running” i entre combat i combat l’obligada escapada. 

El desafiament, doncs, ha estat assolit. Potser (era el que es deia) uns dies de descans serien el més idoni i recomanat, però sincerament, un espera ja impacient arribar a demà i tornar-se a calçar les nostres estimades Saucony i tornar a córrer i córrer....

dijous, 10 de juny del 2010

Torna la Copa d'Andorra Infantil i Cadet.

Seguint amb el mateix format, aquest any passa del dissabte al diumenge però continuant celebrant-se en un dels pavellons (creiem) més lluminosos i confortables dels que hem visitat.

El Pavelló Poliesportiu Prat Gran d'Escaldes torna a abraçar i acollir als competidors més petits i als que salten a la categoria superior, donant-los l’oportunitat de fer un pas endavant per a créixer i aprendre en aquest esport.
Serà aquest diumenge dia 13 de juny a partir de les 9.30 del matí.

Els representants del pla de l’estany desplaçats al principat són Boulaye Diarra en cadet i Mariama Sibide en infantil.

Des de aquí els hi desitgem molta sort !

dimecres, 2 de juny del 2010

Festa de l’Esport Banyolí.

Aquest passat divendres 28 al vespre, es va celebrar la 3a edició de la Festa de l’esport banyolí. Aquest any, el lloc escollit per homenatjar als esportistes de casa va ser el nou centre de tecnificació i formació esportiva de la Farga.

Un nou equipament de més de 2.000 metres quadrats que aglutinarà la pràctica esportiva de clubs federats complementada amb la seva formació, amb l’afegit que serà la seu del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, la Càtedra de d'Esports i Educació Física de la Universitat de Girona (UdG) i el mòdul d’esports de l'IES Pere Alsius.

Aprofitant així, la inauguració d’aquest nou complex esportiu, l’acte ha tingut dues besants, el bateig públic del pavelló i la tercera festa de l’esport banyolí. Un acte organitzat per l’ajuntament de Banyoles que intenta reconèixer a clubs, persones o entitats que han destacat en les seves modalitats esportives.

Aquest any, els guanyadors dels trofeus especials de la nit han estat per l’atleta Esteve Campmol del Club Natació Banyoles com a millor esportista de l’any 2009 i per Jordi Carretero com a Forjador de l’esport banyolí per la seva incondicional tasca dedicada a l’esport.

Apart de premiar al millor esportista del 2009 i a un veterà per la seva tasca i dedicació al foment de l’esport, també hi ha el reconeixement èxplicit al treball i els resultats dels esportistes i altres equips o clubs que diàriament treballen a Banyoles i comarca per fer i potenciar l’esport.

Cas del Gimnàs Jan-Su de Banyoles que ha vist com per segon any consecutiu, els nostres competidors han rebut el merescut reconeixement per part del consistori i la ciutat:

Anna Planella García, Alassana Diarra, Moussa Diarra, Josep Planella García, Joan Ricart Llandrich, Violeta Juanmiguel, Boulaye Diarra, Adam Porxas Herrera, Oriol Porxas Herrera, Mariama Sidibe, Joan Marc Gratacós Prat, Marc Costa, Roger Vinardell i Odette Quintana han estat els merescuts guardonats gràcies a la dedicació al Taekwondo durant aquest 2009.

Sens dubte, una grata i senzilla manera de premiar l’esforç i sacrifici de tots ells.

Enhorabona !