dissabte, 17 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: El Quart Dia

World Taekwondo Championships Copenhagen 2009.
(Web Oficial)
El Quart Dia: Sense Medalles.

A la imatge Jon Garcia (- 87 kg.) (foto: Federació Espanyola de Taekwondo)

A ningú li agraden els mals dies, però en la jornada on més possibilitats hi havia (tant per la qualitat com per el nombre de competidors) s’ha donat aquesta circumstància.

Afrontava la delegació espanyola aquest quart dia de competició amb l'esperança de recuperar el primer lloc del podi per equips. Tot i el gran nivell de tots els competidors integrants de la selecció, un dels clars favorits de la delegació espanyola per a ajudar a aconseguir-lo, Jon Garcia, a trencat contra tot pronòstic totes les apostes i incomprensiblement ha caigut en el segon combat.
El basc Garcia (-87 kg.) afrontava aquest campionat amb el referent d'oblidar les olimpíades i aconseguir un títol que rubriqués el seu historial en els tatamis. Desgraciadament, a Garcia se li ha escapat aquesta oportunitat ja que en el segon combat a caigut davant el marroquí Elkharzazi Mohammed per 3 a 6. Prèviament, Jon s'havia desfet amb autoritat del neozelandès Dafydd Sanders per 7 a 2 .

Idèntica sort per Adrian Cifuentes (-54 kg.) que ha estat la segona opció en masculí per intentar aconseguir medalla. El canari ha començat guanyant davant l’ ucraïnès Serhiyre Mostipaka per 4 a 3, però en setzens i per molt que ho ha intentat, no ha pogut amb el colombià Duvan Avellla (13 a 8).

Si en masculí les coses no ha anat bé, en femení la tònica ha estat pràcticament la mateixa.

Sandra Lorenzo (-73 kg.) ha començat molt bé superant a la grega Andromachi Georgiadou per 10 a 4, però en setzens la madrilenya també ha hagut a causa de dir adéu a les opcions a podi al perdre davant de la representant de Xina-Taipei, Chia-Chia Chuang per 2 a 4.

Creuàvem els dits perquè encara quedava una darrera opció: Elaia Torrontegui (-46 kg.).
Poc a pogut fer la belga Anneleen Goffin davant l'ímpetu de la basca i aquesta s'ha imposat per un clar 11 a 3. La ucraïnesa Yulina Volkova ha estat la següent amb posar a prova les aptituds de Torrotegui, però la representant espanyola no li ha donat opcions enduent-se el combat per 4 a 1. Aconseguit el pas a quarts de final, faltava rematar el treball per a aconseguir assegurar el bronze. L'escull a superar era la canadenca Yong Ivette i en un combat molt igualat on el resultat es podia decantar cap a qualsevol dels costats, ho ha fet en el qual no volíem. Torrontegui a caigut per la mínima (7 a 8) i s'ha quedat a un pas de la medalla.

En quant a la part organitzativa, reconeixem que potser havíem posat massa énfasi en la part informativa. No s'ha millorat gaire a l'hora de poder oferir el seguiment ni de les lliguetes ni dels resultats quan es produeixen, apart de que alguns dels vídeos publicats tampoc es corresponien als dels competidors. Finalment, i a punt d'acabar el dia d'avui encara no s'han donat a conèixer les classificacions per països. Tant aviat es facin publiques inserirem l'enllaç corresponent.

Demà diumenge les últimes opcions són per:
Masculí: -74 kg. (Cristian Seijo - Madrid)
Femení: -62 kg. (Estefanía Hernàndez - Galícia) i +73 kg. (Rosana Simón - Canàries)

Les Lliguetes amb els Resultats Oficials:

Masculí - 54 kg. AQUÍ.
Masculí - 87 kg. AQUÍ.
Femení - 46 kg. AQUÍ.
Femení - 73 kg. AQUÍ.

Els Pòdiums d' avui dissabte AQUÍ.

Tots els Pòdiums (de dimecres a dissabte) AQUI.

El rànquing per països en masculí AQUÍ.
El rànquing per països en femení AQUÍ.

Campionat del Món de Taekwondo: El Tercer Dia (2ª part)

World Taekwondo Championships Copenhagen 2009.
(Web Oficial)

Disponible un vídeo d’ en Javier Marrón des de la web oficial, després de que els que aquest matí estiguessin penjats no corresponguessin amb els combats de l’ empordanès.
L’ organització ja ha corregit el desgavell i podeu accedir al combat de quarts de final davant l’holandès Rafik Zohri en que el català s’ha imposat en el punt d’or.

El vídeo AQUÍ.