dimecres, 14 d’octubre del 2009

Campionat del Món de Taekwondo: El Primer Dia

World Taekwondo Championships Copenhagen 2009.
El primer Dia: Una Plata amb regust a Or.


La sort no ha acompanyat aquest matí ni als representants espanyols desplaçats a Copenhaguen en la primera jornada ni als que, estoicament, hem buscat i rebuscat els enllaços pertinents tant per a seguir "in situ" la competició com per a obtenir immediatament els resultats.
Lamentablement, problemes tècnics reconeguts des de la pròpia organització han impedit que aquest primer dia la informació arribés en condicions i fluïdesa a totes les llars i hem hagut de seguir els resultats que s’anaven succeint a través de diferents fonts.
Tot i això, alguns vídeos si han estat disponibles i hem pogut visualitzar entre altres el combat de Mikel Bernal. Esperarem impacients les imatges de la resta dels competidors, especialment del que a demostrat com es pot marejar a tot un campió mundial: Nicolas Garcia Hemme.

El resum:

Tant Mikel Bernal (Euskadi, +87 kg.) com Leire Matute (Catalunya, -67 kg.) han caigut en el primer combat. El basc ho ha fet davant el bielorús Yahor Slonsky per 3 a 4, mentre que la catalana s'ha vist superada per l'australiana Chloe Iriyadi per 2 a 3 .

Nicolas Garcia (Canàries, -80 kg.) ha estat l'altra cara de la moneda.
Ha guanyat en el primer combat al representant d'Andorra Carlos Rodriguez per 3 a 1 , tot seguit al xipriota Dimitris Moustakas per 3 a 2 . Stuart Cilbert de Aruba també ha sucumbit per 9 a 2 . En quarts de final li esperava José Ramirez de Mexic al que ha també ha superat per 4 a 1 , mentre que en la semifinal davant Rashad Ahmadov de Azerbaijan l’ha tancada amb un resultat favorable 4 a 2.
La final serà un inesborrable record per al canari : Steven López d'origen nicaragüenc però defensant els colors d'Estats Units, 4 vegades campió del món (2001, 2003, 2005 i 2007) i 2 vegades campió olímpic (2000 i 2004) s'ha vist incapaç de marcar-li cap punt a l'espanyol. Després de l'empat en el punt d'or, Nicolas Garcia ha vist com els àrbitres donaven com guanyador a l'americà. García s'ha hagut de conformar amb aquesta plata que és la primera medalla per a la delegació espanyola.
Sense cap mena de dubte, una segona posició amb sentiments de victòria.

Demà dijous 15 d’octubre el torn de les següents categories i competidors:
Masculí: -58 kg. (Joel Gonzàlez - Catalunya)
Femení: -49 kg. (Brigitte Yagüe - Balears) i – 57 kg. (Andrea Rica – Galícia)

Les Lliguetes amb els Resultats Oficials:

Masculí - 80 kg. AQUÍ.
Masculí + 87 Kg. AQUÍ.
Femení - 67 kg. AQUÍ.

Els Podiums d' avui dimecres AQUÍ.

* Nota : Afegit l’ enllaç al vídeo de la final entre Garcia i López AQUÍ.