diumenge, 20 de setembre del 2009

VIII Copa d’ Andorra (19-09-2009)

Mala data per a un campionat on la costum era veure moltes seleccions i clubs de diferents parts d'Europa. Ha pesat massa el sub-21 d'Espanya d'aquest pròxim cap de setmana i sobretot la celebració dintre de tres setmanes de la Copa del Món (apart també, i per rematar-ho, de la coincidència de l’ Open de Polònia en aquest dissabte 19 i diumenge 20). Molts competidors s'han volgut reservar i això s'ha reflectit en el nombre d'inscrits i de combats a disputar.

Tres pistes, protectors electrònics Adidas i poc més de tres hores han estat suficients per a donar per acabada la competició, quan normalment i en els últims anys estàvem acostumats que no es finalitzés fins a les vuit de la tarda. Encara que s’han trobat a faltar un nombre més elevat de competidors per a la classe i categoria que es mereix aquesta Copa d’ Andorra, cal reconèixer que ha estat també una bona plataforma i oportunitat per a molts dels qui per primera vegada i amb bastants nervis s'han decidit a prendre part en aquest Open. Com és habitual, França si s'ha desplaçat al principat, peró només amb un combinat (en els últims anys es presentava amb les seleccions oficials A i B). Tot i aquesta poca representació, en els dos pesos inferiors en masculí i gràcies a l'experiència dels seus esportistes han aconseguit copar els podis.

En menys 58 kg. Mathieu Incaya s'ha desfet primer del Banyolí Josep Planella per 6 a 1 i tot seguit al Darniuenc Alejandro Suárez (que sortia amb Catalunya) per 4 a 3. El francès ha quedat precisament segon en el seu grup. Moussa Diarra tampoc ha pogut passar ronda després de caure per 3 a 0 davant qui finalment també ha quedat segon en -68 kg, el francès Mimoun Benamar que ha perdut la final davant el seu compatriota Giovani Boyer.

La competició que s'ha desenvolupat dintre el marc incomparable del pavelló esportiu Prat Gran d’ Escaldes-Engordany s’ha desenvolupat sense cap incidència.

Els resultats :

-58 Kg Masculí:
1er - José Francisco Ramirez (CAR)
2on - Mathieu Incaya (França)
3er - Eric Dudreux (França)
3er - Carlos Alberto Rufo (CAR)

-68 Kg Masculí:
1er - Giovani Boyer (França)
2on - Mimoun Benamar (França)
3er - Adam Manai (França)
3er - Yuri Villacieros (Andorra)

-80 Kg Masculí:
1er - Carlos Rodriguez (Andorra)
2on - Juan Ramon Casas (Catalunya)
3er - Jorge Monteagudo (Andorra)
3er - Eric Nieto (Catalunya)

+80 Kg Masculí:
1er - Jaume Martinez (Catalunya)
2on - Juan Robles (Catalunya)
3er -
3er -

-49 Kg Femení:
1er - Beatriz Bravo (CAR)
2on - Jessica Rovira (Andorra)
3er - Ana Anguita (Catalunya)
3er - Mª del Mar Palacios (Madrid)

-57 Kg Femení:
1er - Tamara Good (Catalunya)
2on - Lara García (Andorra)
3er - Zulema Díaz (CAR)
3er -

-67 Kg Femení:
1er - Sodio Diop (Tenerife)
2on - Esther Ruiz (Deportivo Marin)
3er - Fadua Zarouala (Andorra)
3er - Estefanía Lameda (CAR)

...i la Clasificació General:
1er - Catalunya (26 punts)
2on - CAR (17 punts)
3er - Andorra (16 punts)
4rt - França (15 punts)