dimecres, 16 de setembre del 2009

Sub-21 d’ Europa amb Daedo...

A una setmana de la celebració del campionat Sub-21 d'Espanya i mentre algunes territorials han acabat a corre-cuita el seu respectiu campionat amb el conseqüent risc d'arribar a l'estatal amb els competidors lesionats o tocats, la E.T.U. ha fet públic amb una breu nota en la seva pàgina Web, la decisió de que en el pròxim Sub-21 d'Europa a celebrar el pròxim mes de novembre s'utilitzin els protectors Daedo en contra dels Adidas.
La Federació Valenciana va ser de les primeres a “obrir” les portes als remors després de celebrar el seu sub-21 aquest passat mes de juny amb aquests protectors i a "obligar" als competidors a adquirir (per mesures d’higiene) els protectors dempeus.
Tot i les poques notícies que genera aquest esport durant l'estiu degut indiscutiblement a les vacances, no han deixat de circular aquests dos darrers mesos els remors sobre la substitució dels protectors alemanys pels Daedo. Hem de reconèixer que la mesura ens ha tornat a sorprendre en part, no pel fet que els Daedo siguin actualment millors que els Adidas, sinó perquè amb aquesta nova decisió els estaments tornen a demostrar, entre altres, que els estira i afluixa dels interessos provoquen una imatge potser massa distorsionada en algunes planificacions.
No obstant, hem d'aplaudir aquesta determinació ja que creiem que actualment és l'opció més adequada i assenyada per a aquest primer Campionat Sub-21 d'Europa, però també tenim el deure moral d'emplaçar tant als estaments directius com als tècnics a prendre definitivament (o com a mínim a mitjà termini), una solució que deixi de confondre tant als competidors com a la resta del món del taekwondo.
Recordem que un mes abans es disputarà la Copa del Mon de Taekwondo a Copenhaguen amb els Lajust...