dilluns, 6 de juliol de 2009

Campionat de Catalunya Sub-21. El Dia Després

S’ha celebrat la vuitena edició del Campionat de Catalunya Sub-21 aquest diumenge dia 5 de juliol. Aquesta prova que tanca el calendari abans de les vacances de l’estiu serà recordada, entre altres, com una de les que menys inscrits ha tingut.
Ha pesat massa la decisió de suprimir els anys que fins ara estaven autoritzats degut a la imposició de la E.T.U. de cares al proper europeu, i això s’ha vist reflectit tant en la grada amb molt poca afluència de públic, com sobretot en la pista amb molt pocs participants..
La xifra dels 45 inscrits en masculí i 25 en femení son una bona mostra del filtre en que han estat sotmesos tant la federació com els clubs. Dels teòrics 9 pesos tant en masculí com en femení, només hi ha hagut representació en 7 i 5 respectivament.

La competició ha començat amb retard degut a problemes i errors en alguns pesos que han obligat a reestructurar el quadrant corresponent de nou. Això a provocat que finalment es donés el tret de sortida amb mitja hora de retard. Tot i només disposar de 1 joc de protectors electrònics Adidas per cada una de les tres pistes habilitades i haver d’esperar a que es finalitzés cada combat per a fer el canvi, s’ha pogut donar per acabada la competició abans de tres quarts d’ una del migdia.

La representació final per part del club només ha estat de tres competidors. De Banyoles Moussa Diarra en lleuger i Josep Planella en mosca i des del CAR de Múrcia la figuerenca Malen Bonilla en mosca femení.
Tres bronzes han estat els resultats finals: Diarra a guanyat a Jordi Peris (Nazaret) per 4 a 2, pero en semifinals ha caigut davant el seu botxí de l’any passat, Alex Quesada (Ars Phisica), per 3 a 6. Idèntica sort per a Planella després de lliurar el primer combat i trobar-se en el segon davant Daniel Martinez (Studio Fran). No s’ha pogut repetir el marcador de l’any passat i aquesta vegada Martinez amb molta més concentració i tranquil·litat ha remuntat i superat al banyolí per 3 a 7. En femení, Malen Bonilla s’ha desfet amb comoditat de Aida Munset (H. Argudo) per 6 a 0, però incomprensiblement, l’excés de confiança i la manca de concentració li han fet perdre el combat davant Zaira Rivera (Talma Hospitalet) per 10 a 19.

Com a nota final i després de provar tant els protectors Lajust com els Daedo, tenim que reconèixer que els Adidas cada vegada ens agraden menys: Molts combats s’assemblen més als de boxa que no als de taekwondo, apart de que el contacte entre els dos petos provoca la pujada de punts i els genolls continuen sent un bon motiu de queixa, a un només li queda l’esperança del bon judici de l’àrbitre que té que estar completament concentrat, sense caure en el parany i la pressió de alguns coachs i aplicant imparcialitat d’una manera justa.
Arribats a aquest punt ens agradaria que els Adidas fossin (com a mínim momentàniament ) retirats de les competicions si més no fins que es puguin perfeccionar alguns errors detectats ja fa massa temps. No es pot continuar pretenent que per motius merament econòmics prevalgui una decisió que passa factura quan en proves internacionals no s’utilitzen.

L’enllaç amb els resultats oficials de la Federació Catalana de Taekwondo AQUÍ.

0 comentarios: