diumenge, 14 de juny del 2009

VII Copa Infantil i Cadet d' Andorra : La Crònica

8 ors , 1 plata i 4 bronzes pels representants del gimnàs en la sèptima Copa Infantil i Cadet d’ Andorra.
Els ors en infantil han estat per Presentación Martinez desprès de guanyar a Claudia Triviño (Balmes Rubi) per 3 a 1 i a Andrea Gonzalez per 5 a 0. Neila Belkhir al guanyar a Belen Cansino (St. Cristòfol) per 9 a 3. Izan Harinero al guanyar primer a Joel Valiente (Last Round) per 7 a 2 i a Edgar Cruz (Andorra) per 4 a 3. Soufiane Belkhir per decisió arbitral després de acabar el combat en empat a 5 contra Arnau Gomez (Andorra) i per retirada de Fabrizzio Monteagudo (Andorra), i finalment, Oualid Aliba al guanyar primer al representant del Damian per 8 a 0 i superar a Alex Arche (Damian) després de que aquest es retirés. L’ únic bronze en infantil a estat per Yousra Belkhir que ha perdut per 2 a 6. Destacar la participació de Felipe Martinez que en la seva primera participació en un campionat ha perdut per decisió arbitral davant Pepe Rivera (TCA) després de empatar a 2.
En categoria Cadet els ors han estat per José Luis Lupiañez al guanyar a David Losada (Seul) per 8 a 1, Alex Falgas al superar a Dani Turon (Seul) per 11 a 0, tot seguit a Kepa Arpe (Garriko) i finalment i per decisió arbitral desprès del 6 a 6 a Braian Ortiz (Sant Cristòfol). En femení, Soumaya Belkhir ha passat ronda davant Ariadna Perez (Garriko) per 10 a 3 adjudicant-se la final davant Aitana Perez (Garriko). La única plata ha estat per Anna Planella després de caure amb Paola Hritiuc (Damian) per 5 a 3 i els 2 bronzes per Boulaye Diarra desprès de guanyar a Sergio Moreno (Seul) per 12 a 6 i perdre davant Eric Cruz (Andorra) per 5 a 2 i per Khalid Aliba que ha caigut amb un ajustat 5 a 6 contra Aniol Salanova (Jorsan). El gimnàs s’ha proclamat subcampió per equips en la categoria cadet.

El campionat organitzat pel Taekwondo Club Principat i la Federació Andorrana de Taekwondo i el Ministeri d’Educació, Formació professional, Joventut i Esports d’ Andorra i el Comú d’Escaldes-Engordany també ha tingut la col·laboració d’alguns establiments comercials d’ Andorra que han ofert als més menuts -a més de la corresponent medalla- uns detalls que han fet les delícies dels més petits.
També estava previst -en principi- que en categoria cadet es fessin lliguetes en els grups de tres participants, però al final l’organització ha decidit no fer-les per no sobrepassar la durada prevista del campionat.
Fent-nos ressó també de la poca experiència dels arbitres centrals (sobretot les pistes 1 i 2). Tot i que la manca de unificació de criteris han provocat que en cap de les tres pistes s’ apliqués el mateix barem del reglament per jutjar als competidors, alguns dels àrbitres s’han erigit en el centre de l’ atenció provocant lamentables situacions que han demostrat la seva poca imparcialitat. A vegades, alguns no se’n adonen de que els veritables protagonistes en aquestes categories són els joves competidors i el espectacle que generen.

Us deixem els resultats AQUI.

Copa del Món 2009. Avanç del Diumenge (III)

Finalment i al cap de quatre dies de competició s'han esborrat els dubtes de quins països es coronarien com a guanyadors en la primera Copa del Món de Taekwondo.
La gran final en masculí entre Turquia i Iran ha donat com a guanyadors als primers per 3 a 2, mentre que en femení les coreanes han mantingut el nivell davant Rússia enduent-se la final també per 3 a 2.
Així doncs les classificacions finals son les següents:

Masculí
1- Turquia
2- Iran
3- Azerbaidjan
3- Rússia

Femení
1- Corea del Sud
2- Rússia
3- Turquia
3- Marroc

Copa del Món 2009. Avanç del Diumenge (II)

Espanya queda fora de les opcions a l’or al no poder superar a una de les revelacions d’aquest campionat. Una sorprenent Rússia s’ha imposat als representants masculins per 3 a 2.
Joel Gonzalez a passat ronda amb Alexander Peregudo desprès de la decisió arbitral (8 a 8) i Jon Garcia ha fet el mateix amb Ismail Musaev per 9 a 7, peró la tercera victòria necessaria per passar a semifinals no ha arribat. Ni Adrian Cifuentes contra Sergey De (2 a 4), ni José Antonio Carregal contra Ibragim Mextiev (8-15) ni Nicolas Garcia davant Aydemir Shaxbanov (8 a 10) han pogut aconseguir el desitjat trionf per poder plantar-se en semifinals.

Aquests son tots els resultats de quarts de final:

Femení
Marroc 3, Brasil 2.
Xina 2, Rússia 3.
Espanya 1, Turquia 4.
Corea del Sud 3, França 2.

Masculí
Jordània 2, Turquia 3.
Corea del Sud 2, Azerbaidjan 3.
Espanya 2, Rússia 3.
Iran 4, França 1.

Passen a Semifinals:

Femení
Corea del Sud 3, Turquia 2.
Marroc 2, Rússia 3.

Masculí
Azerbaidjan 2, Turquia 3.
Rússia 2, Iran 3.

...i passen a la final:
Femení
Corea del Sud - Rússia

Masculí
Turquia - Iran

Copa del Món 2009. Avanç del Diumenge

Les noies han caigut del cel i han tastat la crua realitat de la derrota. Turquia s’imposa al combinat femení espanyol per 4 a 1 en que només Rosana Simón ha estat capaç de superar a la seva contrincant (Furkan Asena Aydin) després de que aquesta s’hagi retirat. Sandra Lorenzo ha caigut davant Tatar Nur per 2 a 3, Estefania Hernandez davant Burcu Altun (1 a 1 i per decisió arbitral), Andrea Rica contra Zeynep Kiraz per 2 a 4 i Elaia Torrontegui contra Rukiye Yildirim per 9 a 11.
Seguirem a l’expectativa i anirem informant a mesura de tenir més dades.
Els resultats fins ara dels quarts de final:

Femení
Marroc 3, Brasil 2.
Xina 2, Rússia 3.
Espanya 1, Turquia 4.
Corea del Sud 3, França 2.

Masculí
Jordània 2, Turquia 3.
Corea del Sud 2, Azerbaidjan 3.